Starostlivosť o zuby :(

  • This topic has 3 hlasy and 3 odpovede.
Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)
  • Autor
    Príspevky
  • #48398
    Denny
    Člen
    Ahojte!

    Chcela by som vedieť Váš názor, čo zo zubami skoro 8-ročnej fenky. Naši známy majú 8-ročnú fenku shit-zu. Dnes som u nich bola na krátkej návšteve a začali sme sa rozprávať o tom, ako by sa mali ľudia starať o zúbky svojich psíkov. Ona povedala, že sa o ne nestarala nijako, dosť to zanedbala, že nemala informácie o tom, že by sa o tie zuby malo nejako starať a jej manžel bol zásadne proti tomu, aby okrem očkovania chodili na nejaké vyšetrenia so svojim psíkom. Tak som sa rozhodla, že sa fenke pozriem na chrup a má ho v katastrofálnom stave. Zuby ma celé žlté, priam už hnilé, ďasná má celé zapálené, až do fialova. Zuby jej už pomaly až vypadávajú. Vraj stravu príma rovnako, že nebadali žiadny rozdiel a zuby jej nekontrovali. Jej manžel nesúhlasí s návštevou veterinára, ale rozhodla som sa, že sa aspoň ja takto informujem, že ak by sa tam predsa len rozhodli ísť, čo by fenka musela podstúpiť, aby sa jej stav zo zubami a silno zapálenými ďasňami zlepšil.
    Potom by som sa to nejakým slušným spôsobom snažila známemu vysvetliť, aby pochopil, že ak jej zuby vypadajú, tak už sa jej s tým pomôcť dať nebude 🙁

    #58463
    wendy1
    Člen
    http://www.hotelprepsy.sk/zdravie/
    Pozri pripravok traumeel.
    Tu su celkovo dobre clanky – priznaky a pod.:
    http://www.euvet.sk/Clanky.aspx
    Tento clanok ho mozno presvedci ( listuj nizsie ):
    http://www.solivet.sk/clanky.php
    Tu su pripravky, ale nemam odskusane:
    http://www.platinumnatural.sk/38/stranka/otazky-a-odpovede.html
    http://www.docsimon.sk/tovar/plaqueoff-animal-prasek-40g ( toto je odst drahe ale vraj ucinne )
    Toto zas davala znama hafanovi a vraj pomaha:
    http://www.vetland.sk/eshop/detail/674/60/psy/orozyme-oral—hygienicky-gel-70-g
    #58464
    Smallblot
    Člen
    Pokiaľ má silný zubný kameň, iné ako veterinárne ošetrenie a odstránenie tam úspešné bude len ťažko. Zubný kameň a zapálené ďasná sú sprevádzané aj silným zápachom z papuľky. Často sa stáva, že po tomto odstránení zubného kameňa psíkovi niektoré zúbky vypadajú. Je potrebné samozrejme potom sa o ne starať, čiže umývanie (denne) s kefkou, zubnou pastou. Prípadne upraviť stravu tak, aby bola viac granulovaná, prípadne prejsť na BARF a pod. (častokrát vzniká zubný kameň práve kvôli strave napr. na konzervách atď.)
    Problémy so zubami a zubným kameňom majú hlavne psy menšieho vzrastu. To že má 8 rokov a doteraz s tým nič nerobili sa môže ukázať práve na tom vypadaní niektorých zubov po vyčistení.
    #58465
    wendy1
    Člen
    Ao Smallblot ma pravdu – ze sa to len takto odstrani, ale je tam aj riziko vypadania zubov – ale ako si pisala Denny na chate, ze jej manzel nechce vziat psika k vetovi, tak preto hladame inu vhodnu alternativu, ktora by zlepsila stav, hoci to nevidim ani ja ruzovo. Na tych linkoch som dala jeden clanok, co by ho mal donutit porozmyslat nadtym, ze pes potrebuje osetrenie.
Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.