leylla

Reakcie

Zobrazuje sa 6 príspevkov - 1 až 6 (z celkového počtu 6 )
  • Autor
    Príspevky
  • odpoveď na: vonku si beha po svojom #54131
    leylla
    Člen
    Dakujem za rady.
    Ale ako mu dam najavo, ze to co urobil je nespravne? Nie je to prave tak, ze skusa, co si moze dovolit? (Nebudem potrestany – to znamena, ze mozem odbiehat stale).

    Viem, ze su za vencenie navolno pokuty. V poli, kam s nim tiez chodievam ho zasa nesmiem mat pusteneho, lebo by ho polovnici zastrelili ako skodnu (podla noveho nariadenia). U nas nie su zriadene ziadne vencoviska. Takze musime behat navolno aj s rizikom pokuty :-(.

    odpoveď na: Ako ich naučiť spolu bývať? #62583
    leylla
    Člen
    Prechádzka s náhubkami, to vyskúšam a dám vedieť ako to dopadlo. Ďakujem všetkým 🙂
    odpoveď na: Ako ich naučiť spolu bývať? #62580
    leylla
    Člen
    No Matúš, prepáč, ale mne sa to ako veľmi dobrá rada nezdá. 🙁 Takto som skúšala zlbížiť ešte predchádzajúceho psíka a hoci boli dlhšiu dobu kamaráti s náhubkami, bez nich si to “vyrozprávali” pekne po svojom. To sa však nejednalo a rasy ako sú tu spomínané, takže tento spôsob určite riskovať nebudem tentokrát.
    odpoveď na: Ako ich naučiť spolu bývať? #62577
    leylla
    Člen
    Veronika dakujem, oslovim ju. Mne to dost ponahla, kedze som zmenila bydlisko a nechat mojho milacika na povodnej adrese je pre mna velmi tazke. Okrem toho by sme takto vyriesili aj obednu vychadzku. Urcite sa podelim o radu.
    odpoveď na: Z bytu na dvor – ako ho naučiť nebáť sa búdy #63370
    leylla
    Člen
    Ahojte. Ďakujem za názory.
    Ja samozrejem viem, ze najlepšie sa pes privyká na dvor v letných mesiacoch. Ešte raz opakujem, že som bola vplyvom okolností NÚTENÁ zmeniť bývanie a tým pádom ho musel zmeniť aj môj pes. Nikdy som nerátala s tým, že on bude vonku, ale žiaľ skutočne nie je iná možnosť.
    Búdu má dostatočne veľkú podľa jeho veľkosti, ani nie príliš, ale ani nie stiesnenú. Má ju zateplenú polystyrénom, zvnútra zo všetkých strán obitú teplým kobercom. A nemá ju postavenú na zemi, ale na izolante – aby mu od spodku nešiel chlad. Takže ak by do nej vliezol, nemám o neho strach, čo sa zimy týka.
    Ja len potrebujem poradiť, ako odstrániť jeho strach z búdy. Zistiť, čoho sa asi bojí a ako s ním mám pracovať.
    odpoveď na: Socializacia #62590
    leylla
    Člen
    Ahoj, zoznamovať by si ich mala najprv na neutrálnej pôde. Čiže nie tam, kde je pánom Lily. Ona to berie po svojom – do jej teritória zrazu prišiel nový pes, ktorý na seba upriamil všetkú pozornosť členov Vašej “svorky”. Vraví sa, že pes neublíži šteniatku, lebo cíti, že sa jedná o mladého psa. U Lily sa teraz jedná pravdepodobne len o žiarlivosť, bojí sa, že stratí status domáceho miláčika a jej miesto obľúbeného člena svorky je ohrozené. Vrčaním a skákaním okolo neho mu dáva jasne najavo, kto bol prvým na dvore a komu dvor patrí. Ty by si sa mala hlavne prioritne venovať Lily. Nesmie mať pocit, že malý jej Ťa ukradol.
Zobrazuje sa 6 príspevkov - 1 až 6 (z celkového počtu 6 )