Smutný psík

  • This topic has 6 hlasov and 8 odpovedí.
Zobrazuje sa 9 príspevkov - 1 až 9 (z celkového počtu 9 )
  • Autor
    Príspevky
  • #46564
    enema
    Člen
    mame 8 mesacne steniatko prazskeho krysaryka. je velmi zivy a ked sme s nim tak je stastny a hravy. akonahle vsak vsetci opustime byt zacne stekat a doslova plakat. robi to zakazdym a je to take hlasne ze ho pocut az na druhy koniec ulice. je to nerijemne ako pre nas tak aj pre susedov. nas psik nevie byt sam. nejaka rada?
    #49681
    Monika.
    Člen
    Podla môjho názoru je Vás psík nesamostatný a takto si vynucuje Vašu pozornosť. Skúsila by som ho naučiť najpr základne pravidlá spolunažívania, ako je privolanie, odvolanie a vykázanie na miesto. Pokiaľ tieto prvky neovláda je tažké potlačiť nežiadúce správanie. Každý kynológ a chovateľ Vám povie niečo iné a aj metódy na odstránenie nadmerného štekotu sa budú líšiť. Preto presný návod “ako na to” vlastne ani neexistuje. Ja by som začala na Vašom mieste pracovať na poslušnosti a viedla by som psíka k vätšej samostatnosti. Skúste ho nechavať o samote len na pár minút a postupne dobu kedy je sám predĺžujte. Po niekoľkých minútach sa vráťte domov, ale nechválte psíka prehnane, tvárte sa , že o nič neide a je úplne normálna vec , že ste odišli a prišli. Psi sú výbornými pozorovateľmi a dokážu nás prečítať skôr ako by sme sa nazdali. Tento proces odstraňovania zlozvykou je síce časovo náročnejší, ale výsledky sú trvalé a navyše Váš psík nebude stresovaný mechanickým usmerňovaním.
    #49678
    Na podobný problém som odpovedala v téme “Nadmerné štekania”. Prajem pekný deň
    #49679
    enema
    Člen
    to je vasa rada? dakujem pekne. pekny den
    #49680
    Treba zistiť, prečo vlastne šteká. Či ju dráždi nejaký predmet odstráňte ho, ak jej prekáža pohľad z balkóna výhľad jej zakryte a pod…. Ak nemá na štekanie žiaden dôvod odnaučte ju štekať tak, že jej dáte povel „Ticho“ alebo „Kľud“ a na niekoľko sekúnd jej zovrete papuľu prstami. V prírode zovretie čeľustí s jemným pohryznutím je spôsob, ako matka núti svojich potomkov byť pokojnými, aby na svoju prítomnosť zbytočne neupozorňoval, takže by mala chápať tento povel, aby zmĺkla, a po niekoľkonásobnom opakovaní spravidla štekať prestane.Keď šteká psík pri odchode z domu malo by sa to daš odnaučiť aj týmto spôsobom.Treba si ho dať na vodítko a podstrčiť ho popod dvere vychystať sa, že odchádzate z domu a za dverami počkajte, keď začne štekať vtedy trhnite vodítko a dajte povel “Ticho” a pod. Skúste možno, že to pomôže treba to viac krát opakovať, nepodarí sa to hneď na prvý krát, chce to len trpezlivosť. Samozrejme pochváliť a odmeniť. Áno to je moja odpoveď, tak som Vám ju skopírovala a ešte niečo dopísala k Vašej otázke.Prajem pekný deň.
    #49682
    Hanka
    Člen
    Měla byste naučit pejska samostatnosti. Tím, že je sám, je ve stresu a štěkáním si ho ventiluje a volá vás zpátky. Tím, že potlačíte štěkání i třeba škubáním za vodítko pode dveřmi – i když si neumím představit, jak bych to dělala, pes přece má nos a přesně ví, že za těmi dveřmi jsem. Navíc mu tím, že škubnu a nevidím, kde pes, je, jak stojí a tak dále, můžu ublížit. Také tím, že přivřu vodítko do dveří, k nim vlastně psa přivážu a znemožním mu jít se napít, jít si lehnout.
    Začněte tím, že pejska nebudete litovat, protože je chudinka sám doma. Nelitujte ho, nechlácholte, neměli byste se s ním v žádném případě při odchodu loučit, ani mu nedávejte povel zůstaň nebo něco takového. Váš odchod je něco naprosto normálního, samozřejmého. Osvědčilo se také vzít si nějakou hračku, kterou pejsek může okusovat, nedat jí psovi, ale hrát si s ní budete vy. Pejskovi jí nedáte, ale nebudete mu jí ani ukazovat ani ho s ní dráždit. Jen je to vaše, jen vaše, ale tak, abyste vzbudili jeho zájem o tu věc. Klidně i o morkovou kost nebo balonek naplněný psí paštikou, to je fuk. Při odchodu tuhle věc jako zapomeťne v pejskově dosahu a odejděte. Při příchodu se s pejskem nevítejte, váš příchod je stejně samozřejmý jako odchod. Tím nechci říct, že ho nepohladíte a neusmějete se na něj, ale ubereta hodně na emocích s jednání stylu ťu ťu ťu. Důležité je také, abyste postupně zvyšovali dobu, kdy bude pejsek sám. A také to, aby byl přiměřeně unavený, vyběhaný, aby se mu chtělo spát.
    Zároveň s tím se zkuste zamyslet nad tím, jestli jste nenaučili pejska, aby si něco vynucoval. Nemyslím tím třeba jít se vyvenčit, ale projevy stylu já chci nebo já nechci, kterým vy vyhovíte. Jestli ano – předpokládám, že ano – vlídně, klidně, ale důsledně tohle změňte tak, aby pejsek dělal to, co chcete vy.
    Samostatnost je běh na dlouhou trať, držím palce.
    #49683
    havko.sk
    Člen
    Takže my máme psíka, ktorý tiež má tento problém, a ak ho necháme samého dnuka a odídeme, on zavíja, a neprestane. Takže my sme to riešili tak, že sme ho brali všade zo sebou tam, kde sme mohli a ak sme nemohli zabezpečili sme, aby s ním niekto zostal, napríklad, máme susedov, ktorý majú tiež psíka a tak keď ku nim dáme nášho nemajú problém to na pár hodín s ním zvládnuť. On len jednoducho nechce byť sám, má z toho zrejme strach, v minulosti ho už raz vyhodili na ulicu, a tak si myslím, že to môže byť aj z toho dôvodu, jeho nárek. Ak bol sám a vrátili sme sa, veľmi sa radoval. Neviem či je to aj povahou. Taktiež sme mali šteniatka, nie od tohto psíka a zo šiestich, bol jeden psík presne takýto, že nevedel byť sám, plakal keď sme ho nechali samého, potreboval spoločnosť. Neviem či sa dá psíka odučiť od tohto, možno ak dovŕši dospelosť, tak sa ukľudní, keď naberie istotu. Ale ho skúsiť učiť ako vám o tom napísali, postupným predlžovaním času jeho samoty a tým, že ste zároveň za dverami, alebo mu dať niečo čím sa zabaví kým bude sám, napríklad prasačiu paprčku, to radi obrhýzajú a žuvajú.
    #49684
    Naty
    Člen
    V prvom rade sa musí naučiť byť sám, keď doma ste. Bez emócii ho nachvíľu s hračkami zatvorte do nejakej izby a pokojne odíďte. Vráťte sa ochvíľočku, pred tým, ako začne plakať a veľmi ho vychváľte a odmeňte pamlskom. Tak si Váš odchod vysvetlí ako normálny a návrat ako príjemný. Postupne môžete pomaly čas, ked je sám zvyšovať. Stále ho odmeňte, aspoň slovne.
    S pozdravom, Natália
    #49685
    Naty
    Člen
    A ešte niečo. Nepúšťajte ho vtedy,keď šteká, ani za ním vtedy nechoďte. Tak ho od toho neodučíte.
    Ostávam s pozdravom, Natália
Zobrazuje sa 9 príspevkov - 1 až 9 (z celkového počtu 9 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.