zmena spravania psa – zacal polovat na sliepky na dvore

Inzercia psov, forum o psoch Diskusné Fóra Chovateľská poradňa zmena spravania psa – zacal polovat na sliepky na dvore

  • This topic has 5 hlasov and 4 odpovede.
Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
  • Autor
    Príspevky
  • #48786
    leylla
    Člen
    Dobry den, chcela by som poziadat o radu, resp. o vysvetlenie ohladom zmeny spravania psa.
    Jedna sa o vlciaka, 5-rocneho, chovaneho vonku na dvore. Posledny mesiac velmi zmenil spravanie, zacal polovat na sliepky, ktore ziju s nim na dvore od jeho narodenia. Az do minuleho mesiaca si ich vobec nevsimal, posledny mesiac skusa vsetky mozne sposoby ako sa k nim dostat. Naucil sa otvarat si dvere, dokonca odstranit vsetky zatarasy, ktore ma. Sliepku chyti do zubov, ale nezabije ju (neviem, ci by ju zabil, keby sme neboli doma), skor mam pocit, ze sa snou hra.
    Ak mi vie niekto vysvetlit, preco si ich zacal vsimat az teraz, co ho dohnalo k zmene spravania aj ked vie, ze robi nespravnu vec, budem vdacna.
    Dakujem
    #63110
    heny
    Člen
    venujete sa mu dostatocne ? nenudi sa ?
    mozno by pomohli dlhsie vychadzky mimo domu poprip nejake hry…
    #63111
    Tiež sa pripájam k Heny, môže ísť len o nudu, potrebuje vybiť svoju energiu, skúste sa mu viacej venovať a potom uvidíte, či sa náhodou jeho správanie nezmení.
    #63112
    katarina2
    Člen
    Neviem koľkoročný je Váš psík, im sa totiž povaha vekom mení, poľovnícky inštinkt má v sebe asi každý pes, náš keď bol šteňa sa hral aj s mačkou ale teraz už ako podrástol to všetko len naháňa. Určite je to aj forma hry, ja s ním toľko nelietam ako on by chcel, on má v sebe veľa energie, veď je to mladý psík, tak si myslím, že je to tak aj vo Vašom prípade.
    #63113
    Ja by som tiez zacala pracovat na zaujimavych a pravidelnych vychadzkach kazdy den a trening so sliepkou v ruke na ignoraciu. Psik Potrebuje dostat signal, ze sliepka nie je jeho predmet, tak ako sa oducaju pri mladych psikoch a stenatach zlozvyky trhania servitok a hranie sa s ludskymi predmetmi.
    Ak taku krotku sliepku, ktora vydrzi sa netrepat v ruke, vo dvore nenajdete, tak ju treba dat do malej klietky, psa si zobrat na voditko, dat ho do lahu a podriadovat ho takto sliepke a ucit ho zaroven jej ignoraciu. Ak bude v tom uspesny, tak skusit s otvorenou klietkou alebo pomocnikom, ktory ju skusi chytit do ruk a zmensovat vzdialenost medzi nimi a posilovat ignoraciu za dobre nabite odmeny.
    V kazdom pripade to chce intenzivne sa psikovi venovat, nech uz je pricinou jeho zmeny spravania cokolvek.
    A samozrejme zaistit bezpecnost sliepok na oddelenom dvorku, kam sa psik nedostane.
Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.