Svrab v uchu psíka

  • This topic has 5 hlasov and 40 odpovedí.
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 41 )
  • Autor
    Príspevky
  • #48451
    Denny
    Člen
    Ahojte!

    Zaujímalo by ma, či Váš psík/fenka mal/a niekedy svrab v uchu.
    Môj psík si to priniesol od minulých majiteľov. Prvý veterinár povedal, že to je zápal, lebo psík triasol hlavou, škriabal si ucho a mal ho celé čierne a išiel mu z neho nepríjemný zápach. Veterinár to liečil nejakou mastičkou, na chvíľku to prešlo, no teraz znova a tak sme išli k inému veterinárovi, teda k veterinárke a tá mikroskopom zistila, že sa jedná o ušný svrab. Psíkovi v pondelok nakvapkala na srsť roztok ADVOCATE.
    Psík si prestal uško škriabať, ale dnes mu odtiaľ vyšiel taký čierny ako keby maz, tak som mu to vyčistila a nakvapkala som kvapky Otifree. Asi sú to výkaly po tom svrabe, no chcela som sa i tak spýtať, kedy by sa mu mali kvapky na srsť podávať znova? Ako ste to riešili vy??? 🙂

    Ďakujem za odpovede! 🙂

    #58950
    heny
    Člen
    denny moj prvy psik tym dost dlho trpel…ak sa dobre pamätam on nedostal nijake kvapky na srst len kvapky do usiek …. hadam ti niekto poradi… 🙂
    #58951
    Denny
    Člen
    Heny, dnes sa spýtam veterinárky, ale tak povedala, že tak či tak v pondelok sa mu na to pozrie, či to tam ešte má. A čo som tu spomínala, že sa Denny nemohol 4 dni vykakať, aj chcel, tlačil, potom začal popiskovať a nešlo mu to, tak prestal. Jedol normálne, možno po tej kastrácii, ale dnes som videla ako sa snaží a nejde mu to, tak som si natiahla tenkú rukavicu, natrela olivovým olejom a asi tak 1 cm do zadku som mu strčila môj malíček 😀 Išli sme hneď potom von a na počudovanie sa hneď išiel vykakať 😀 A dosť veľkú kôpku, čiže sa mu to asi nejako nedalo vytlačiť.
    #58952
    Nela2011
    Člen
    môj psík mal tiež na to kvapky, ale opäť má v jednom ušku taký hnedý maz a zapáchajú mu, včera sme boli akurát u veterinára no pre zmenu s očami, hnisajú mu, má nejaký zápal, tak sa liečime 🙁 ale nám na to v ušku nepovedal, že je to svrab, ale infekcia, ale kvapky ešte máme tak mu ich preventívne dávame, keď vidíme, že sa to tam objavuje.
    #58953
    Denny
    Člen
    Nela a robil Vášmu psíkovi výter z ucha? Teda dával vzorku výteru pod mikroskop?
    #58954
    Nela2011
    Člen
    áno robil mu výter a dával aj pod mikroskop, tie kvapky čo máme na to sa volajú Mitex.
    #58955
    Denny
    Člen
    Aj nášmu dávali výter pod mikroskop a až z toho zistili, že má svrab 🙁 Aj môj psík má zapáchajúci hnedý maz, ktorý mu musím každý deň vyberať, teda každý deň čistím ušká, lebo mu to odtiaľ vylieza.
    #58956
    heny
    Člen
    denny som sa nasmiala ako si mu pomohla sa vykakat :))))))))) hlavne ze mu to pomohlo.
    denny cim mu zvyajne cistis uska ??
    #58957
    Denny
    Člen
    Heny, veru pomohlo a čudovala som sa, že tak rýchlo 😀 A teraz si pomaly i poprdkáva 😀 Asi som mu to nejako uvolnila 😀 Lebo taký smrádeček 😀 Zvyčajne mu čistím ušká kvapkami Otifree. Ale tak to mu ani nepomohlo, lebo to mal už keď k nám prišiel 🙁 Len sme nevedeli, čo to je, že mu išiel taký zápach z uší 🙁
    #58958
    Nela2011
    Člen
    a nedá sa toho nejak natrvalo zbaviť? Heny ty si písala, že tvoj psík to mal a ako ste sa toho nakoniec zbavili?
    #58959
    Denny
    Člen
    No na trvalo sa dá jedine tak, že ho z toho budeš aspoň niekoľko týždňov liečiť, teda budeš mu podávať tie kvapky na srsť. Lebo vraj ono aj keď to zabije všetky dospelé jedince, tak je možné že tam larvy zostanú (ak sa teda jedná o svrab) a tie larvy sa vyliahnu do jedného týždňa a potom sa to znova opakuje 🙁 A tá infekcia sa dá liečiť i ATB alebo stálym čistením uší, teda nie zasa úplne častým, aby sa neničil maz ktorý v tom uchu má byť, ale tak aspoň každý druhý, tretí deň a vždy po kúpaní i keď sa nenaleje voda do ušiek. A podávať kvapky, ktoré tie ušká sami čistia, my máme otifree a keď mu svrab prejde, tak budem stále dobre ušká čistiť a dávať kvapky aby tomu predišli, tie otifree sú vraj veľmi dobré i na kvasinky a baktérie v uškách, teda aby sa tam toľko neusádzali 🙂
    #58960
    heny
    Člen
    nela preliecovali sme mu to kvapkami od veta- nazov neviem to je par rokov dozadu… potom mu to natrvalo zmizlo- chvalabohu…bacha aj na spravne cistenie usiek… a kup si pipety co su nielen proti blcham a kliestom ale aj proti usnemu svrabu.neviem ci mate aj inych psikov doma, pozor lebo svrab sa moze preniest aj na inych psikov !!
    #58961
    heny
    Člen
    u prveho , aj u rockyho puzivam na cistenie usi Optipur. som velmi spokojna
    #58962
    Nela2011
    Člen
    a prosím ťa môžeš mi povedať aj ako sa správne čistia uši? Lebo doteraz mi bolo povedané, že stačí len nastriekať ten prípravok do uší a že psík si sám ten maz vytrasie odtiaľ ako otriasa hlavou a ušami. Nech som si istá, že to robím správne..
    #58963
    heny
    Člen
    presne. nakvapkat kvapky, uska premasiruj !!,psik si to potom vytraße.
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 41 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.