Srsť

  • This topic has 4 hlasy and 8 odpovedí.
Zobrazuje sa 9 príspevkov - 1 až 9 (z celkového počtu 9 )
  • Autor
    Príspevky
  • #47900
    Danny1
    Člen
    Dobrý deň chcel by som sa opýtať že ako sa mám starať alebo čo mám robiť aby mal môj havko lesklú hladku a na vzhlad peknú srsť …. hmm … Za odpoveď vopred Ďakujem ….
    #55519
    Danny1
    Člen
    Tak je to Staford a krmím ho friskies a pedegree ….. a kupem ho raz za 2 mesiace …
    #55521
    Danny1
    Člen
    no pozrem niektore na nete …. tie josera a ktore su najlepšie ?
    #55518
    wendy1
    Člen
    Zaklad je strava, nekupat casto a len s pripravkami pre psikov, cesat. O aku rasu sa jedna? Cim krmis?
    #55520
    wendy1
    Člen
    Friskies a pedigree urcite vyluc, su to komercne granule. Neviem ako je na tom penazenka, ale aspon eminent granule, z tych drahsich ani nie o vela granule znacky josera, acana bez obilovin, trainer fitness,… purina pro plan ( nie friskies hoci vela ludi to myli kedze su pod jednou znackou, ale zlozenie granul je uplne ine ).
    AK sa da tak kupanie co najdlhsie predlzovat co sa tyka inetrvalov, normalne kupem svoju zhruba raz za 5 mesiacov so samponom, pokial nejdeme na vystavu. Retrievre maju sice inu srst tzv. samocistiacu, neviem ako je to u stafordov, ale pokial nemusis, tak kupat so samponom co najmenej a len osprchovat s vodou. Mozes pridavat aj mast roztopenu do ktorej vmiesas kvalitny slnecnicovy olej, to pridas napr. ku strave.
    #55522
    wendy1
    Člen
    Najlepsie? To je individualne, mozno budes musiet skusit viac znaciek a uvidis ktore budu tvojmu psikovi vyhovovat. Ja osobne momentalne krmim joserou, na http://www.zoofast.sk maju super cenu. Som spokojna, ale este chcem skusit trainer fitness. Doteraz som krmila royalom, bola som spokojna, ale moja potrebuje dietu a presvedcili ma kvoli zlozeniu krmit niecim inym.
    Raz za tyzden mozes dat vajce ( najlepsie z podstielkoveho chovu, nakolko tie vajcia neboli liahnute zo sliepky, ktora zije v strese – cize napr. v klietke a aj tie vajcia su lepsie ), kludne daj cele aj so skrupinou, len skrupinu trochu podrv.
    #55523
    zuz
    Člen
    Tie vajcia maju vpredu cislo 0, pri najhorsom 1.
    Este je dobry aj lanovy, konopny alebo lososovy olej, cajovu lyzicku. Na srst dobre posobia aj ovsene vlocky (surove, netreba varit) tak za polievkovu lyzicu. Toto vsetko mozes pridavat prakticky denne do akychkolvek granul, neuskodi mu to a srsti prospeje.
    Neviem akej farby mas psika, ale ked som bola na specializovanej vystave terierov tak som si vsimla, ze hlavne ciernych a modrych krasne nalestili jelenicou. Leskli sa, az sa blyksalo:) (Pocula som, ze sa to robi aj jazvecikom.)
    #55524
    a máte pocit že niečo nieje v poriadku ? asi by som to riešila až ked by nastal nejaký problém, aj ked niet nad preveciu …moje psíky a mala som ich už zopár, nikdy nemali tú šancu dostávať to najlepšie a každý jeden z nich mal tú najkrajšie lesklú hodvábnu nádhernú srsť bez problémov celý život, na mňa to zväčša pôsobí len ako z nás čo najviac vytiahnuť peniaze a úplne zbytočne, lebo pokiaľ sa o psíka staráte dobre má správny výbeh , češete ho pravidelne a kúpete vôbec by vás to nemalo ani napadnúť,že so srsťou by bolo vhodné niečo robiť
    #55525
    wendy1
    Člen
    S tou jelenicou sa to robi aj u labradorov, mame doma, ale vyuzivam ju len pred vystavou.
Zobrazuje sa 9 príspevkov - 1 až 9 (z celkového počtu 9 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.