Rhea Silvia

Reakcie

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 242 )
  • Autor
    Príspevky
  • odpoveď na: výber plemena #56346
    Rozhodne ani jedno z týchto plemien nemá pokojnú povahu, sú to vysoko aktívne plemená s rýchlou dynamikou. Spotreba času asi tak, ako pri ďalšom dieťati. Ak ste aktívny a zároveň pokojný a rozvážny človek, zvládnete výchovu psíka aj jeho pracovnú náplň v mladom a dospelom veku. Ak nie, zvážila by som aj iné plemená, nie poľovné, ale spoločenské. Navyše, správnou výchovou od šteniatka vždy docielite korektný vzťah dieťaťa so psíkom.
    odpoveď na: cikanie #57043
    Ak sa psik v stenacom veku nauci cikat na nejaky material, bude ho vyhladavat cely zivot. To je nevyhoda ucenia cikat na noviny ci handru na zaciatku. Vy ste ju to naucili v dobe imprintingu (8-12 tyzdnov) a ma to vypalene do mozgu, ako ja hovorim. Oducenie od tohto materialu znamena odstranit jej ho z dosahu. Ja by som na vasom mieste zrusila inkriminovany koberec vobec a uvidite, ci bude potrebne zrusit aj ostatne koberce, na niekolko mesiacov, je to individualne. Rozhodne ju za to nehreste a netrestajte, bude tam cikat, ked ju neuvidite, pretoze tak ju zase ucite, ze cikanie je neziaduca cinnost. Pokracujte v castom venceni vonku a ak zrusite vnutri “material”, na ktory ste ju naucili, malo by sa to po case upravit – ak to nema iny dovod, co som uz uvadzala.
    odpoveď na: cikanie #57041
    Pokial ste vylucili urologicke problemy vysetrenim u veterinara a zvladnutie hygieny v stenacom veku, moze ist o psychicky problem fenky. Cikanim si psiky uvolnuju stres z niecoho, co si majitel doteraz nevsimol (samota, zvuky, urciti ludia, sikana medzi psikmi, nespravna pozicia vo svorke, do ktorej psika nevedomky tlaci majitel svojim spravanim). Casto ide o psika so znizenym sebavedomim, malo skusenostami s ludskym svetom a nevhodnym vedenim majitela. Pocikavanie z psychickych dovodov vyzaduje vela pozorovania, aby ste nasli pricinu a odstranili ju. Je to problem v hlavicke psika. Ak ho odstranite, pocikavanie ustupi samovolne casom. Od majitela si to vyzaduje cielene, pokojne, sebavedome vedenie psika, vyzadovanie discipliny primeranym sposobom a neustale vystavovanie psika najroznejsim skusenostiam z vonkajsieho sveta. Je to mravencia praca, ale funguje to. Viac info najdete aj tu: http://www.stastnypes.sk/stastnypes/0/0/2/41
    odpoveď na: šteniatka #56525
    Ja len na okraj podotykam, ze border aj weimar je vybusna zmes co do dynamiky a temperamentu a nespoliehajte sa len na ich spolocne santenie. Obaja budu potrebovat coskoro vyrazny mentalny trening na odcerpanie ich nevycerpatelnej energie. Pripravte sa na to a odsledujte pocas rastu, na co sa kazdy z nich hodi, lebo inak budete o par mesiacov riesit ich nezvladnutelnu hyperaktivitu. Agility casto pomaha u kolii aj weimarov, su to pracovne plemena, takze musia aj pracovat, nie sa len spolu hrat.
    odpoveď na: 3 tyzdnove steniatko #57847
    Nie je to prirodzené a bude mu chýbať veľa vecí, od materskej výživy, starostlivosti, telesného kontaktu a kontaktu s ostatnými šteňatami až po učenie sa vzájomnej komunikácii vrámci svojho druhu. Priznám sa, ja som nikdy nemusela odchovať takto malé šteniatko, ale vo voľnej prírode by jednoducho neprežilo, také sú zákony prírody. Ale sú chovatelia, ktorí zvládli aj toto, možno sa niekto ozve. No myslím si, že tvoja starostlivosť a osobná prítomnosť v takomto veku by mala byť nepretržitá, čiže 24 hodín a 7 dní v týždni. Dosť náročná úloha.

    Napríklad chovatelia českolovenských vlčiakov kvôli plachosti plemena zvyknú odoberať 5-mesačné šteniatka od matky, aby sa plachosť trochu odbúrala a lepšie sa socializovali. Možno aj tam by bolo viac použiteľných rád.

    odpoveď na: kupanie psa #59570
    S kupanimhlavky to nie je celkom blbost, treba opatrne kvoli ociam aj usiam. Ja utieram tieto partie len mokrou handrickou a nesprchujem ani nemydlim. Celkom to staci. Dokonca niektori veti neodporucaju cistit ani usi, nechat ich tak, ale to ja zase len robim mokrou gazou v oblasti usnice a dalej nie.
    Aj karpiny len tak, ako hovori smallblot, postupne rozmacat adavat prec tak, aby mu to nebolo neprijemne.
    odpoveď na: neustále kňučanie #63270
    Ak by hárala, malo by to na nej byť vidno – kvapkanie, zväčšená a prekrvená šuška. Vtedy sú fenky veľmi precitlivené, ukňukané hlavne tie, čo bežne komunikujú takýmito zvukmi.
    Inak to môže byť aj od nudy a skúša, či jej tento nástroj bude fungovať na vydobytie si pozornosti.
    Treba brať do úvahy všetko, čo dievčatá pospomínali. Ak je to len puberta, treba sa zamerať na prácu a disciplínu. Vždy to zaberá.
    odpoveď na: neposlusnost #56908
    Pach vykalov, mrcin zvierat vonku a inych pre ludi neznesitelnych pachov je pre psiky naramne atraktivny. pozieranie vykalov je zlozvyk a nikto doteraz nezistil skutocnu pricinu – existuju len dohady ( nieco co v nich zostalo nestravene im chyba a oni sa to snazia znovu ziskat a stravit atd.). Bez ohladu na pricinu je zlozvyk treba odstanit tym, ze sa zabrani ich pozieraniu, napr. Vonku zakazom a dorazom na poslusnost, resp. Az nasadenim kosika na vychadzke. pri lizani vlastnych je najucinnejsi takisto zakazovy povel a odstranenie vykalu zo zeme ( co by mal kazdy spravit aj tak).
    odpoveď na: Starš´pes a šteniatko #57854
    Je dôležité, aký veľký vekový rozdiel je medzi nimi. Ideálny vekový rozdiel pri príchode šteniatka k existujúcemu psíkovi je rok, rok a pol. Vtedy sú psíky ešte hravé a stanú sa z nich parťáci. ak je rozdiel väčší, fenka si môže šteniatko privlastnť ako svoje a psík si vzťah buduje tak, ako ho vy budete určovať. Dôležitá je podobnosť ich dynamiky, temperamentu, povahy atď., aby to nebolo o obťažovaní navzájom, ale o spoločných hrách. Toto všetko určujte vy, vaše vedenie je najdôležitejšie. Práve je tu na stránke článok o druhom psíkovi v rodine a jeho rozšírenú verziu nájdete u mňa na stránke http://www.stastnypes.sk/stastnypes/6-Pravidla-spolunazivania/23-Druhy-pes-do-rodiny
    Čiže k vašej otázke – áno, dá sa to v pohode zvládnuť, dokonca aj pri väčších vekových rozdieloch.
    odpoveď na: rozmnozovanie #57951
    Myslim si, ze je v puberte, nezvlada svoje vzrusenie a riadi sa len podla seba. Ja by som skusila intenzivne vychadzkovanie po ludnatych miestach a ucit povel neotravuj (v zmysle ignoruj, pokracuj). A drilovat povely pocas vychadzky. Na volno urcite na stopovacke, aby si ho mohla pustat a zaroven ovladat. Koniec snury vzdy na zemi, ale ty sa musis vzdy nachadzat ˇniekde pri tom konci.. Cloveka na obzore musis ty zbadat prva a nepanikarit. Mozno si uz z toho nervozna a jeho reakcia je, ze ta ide branit. Ani obraz ani zvuk je nedostatok respektu voci tebe. On nevie, ze ty si nervozna z jeho nespravneho chovania. Si skratka nie v pohode a on to ide riesit namiesto teba. Len disciplinovanostou a svojim pokojom mu ukazes, ze nema robit tvoju pracu. Ty si sef, ty riadis a rozhodujes a on to ma len vykonat.
    Teraz to mas tak, ze ty by si chcela riadit, ale on rozhoduje za teba, teda riadi on.
    odpoveď na: Výstava ČsV #59363
    Tu na ipade nemam prehravac na videa, takze podla fotecky tu ma prednu masku skor ako NO. Celu postavu nevidim, ale aj tak je to nadherny kus. Ak sasustredis aj na spravanie fenky, urcite ta budu ludia okolo pristavovat a obdivovat ju.
    odpoveď na: Výstava ČsV #59361
    Bola som sa pozriet v nitre aj trencine a uputali ma tam prave cv. Krasne psiky a nadnerne socializovane. Dokonca chovatelia posobili ako stari znami, radost sa pozerat. A to ich tam bolo hodne. Skoda nezobrat aj svojho a poskytnut mu skusenost a sebe info od skusenejsich.
    odpoveď na: nocne mory #59868
    henny, je to obťažovanie, treba ho vykázať od seba. A aj v tej posteli medzi vami to nie je dobre. Nárokuje si miesto, ktoré mu nepatrí. Privlastňuje si ťa na úkor snúbenca. Takže to intuitívne robíš dobre, keď ho vykážeš k nohám. To isté pri pc, nemá ťa čo vyrušovať a obťažovať pusinkami, keď máš inú robotu.
    Dorob si svoje a keď je v pokoji a čaká, tak si ho k sebe zavolaj a možete sa vypusinkovať dosýta.
    Zásada je, že všetko, čo ti vadí, mu zrušíš. A bude to robiť podľa tvojich predstáv.
    odpoveď na: Cikanie #58381
    Mamicka sa tiez nemoze rozculovat, ked jej babatko zaspini plienku. Je to normalne, inak to nevie, ale nauci sa to. Pre steniatko musite byt tou najzaujimavejsou a najdolezitejsou osobou vnutri aj vonku. Takze sa upokojte, nazbierajte trpezlivosti za furu a motivujte na dlhsi pobyt vonku hrou, mlskou, cimkolvek a potrebu nadsene pochvalte. Vnutri vykonanu potrebu nikdy netrestajte, len okamzite von po prebudeni, papani, hre alebo kazde 2 hodky ci aj castejsie pri malych plemenach. Vyriesite to len pokojom a nadhladom.
    odpoveď na: Ako zbaviť psa strachu? #56647
    Odpovedala som v Chovatelskej poradni, tam je ten istý dotaz.
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 242 )