z. retriver vs kokršpaniel

Inzercia psov, forum o psoch Diskusné Fóra Chcem psíka z. retriver vs kokršpaniel

  • This topic has 4 hlasy and 5 odpovedí.
Zobrazuje sa 6 príspevkov - 1 až 6 (z celkového počtu 6 )
  • Autor
    Príspevky
  • #47993
    Marcel
    Člen
    Čau, ako prvé sa vám chcem poďakovať že ste mi pomohli vybrať zlatého retrývera (v inom príspevku), ale moja rodina našla na ňom všetky zlé veci (veľký, chlpatý, …) a na dobré sa vykašlala (prítulný,vhodný k deťom, hravý, …), ja viem že on je najlepší pre nás (keďže máme aj veľkú záhradu). A oni si vymysleli že sa im páči Anglický kokršpaniel. TAK VÁS PROSÍM NAPÍŠTE MI VŠETKY dobré a zlé veci kokršpaniela a dobré a zlé veci z. retrivera. Aby sa už rozhodli (samozrejme k retríverovy :D)
    #56154
    majka001
    Člen
    nechcem klamat, ale zda sa mi, ze zuz alebo wendy tu raz spomenuli, ze najviac uhryznuti psom je prave od kokrspanielov. Ostatne povedia väcsi odbornici 🙂 A ak vadia dlhsie chlpy, nerozmyslali ste nad labradorom?
    #56155
    wendy1
    Člen
    Poznam vela kokrov a mali s nimi dost velke problemy, poznam aj par poslusnych kokrov, ale viac ponnam tie ktore su neposlusne ako poslusne. Myslim ze Zuz to pisala. Koker plzne ako retriever, viem to, kedze sme sa rozpravali s majitelmi. Retriever nie je tak velky, velky pes je u mna bernardin, … A ked chcu mat viac znicenych veci nech sa rozhodnu pre kokra, aj ked to nie je pravidlo, ale podla pocuti viac veci znicili prave kokre. Pekne plemeno, ale narocne na pohyb a ked sa nudi tak devastuje. Priatelov brat mal, ten by mohol porozpravat. Existuje kefa – furminator s ktorou vycesete chlpy a bude to. Ak sa rozhodnete pre retrievra, ktoru chovatelsku stanicu si vyberiete? Posielam par linkov co som videla niektore psiky: http://www.evidog.com/z-nasej-chovatelskej-stanice/, http://www.goldeni.sk/FE0F7B5F-F79C-40B8-BEAA-D4CEE96F53D9.html, http://www.zlateslnko.wbl.sk/Preco-prave-zlaty-retriever.html,http://www.retriever.sk/svk.htm. Neberte si psika bez PP a uz vobec nie retrievra bez PP. Este jedno pozitivum, vraj zlate retrievre ziju najdlhsie z retrierov.
    #56156
    zuz
    Člen
    Viem, ze som to uz asi niekde pisala, ale psa vyberajte aj podla energie rodiny. Oba druhy su lovecke.Oba potrebuju pohyb. Avsak mensie plemeno ma viac energie. Stretla som sa aj s nazorom, ze kokre su hlupe, opak je vsak pravdou a velmi rychlo zistia ako si stoja vo svorke. Koho nebudu akceptovat, tak sa budu tvarit, ze nerozumeju. Kto bude respektovany pan, pre toho urobia cokolvek. Podla toho co pises, vsak nie ste “zjednotena svorka” a s kokrom to budete mat tazsie. Predsa len retriv je pohodovejsi. Koker zozerie menej, to je urcite plus, ale potrebuje zamestanavat, behat, plavat viac, aby vybil prebytocnu energiu. Kokry maju typicke “psie oci”, ktorym mnohi clenovia rodiny neodolaju a prekrmuju tieto psy, takze trpia nadvahou. Aj medzi jednotlivymi typmi kokrov su rozdiely v povahe a dedicnom spravani, tak sand si to este prestuduj, pred konecnym rozhodnutim. Pravda je, ze s mensim psom, je clovek mobilnejsi (nakupovanie, cestovanie…)
    #56157
    Marcel
    Člen
    dakujem vsetkým
    1. labradora nechceme lebo lebo uz retriver je podla nich veľký
    #56158
    wendy1
    Člen
    Zlaty retriever je vacsi ako labrador.
Zobrazuje sa 6 príspevkov - 1 až 6 (z celkového počtu 6 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.