zita

Reakcie

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 191 )
  • Autor
    Príspevky
  • odpoveď na: Potrava pre steniatka #63206
    zita
    Člen
    Kup kuracie stehna alebo morcacie kridla. Uvar to do makka, pred koncom varu pridaj ryzu a nechaj ju rozvarit, do horuceho vyvaru nastruhaj mrkvu, mozes aj rozslahat vajicko (alebo pridaj natvrdo uvarene nastruhane). Masko dokladne pooberaj z kosti, nedavaj im zo zaciatku koze. Pomer by mal byt 30 – 40% maska, 50 % ryze alebo cestovin (asi najlepsie kombinovat) a zvysok zelenina. Mozes pridat vitaminy (dostat Roboran pre psov a dobre sa davkuje).
    Ak nemas denne cas vyvarat tak navar naraz vela, a nadel to na denne davky, strc do mraznicky, Ak to rano vyberies, do vecera to bez uhony rozmrzne, len do toho prilej trosku vriacej vody aby to bolo vlazne.
    Ked budu vacsie mozes pouzivat mrazene mlete masko Barf (maju aj web, a pokial viem dodavaju do chovatelskych obchodov po celej SR!
    Ak ich chces naucit na granulky, mozes im striedat varenu stravu s granulami. Krmenie granulami je pohodlnejsie a kvalitne granule su komplexne krmivo, takze sa nemusi nic pridavat.
    odpoveď na: Kňučanie. #62733
    zita
    Člen
    Mas Max ma uz rok a pol a este stale knuci, ci uz ideme von a mne sraaasne dlho trva kym sa obleciem, place pri vytahu, kym pre nas pride, knuci pred zachodom, kym si ja vybavim co potrebujem. Dokonca niekedy tak strasne place, ze uz sa ma suseda pytala co sa Maxovi stalo, ze tak plakal… a to sme len cakali, kym susedia cosi do vytahu nalozia, vyvezo a potom vylozia. Bolo to nekonecnych par minut. Pisti ked prichadzame na nasu psiu luku a on tam kdesi v dialke vidi kamaretov a ja ho nechcem pustit navolno, lebo mam na to dovod (nekamartsky pes na dohlad, male deti…) Je to vzdy taky plac ako keby ho z koze za ziva drali. Asi nejako sa uz musi vyjadrit k situacii. Myslim si, ze knucanie je lepsie ako stekanie 🙂
    odpoveď na: kastrácia/sterilizácia – pes/fenka #62315
    zita
    Člen
    Nas terajsi primator (sudruh Rasi) vonkoncom nie je psom nakloneny. Tu znizenu dan asi nestihol po Knapikovi znizit. Inac U.S.Steel roky organizuje Dni dobrovolnikov, v ramci ktorych sa chodi brigadovat aj do kosickeho utulku (www.uvp.sk). Knapik tam zakazdym dosiel a nielen potriast rukami a zjest gulas ale aj polopatovat. Rasi sa za dva roky co je vo funkcii ani neukazal…
    odpoveď na: Agresívny pes #64444
    zita
    Člen
    Je to irsky vlkodav. Vlkodlak je z horrov 🙂

    Nas Max ma sice iba 20 kil ake vo vseobecnosti je z tych vacsich psov co stretavame. A tiez sa poniektore YT a maltezaky idu zblaznit ked ho vidia. Max tych zurivo ustekanych tiez odignoruje, ale ma par takych, co sa s nim nahanaju, dobiedzaju do neho a tych doslova miluje nahna sa s nimi (teda on pobehne a ti drobci sa idu ubehat za nim. A uplne najlepsie vychadza so susedovou ratlickou. Ta o miluje od cumaka az chvost. Sara mu moze robit cokolvek aj po nom skakat. Zato jej “brat” maltezak nezavaha ani pol sekundy do Maxa rypat. Nasa obluda sa za nim ani neobzrie…

    A k tomu “ponikovi”. Nadherny priklad toho, ako sa majitel venoval vychove psa. Pes ho poslucha, on mu veri. Urcite to nebude nejaky zakompexovany chruno s malym k..otom (ako hovori moj bracha), ktory si potrebuje vylepsit ego obrovskym psom, ktore ani nevychoval lebo na neho nemal cas.

    Keby si ich este stretla, pohladkaj za mna psa a pochval a pozdrav pana.

    odpoveď na: Nechcú mi dovoliť psíka :/ #64585
    zita
    Člen
    Sabca,
    ano mat psa ma aj svoje vyhody. Nikto sa tak uprimne nepotesi ked prides domov ako pes. Je jedno ci je den alebo noc, ci si bola vonku vyniest smeti alebo sa vracias po tyzdni. So psom sa da “pokecat” o vsetkom, neodvrava a vzdy pocuva a neoponuje. Ked Ti je obzvlast blbo pes dokaze chmury pretrhnut a castokrat rozosmiat. Pes je vynikajuci “uchovavac” fyzickej kondicie lebo je mu jedno ci si unavena, vonku leje, fuka, snezi alebo prazi slnko, on potrebuje ist curat a kakat a tak sa ide von aj keby sa vonku certi zenili. Psovi nestaci ist na par minut. Nech sa deje cokolvek treba s nim ist aspon raz denne na pol hodinku na prechadzku (v pripade nasho Maxa to je nieco tesne pred poklusom). Vdaka psovi najdes spustu kamaratov psickarov, ktorych denne stretavas pri prechadzkach… No proste mat psa je bomba. Ale su to aj naklady a nesmierna zodpovednost nielen ho nenechat trpiet ale ho aj spravne vychovat aby svojou pritomnostou v byte nesposoboval skody ale aj neobtazoval susedov vystekavanim lebo sa nudi. Najvacsie skody a susedske spory “vyraba” znudeny a nevysportovany nevychovany pes.
    Ak mas tolko zodpovednosti a casu, tak mozes mat psa. Ak si tym nie si ista (a mozno aj Tvoji rodica, ktori Ta poznaju urcite najlepsie tiez) radsej pockaj aj ked Tvoje kamosky maju psov (je jedno ci mini alebo velkych, papierovych alebo cistokrvnych orieskov) kym budes vediet na vsetky nase argumenty povedat “Ano, je to tak.”
    A pozdrav Sabcu. Sice ma vytocila, ale dufam toho jej havosa nema ako doplnok k image, ale ako milovanu zivu bytost, o ktoru sa stara este o trosku viac ako by sa zdalo, ze staci.
    Prajem Ti pekne prazdniny a akokolvek to s Tvojim “psim snom” dopadne ozvi sa nam. Hlavne ked to ustekane chlpate cudo budes mat. Akykolvek problem tu mozes riesit s ludmi so skusenostami a podelit sa aj o vsetky radostne chvile co s havosom zazijes.
    odpoveď na: Hrčky na chrbte #64652
    zita
    Člen
    No my po nete to nevidime, neohmatame a ani tu nie sme veterinari. Ja by som sla.
    odpoveď na: tepla a vychadzky #62440
    zita
    Člen
    No mame (o par hodin) za sebou priserne horuci vikend. Vcerajsok sme stravili na nasej primestskej zahrade. Horuco bolo na zdochnutie, takze sme pokrocili od zvlazovania psov v sudoch s dazdovou vodou na kupanie v nasom zabniku. Max sa nam skamaratil s vodou!!! Sice to nebolo take radostne skakanie do voby ako predvadza Webie. Ona sa rozbehne a pleskne so sebou do vody, zaplava tam a spat tak minutku, potom sa vystvera z vody a normalne ozije, ako keby to bola ziva voda. Maxovi som sprvoty hadzala lopticku do vody blizko brehu. A on ju veeeeelmi opatrne zacal zachranovat. Na treti pokus som ju odhodila tak daleko, ze k nej musel doplavat, v pohode sa za nou pustil doniesol mi ju k noham, vyklepal sa a radostne ocakaval, ze bude dalsi aportik. Tak sme sa tam trosku pohrali a potom sme sli zas na zahradu. Ked sme zobrali vsetky kupacie paksamenty (lopticku, voditka) tak sa tesil. Ked sme dosli k zabnicku uz len vyckaval kedy mu hodime lopticku do vody vchadzal pre nu sice opatrne ale uplne bez problemov. Dnes sme sa sli kupat k Hornadu a Max len co ucitil vodu uz ma k nej tahal bez problenov tam vosiel dokonca aj niekolko krat. Takze kupanie v prirodnej vode zvladame, len keby sme nejaku mali blizsie aby nas cestovanie v MHD za nou tak nemorilo.
    odpoveď na: Nechcú mi dovoliť psíka :/ #64558
    zita
    Člen
    Fenka pokial nie je sterilizovana s inymi hara 2 krat do roka. To zmamena zaistit aby nespinila po byte a strazit aby nedoslo k nezelanemu nakrytiu. Fenky zvyknu byt pritulnesie a nekonfliktne.
    Pes zas pokial nie je sterizovany moze mat tulave nohy ked sa zacnu fenky harat, moze sa spravat teritorine a znackovat si vsetko, teda aj nabytok v byte.
    Ak sa rozhodnes pre sterizaciu ci fenky ci psa tieto problemy sa zvyknu vyriesit len potom treba strazit krmenie lebo sa stava, ze sterilizovanym psom zacne prenesmierne chutit a zacnu priberat.
    My sme mali 2 fenky a aj 2 psov. Nepoviem co je lepsie, kazde ma svoje pre a proti.
    odpoveď na: poskakovanie #64115
    zita
    Člen
    drzime vsetky ruky aj labky!!
    odpoveď na: Máme malého a velkého psa #62593
    zita
    Člen
    Myslim si, ze ked to druhe je steniatko, tak si s nim ten velky urobi poriadok aj sam. Nase Webie umravnila Maxa sama. Zo zaciatku kym bol malicky a chory (nasli sme ho asi 5 tyzdnoveho, zenedbaneho, zacerveneho a vyzeralo to, ze to ani nerozchodi) tak sa o neho starala, par kret som ju nasla ako ho opatruje. Ale ked ju Maxo zacal prerastat a otravovat, tek ho paru raz dafla. Raz do ucha az do krvi. Raz do vajec, lebo jeho absolutne najlepsou zabavou je postavit sa obkrocmo nad nu a zlostit ju labou. Ona chuda dafe… az raz to Max nezvladol a postavil sa nad nu tak, ze vajcia mal rovno pred jej cumakom. Webie nezavahala a ked do nej s labou stuchal ako obycajne tak dafla zubami do toho co bolo najblizsie. Maxa skrutilo a odvtedy si dava sakramentsky pozor aby sa postavil, tak aby mu nic pred jej papulu neviselo. Potom sme mali este jedno velmi konfliktne obdobie ked sa Max zacal trepat do postele. Paru raz sa pobili, potom sa naucili, ktory kvadrant komu patri a je pokoj (az na cas ked sa Webie hara, ale to sa riesi inac). Ti Tvoji su ale obidbaja chlapci, takze nemal by byt problem, pokial sa niektory nerozhodne spravat teritorialne. Potom pomoze len kastracia, ale kedze ide o krizencov tak asi na chov ich nemate… Treba to ustriehnut, ked ten maly dojde do pubery.
    odpoveď na: Starý a mladý nemec.ovčiak a dieťa #64524
    zita
    Člen
    Stary havo uz chce mat svoj klud. Mozno ho uz kadeco boli aj ked vyzera zdravo. Urcite mlady uz vie co si moze ku starcekovi dovolit a co nie. Ak by prekrocil mantinely tak ho starcek riadne pouci. Ak dafol po dcere, tak zrejeme sa tiez brani ked mu nechciac sposobila bolest. V kazdom pripade treba starcekovi dopriat klud a dcere vysvetlit, ze sa ma natahovat z mladym. Uz je dost velka aby to pochopila.
    My sme mali takmer 16 rocnu jazvecicu ked k nej prisiel nalezenec. Webie si ho pomerne rychlo vychovala a spolu s nim pokojne dozila este dalsie skoro 2 roky.
    odpoveď na: stale sa skriabe v uchu #63762
    zita
    Člen
    Kvasinkova infekcia, usny svrab, cudzie teleso, nadbytocne mnozstvo mazu…
    Co to je najlepsie zisti vet pomocou otoskopu. Takze hajdy k vetovi.
    odpoveď na: vesta #63720
    zita
    Člen
    nas prvy sa paral asi 5 krat, kym sme sa aspon trosku priblizili k “terenu” Mame jazvecicu a ziadny z kupovanych nebol pouzitelny. Bud bol kratky albo siroky. Na salamotvarych psov nikto nemysli…
    odpoveď na: prve haranie fenky #63885
    zita
    Člen
    Mala by si s nou zajst k vetovi. Co ak ma zapal maternice. U tak mladej feny by to nemal byt ale co ked. Jednym z priznakov je nadmerne pitie, tak sa si porovnaj kolko pila pred tym a kolko pije teraz..
    odpoveď na: kastrácia/sterilizácia – pes/fenka #62300
    zita
    Člen
    Kosice davaju 50% zlavu na dani za sterilizovanych psov aj fenky, za psov z utulku a cipovanych psov.
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 191 )