Tchor

Reakcie

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 75 )
  • Autor
    Príspevky
  • Tchor
    Člen
    Je to pohodlnost – lide se tim pokouseji mahradit zodpovednost a nutnost se sami starat. Kastrace u feny neni rozhodne banalni operace, ale plnohodnotna a i pomerne rozsahla, laparotomicka operace se vsema ryzikama z ni vyplyvajici. Nemam nic proti kastraci lecebne , treba pri zanetu delohy a podobne, ale mam znacny vyhrady proti kastracim “preventivnim” a co povazuju vylozene za prasarnu je kastrace pred dosazenim dospelosti zvirete.

    Nikomu ale svoje nazory nevnucuju, jsou k tomu dostupny informace z obou “stran barikady” je na kazdem na kterou stranu se prikloni.

    Tchor
    Člen
    Ja na ni neutocim, ja jen rikam ze preventivni kastrace jsou projevem lenosti to resit jinak nez na ucet psa/feny. Ano jsou vyjimecny situace kdy to je jinak velmi tezko resitelny, ale to jsou opravdu vyjimky a pri poctu provadenych preventivnich kastraci je podil takovychto mozna v jednotkach procent, ale myslim si ze jeste mene. Resit to jde skutecne treba plne uzavrenym (tedy i z hora) kotcem – pres zed a huste mrize se pes dovnitr nedostane. pripadne tim ze necham fenu po dobu kdy na sebe pusti psa zavrenou uvnitr baraku a ven chodi jen pod dozorem.
    Tchor
    Člen
    feny mam skoro 20 let z toho poslednich 10 v baraku se zahradou. vetsinu te doby mam smisenou smecku jednoho az dvou psu a 4-8 fen. Za celou dobu se mi nestalo ze by mi je neplanovane nakryl pes at uz vlasni nebo cizi. On se ten pozemek (nebo alespon cast) da zabezpecit tak aby se tam cizi pes nedostal. Je to jen o te pohodlnosti a zodpovednosti.
    odpoveď na: Jak si hrajete se svým psem? #50964
    Tchor
    Člen
    Muzu ti rict ze z Hanky “koprivku” mit nemusis. Ackoli je obcas zbytecne radikalni tak to co pise ma vyzkouseny na desitkach psu co uz pred tim jiny clovek zkazil a nejsou to maly pudlici. Ackoli si o sobe myslim ze se psu nebojim a ze “ustojim” docela dost tak k nekterym tem psum bych do kotce nevlez. Naprosta vetsina lidi co sem na to forum chodi nema ani setinu zkusenosti s tim co se jak muze zvrtnout jako ona. U takovych psu totiz udelas chybu jen jednou, byt by to byla chyba ktere si u “normalniho” psa ani nevsimnes.
    Myslim ze se vsem vyplati se nad jeima prizpevkama alespon zamyslet – osobne pracuju jinak (kazdy ma svuj styl prace se psem), ale obavam se ze jsem tu jeden z mala ktery chape co se snazi Hanka rict a proc.
    odpoveď na: Jak si hrajete se svým psem? #50962
    Tchor
    Člen
    Ne opravdu se nerovnam SCYLE, jediny co mame spolecny ze se navzajem osobne zname. Moje nazory jsou modifikovany praci s lidma a jejich psama – uz nejakejch 17 let figuruju a specializuju se na praci s problemovejma psama. vetsina lidi se kterejma delam jsou z prvnich tri z tech tvejch skupin.

    Nejak nechapu jak te to napadlo neb mi prijde jze pisu uplne jinak nez Hanka a hlavne mam v mnoha vecech i jiny nazory.

    PS: pod prezdivkou Tchor vystupuju na netu od roku 1995 a nemam ve zvyku pouzivat jinou. 😉

    odpoveď na: Ako ho odnaučiť nekontrolovateľne štekať? #54709
    Tchor
    Člen
    Najdete si ve svem okoli vetsi pohodovou fenu ktera nebude zbytecne resit “provokace” vaseho psa (idealni na to byvaji dobre socializovani molosove a pod). Domluvte se s jejim majitelem a nekde na neutralnim uzemi (vas pes ani ta fena by tam nemela byt “doma”)se sejdete fenu polozte a vaseho psa k ni na kratkem voditku privedte, ale tak aby nemohl “vyrazit a uetect” fenu si v klidu hladte a “povidejte” si s ni, po nekolika minutach by s mel vas pes zacit uklidnovat v tu chvilki je dobre se sebrat a jit s tou fenou spolece na prochazku. Hlavne je potreba pri tom zustat v klidu , resit az situace kde se neco deje a ne preventivnim pristupem psa jeste vice znervit, pes z vas stale musi citit ze mate cleou situaci pod kontrolou.

    bude to asi potreba zopakovat s ruznymi psy, princip je v tom ze vasemu psovi ukazete ze mate vse pod kontrolou a ze se nema ceho bat, dulezity je ale taky to ze ho ochranite pred obtezovanim jinymi psi tak aby se nemusel “branit” sam.

    tulok_fb.jpg
    odpoveď na: kozny problem u steniatka #54723
    Tchor
    Člen
    nejdriv diagnostikujte co to je a pak lecte. Proti trudniku jsou uplne jine pripravky nwz na svrab. muze to byt klidne i alergie – at uz na blesi kousnuti ci na neco okoli psa. po netu vam, nikdo neporadi to je potreba dovysetrit.
    odpoveď na: kozny problem u steniatka #54721
    Tchor
    Člen
    nechte udelat seskrab pro vylouceni trudnika a svrabu – taktez pouzijte pripravky proti vnejsim parazitum. Muze to byt take alergie pripadne jiny kozni problem, ale to uz by chtelo dukaldnejsi vysetreni.
    odpoveď na: Problém z labou #54517
    Tchor
    Člen
    vzhledem k tomu ze se z nejvetsi pravdepodobnosti jedna o osteosarkom (takhle rychle v podstate nic jineho na kosti neroste) tak jediny co by mohlo chvili pomoct je amputace koncetiny, sanci na uzpech by to mnelo pokud by se amputovala uplne nazacatku pred tim nez by se nador dostal dale do tela. Obavam se za tedy jde jen pockat nez to psovi zacne vadit a nasledne jeho trapeni ukoncit.
    odpoveď na: yorkšír #54971
    Tchor
    Člen
    Vsechno z toho co jste vyjmenovala a mnoho dalsiho. Muze tam byt mnoho pricin a bez vysetreni vam pricinu nikdo nerekne. Pocitejte s tim ze u mnoha kulhani se na pricinu neprijde ani tim vysetrenim – takovy vetsinou ale odeznej sami. Takze jedina rada kterou jde pres net dat je dojit na veterinu na dukladne vysetreni – muze to byt banalita, ale taky muzete vcasnym vysetrenim a pripadnou lecbo psovi hodne pomoct do budoucna (hlavne u tekhle maleho stenete)
    odpoveď na: Hryzenie na slabine #54775
    Tchor
    Člen
    muze to mit spoustu pricin od zlozvyku po zapouzdreny cizi teleso nebo srusty.
    odpoveď na: Hnisajúci penis nášho maltezáka #54777
    Tchor
    Člen
    1)Pokud je to povrchove (tedy neni to uvnitr mocoveho systemu, ale jen pod predkozkou) melo by stacit to ostrihani chlupu a pravidelne cisteni a oplachovani vyvarem hermanku nebo dubove kury. pokud to nepujde z5 nebo se jedna o vnitrni zanet je to zraly na dovysetreni a cilene pouziti antibiotik.
    2)Dulezite je i po vyleceni dbat na hygienu daneho mista a kontrolovat zda se zanet neobnovuje.
    3)Framikoin se uz temer nepouziva neb vetsina bakterii je uz vuci nemu rezistentni. takze ze to delsi dobu nepomohlo se vubec nedivim

    PS: zkuste si tea tree oil nakapat na nejakou sliznici – a po te premejslejte o tom jestli to udelate psovi – verim tomu ze ne.

    odpoveď na: Agresivita na pana #54994
    Tchor
    Člen
    Jen drobne bych te o*pravil stredni knirac uz umi udelat ty diry docela slusny – docela bych pro klid zucastnenych doporucil kosik. Pak mnohem snaz dokaze “neuhnout” jeho vypadu.
    odpoveď na: Agresívny na dieťa #54695
    Tchor
    Člen
    Hanko pises to hezky, ale vidim v tom jeden podstatnej problem – ackoli je to jediny co znam ze spolehlive a dlouhodobe funguje – patri to mezi veci ktery, podle mne, nejde popisovat na netu. Staci totiz pri tom bejt jen trochu nejistej a muze dojit k pruseru – pokud ti pes nebude verit. A ta duvera psa v lidi je dost “uzkoprofilovy zbozi” Myslim si ze velka cast lidi ktery uz ty problemy maj tohle nemuze zvladnout a ti kteri by to zvladli se do tech problemu nedostanou.
    odpoveď na: Cikanie šteniatka do postele a pelechu! #54565
    Tchor
    Člen

    6.12., 27.12 tam mám písané že vakcinácia DHPPiL (liek duramune 5/4L) (každé 23eur)
    a 17.1. mám – kompletná vakcinácia (28eur)

    To je docela dost, kupuju vakciny pro svoji smecku za nakupni cenu a ta je kolem 150Kc to zhruba odpovida 6euro pochybuju ze by u vas byla nakupni cena o moc jina. Takze to pichnuti a razitko maj pekne drahy.

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 75 )