pes uteka pred vycvikom

Inzercia psov, forum o psoch Diskusné Fóra Výcvik psa pes uteka pred vycvikom

  • This topic has 4 hlasy and 5 odpovedí.
Zobrazuje sa 6 príspevkov - 1 až 6 (z celkového počtu 6 )
  • Autor
    Príspevky
  • #48506
    Ahojte, mame problem s nasim psikom, akonahle ho chceme naucit nejaky povel sklopy usi a ide sa schovat ako by sa bal. pritom nema ziadny dovod nikto nebol na neho zly ani prisny. neviete poradit preco to robi alebo co mame robit ked ho chceme niecomu naucit??? dakujem
    #59500
    lilo
    Člen
    aké máte plemeno?… koľko má mesiacov?.. niektoré plemená sú bojazlivejšie..
    Motivujete ho maškrtou alebo hračkou?.. psík by mal vidieť že máte radosť s učenia..
    skúšala by som ho učiť postupne… najskôr naučiť jeden povel poriadne a keď si ho osvojí potom ďalší.. pretože ak by ste striedali povely a ešte by ich neovládal mohol by mať stoho chaos..
    #59502
    geppy
    Člen
    Monicka su nadherny na tej fotke :DDD
    #59503
    dakujeme 🙂
    #59504
    Monicka, nesnaž sa ju trénovať, hraj sa s ňou, ako som písala v správe pre teba. Rozmýšľala som nad tým a vychádza mi z toho jedine to, čo som uviedla. V tvojom chovaní je niečo, čoho sa bojí alebo čomu nerozumie a radšej sa stiahne. Skrátka sa hrajte a pomocou hry ju naučíš ďalšie veci. Pri hre sa človek cíti uvoľnene a psík to zistí. Teší sa a je veľmi prístupný všetkému, čo mu človek vymyslí.

    Ešte raz, tu je článok, ako v rámci hry najľahšie naučiť aj najmenšie šteniatko všetko, čo má vedieť:
    http://www.stastnypes.sk/stastnypes/4-Povely/18-Sadni-lahni-skola-hrou

    Ak pri hre a cvičení uvidíš, že sa psík buď olizuje na papuľke alebo začne zívať alebo zatrepoce ušami (stačí jeden z týchto signálov), je to zle. Príliš sa na neho tlačí, požiadavke nerozumie a chce človeka zastaviť. Buď musíš hru ukončiť alebo opraviť postup pri cvičení, pretože si nezrozumiteľná pre psíka.

    Oceňujem, že ťa to trápi a chceš to napraviť. Ale chyba bude vo vysielači, nie v prijímači. Skús porozmýšľať nad tým, čo som tu uviedla.

    Pre mňa sú tieto signály u psíkov vždy impulzom na to, aby som preskúmala samu seba v danej chvíli. Psíky sa nemýlia, to len my ľudia sme omylní.
    Držím ti palce.

    #59501
    Máme dvoch yorkshire terierov psa a fenku.rok a rok a pol rocných. Motivujeme ho hrackami aj pamlskami ako syr, saláma ale ak ho chceme nieco nove naucit tak vtedy nemá záujem ani o to. radsej sa niekde schová. avsak o pár minut vylezie a tvári sa ako by sa nic nestalo, hrá sa bavi sa. A mám pocit akoby na túto taktiku pristupila aj fenka zacina to robit obcas tiež. Mám pocit ze to robia z tvrdohlavosti, ze sa im nechce a takto to riesia. Neviem ako to napravit.
Zobrazuje sa 6 príspevkov - 1 až 6 (z celkového počtu 6 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.