katarina2

Reakcie

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 1,331 )
  • Autor
    Príspevky
  • odpoveď na: Pomoc #62177
    katarina2
    Člen
    Nevšimla som si ale oňuchá všetko čo vidí aj oblizne niekedy, ale celkom zjesť to som nevidela, ale však nemám na ňom stále oči tak neviem…
    odpoveď na: Nase – vase pokroky :) #61228
    katarina2
    Člen
    Nemá celodenný prístup k miske – práveže mu ju vykladám v pravidelný čas lenže mu ju nechávam aj 2 hodiny kým nezje až potom odložím do chladničky keď vidím, že totálne dlabe na ňu:( Stalo sa že potom hľadal jedlo, keď už tam nebolo, po hodinke či dvoch som sa nad ním zľutovala lebo neprestal piskľúňovať tak som mu znova vyložila raz si z toho odjedol a zase to nechal s očami na mňa – toto nechcem! No iné aj tak nedostal…Veľakrát jedol len každý druhý deň čo som odložila misku ktorú nechcel a na druhý deň som mu vyložila, vtedy už bol hladný tak zjedol. Ušetrím takto na jedle, ale ja nie som s tým spokojná, tešilo by ma, keby radšej každý deň pravidelne zjedol svoju porciu.
    odpoveď na: Nase – vase pokroky :) #61226
    katarina2
    Člen
    Je to možné heny, lebo ja som tiež nikdy nepočula že preto majú dvoch aby sa spolu hrali ale skôr preto aby lepšie žrali, lebo aj tento môj je vyberavý ale akonáhle beriem misku že ju dám vyžrať susedovým psom ak on nechce, tak si už misku ratuje, už chce žrať a vidím u susedov na jednu aj na druhú stranu majú po dvoch psov, že veru žerú opreteky aj si kradnú a môj pohoda, obchádza žrádlo a nie vždy chce zjesť.
    odpoveď na: Nase – vase pokroky :) #61206
    katarina2
    Člen
    Kdeže by si to on dal! Mám problém ho normálne okúpať stále mi chce vyliezť z vane to je bojko – vody sa bojí! Celá som mokrá kým ho okúpem, no a riť automaticky ťahá dole ako by som mu to chcela vytlačiť alebo len pozrieť.
    odpoveď na: Nase – vase pokroky :) #61204
    katarina2
    Člen
    Aj ja som veľmi zvedavá, ešte myslím aj na to, že odkedy sme u nového vetoša to asi od apríla okrem odčervovacích tabletiek každé 3 mesiace on nemal čistené análne žľazy či predsa len to nebude upchaté, lebo aj za to sa môže škrabať. Môj predchádzajúci veterinár mu to čistil mesačne a niekedy aj skôr a tento tvrdí že to čistiť netreba, záleží od stravy čo zje a malo by sa to čistiť samé – že to vraj s hovienkom vyjde a že on má 9 psov a nečistí mu to nikdy, načo trápiť psíka aj odčervovacie tablety pomôžu. Prvú čo takú dostal aj pomohla, prestal sa škrabať ale nasledujúcu už inakšiu čo dostal vôbec nezabrala, tak mu dám predpísať inakšiu a kedže tam už idem tak mu dám riadne do hĺbky nazrieť aj do uší a vytlačiť análne žľazy som zvedavá čo tam bude
    odpoveď na: Nase – vase pokroky :) #61167
    katarina2
    Člen
    Je to trestné, hrabať sa v cudzích veciach a čítať cudzie dokumenty – ona to nevie?! A vrcholný hnus!!!
    odpoveď na: zvracanie !! #63434
    katarina2
    Člen
    Samozrejme jej reakcia bola neprimeraná, možno už mala zlé skúsenosti a je traumatizovaná z takýchto stretnutí – iste na to doplatí aj jej psík, ja práve zato sa vyvarujem takýchto stretnutí, lebo viem, že ak to nezvládnem doplatí na to môj psík, teda moja výchova k disciplíne je v čudu. Ja v prvom rade prevychovávam seba – ako na to, a potom psíka, lebo jeho výchova závisí od toho, ako to ja zvládnem – to mi je jasné.
    odpoveď na: Pomoc #62175
    katarina2
    Člen
    Áno Wendy v očkováku mám očkovanie na leptospirózu ale ja som nevedela na čo to je, myslela som si že asi proti komárom, a píšeš že proti potkanom, tak možno aj proti vtačím a holúbacím výkalom čo v letku zanechajú nad Beníkovou volierou, lebo aj holuby som počula sú ako lietajúce myši, čo sa týka chorôb čo môžu prenášať.
    odpoveď na: Pomoc #62166
    katarina2
    Člen
    Tak ma napadlo, keď tu píšete o leptospiróze, môj ešte na to zaštepený nebol len sa chystáme, že táto choroba pochádza len od potkanov, Nemôže to dostať aj od výkalov holubov či iných vtákov? lebo väčšinou je môj doma vo voliere mne pred nosom, takže sa sem asi potkan neodváži ale vtáky a holuby čo preletie dvorom môžu zpustiť hovienko aj do jeho voliery a on to môže obliznúť poprípade aj zjesť – hm?, môže z toho dostať leptospirózu?
    odpoveď na: Nase – vase pokroky :) #61164
    katarina2
    Člen
    No to je sila!!! Spýtajte sa jej prečo je to u nej som zvedavá čo povie…
    odpoveď na: Nase – vase pokroky :) #61146
    katarina2
    Člen
    No zdá sa mi to v porovnaní s Vašimi úspechmi tu smešne málo ale aj tak som spokojná, mi už keď sa zotmie nejdeme von, ja musím vidieť kde stúpi, čo ňuchá a po tme by to bolo obtiažne vtedy už môže len na dvor a do svojho koterca kde mu nič nehrozí. Horšie je pre mňa, že na toto vlhké počasie ma pobolievajú kolená a prechádzka pre mňa už nie je taká radostná , skôr povinnosť lebo on musí aj chce. To že ťahá ako kôň, s tým som sa už vyrovnala. Na neho pamlsky neplatia keď je vonku na prechádzke iba z dvora dnu ho viem maškrtou zavolať ale na prechádzke ho nezaujímajú, tam je zaujímavejšie pre neho sloboda mimo dvora aj keď na vodítku, preto viem, že bez vodítka by bezhlavo utiekol a možno rovno pod auto. Ja les a pole blízko nemám.
    odpoveď na: Nase – vase pokroky :) #61145
    katarina2
    Člen
    Veronica Tvoj príspevok bol viac ako zaujímavý, pre mňa hotové scifi- ja neviem ako by som to psychicky zvládla keby mi ušiel Beník a ešte k tomu večer keď je už zlá viditeľnosť – nechcem si to ani predstaviť, asi by ma “kleplo”. Ešte šťastie že sa vrátila, je iste veľmi dobré, že má taký dobrý čuch inak by sa mohla stratiť ale neriskovala by som. Dala by som ju vyšetriť či sa náhodou už s nejakým psom nepopárila kým bola preč a možno Enggi to vie a žiarli na ňu, preto sa tak správala teraz k nej.
    odpoveď na: Nase – vase pokroky :) #61142
    katarina2
    Člen
    heny aj môj sa rozbehne za vtákmi a holubmi ale ak bi som ho nedržala na vodítku bolo by po vtákovi, on nezabrzdí, on čo uchmatne je už jeho. No keď je nečas a hustá hmla ani môj nechce ísť von aj na cikanie ho musím vyhnať a ísť s ním dole až na dvor, inak by radšej zadržiaval a to nie je zdravé.
    odpoveď na: Nase – vase pokroky :) #61141
    katarina2
    Člen
    No už si dala nové fotky Veronika sú krásne oba psíky a zlatučké – mne sa síce všetky páčia až na té čo majú takú poskladanú kožu ako keby zdedili kabát po dedovi, sú smiešne, ale niekomu sa možno práve zato páčia – nič proti gustu. Tú prechádzku s dvomi naraz iste máš ťažké obe sú veľké a ťažké ale aby nesmútili jedna za druhou a aby si to mala naraz z krku, tak aspoň vtedy keď máš priateľa doma aby ste boli spolu svorka na prechádzke a každý z Vás má na uzde jednu slečnu – u nás vedľa susedia majú 2 vlčiaky a spolu chodia s nimi von keď prídu z práce, je to pekný pohľad keď idú spolu von ako rodinka. No a to rozpoloženie k psíkovi to mám aj ja také že samozrejme viem že to psík vycíti a podľa toho sa správa ale príde to tak že sa pozabudnem a už je pozde – on už zareagoval ako som nechcela a uvedomím si že je to moja vina, teraz to robím tak, že sa na to sústredím kde zvykne vyvádzať a pripravím sa na prechod vedľa plota kde majú 3 psíkov menších síce ako je on ale keď všetci. traja začnú brechať ako keby ich z kože dral vyplaší to aj mňa, hlavne keď je to nečakané, takže aby som nezareagovala zle musím sa na to vopred pripraviť a ísť kľudne s ním tade a tváriť sa že sa nič nedeje. Dnes sme napríklad prešli vedľa autobusu z ktorého sa vyvalil húf ľudí,- (ako telce, dobre sa navzájom nedošliapu, keď vystupujú aj deti aj kočík a pod.), Je to dosť rušivý moment ale aby si na to zvykol prešli sme tým húfom, nech si zvyká, inokedy to radšej obídem, ale už som si uvedomila, že ak budem náročné situácie obchádzať on si nezvykne že aj toto sa deje a treba zachovať svoju slušnú psiu dôstojnosť:)DDD – veľa chcem od neho však?, samú ma to ruší, no ale čo už. A podobné situácie, teraz schválne vyhľadávam, aby sme mali trochu aj adrenalínu na prechádzke. 10 až 15 minútové prechádzky sme už predĺžili na polhodinové a dnes bolo pekne boli sme vonku skoro hodinu. Neviem čo je to za rasa tá Gera, ale videla som aj počula že tieto psi sa najlepšie znášajú s deťmi,- samozrejme je to aj o výchove.
    odpoveď na: Pes a mačka #59828
    katarina2
    Člen
    Ako si spolu zvykli? Máš ich od malinka spolu?
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 1,331 )