Nadmerné plznutie

  • This topic has 3 hlasy and 4 odpovede.
Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
  • Autor
    Príspevky
  • #48520
    timtej
    Člen
    Dobrý deň.
    Chem sa spitat ze v com by mohol byt problem .. Mam mladu 10 mesachnu fenku anglickeho buldoga a v poslednom case sa mi zda ze nadmerne plzne… granule ma Acana Puppy & Junior.
    #59608
    wendy1
    Člen
    Aj moja teraz plzne neskutocne, uz asi tyzden a pol a podla mna este tyzden minimalne bude. Pripravuju sa na jar. Bolo to tu uz spominane, skuste pohladat, boli tam spominane tablety atd. Denne z nej vycesem aj 5 kefy a to by som mohla robit do vecera, ale tak postupne to cesem prec a metla a vysavac su teraz denne v ruke.
    #59609
    Denny
    Člen
    Ahoj,

    Pĺznutie je prirodzeným javom u väčšiny plemien. K jeho zvýšenému výskytu dochádza najmä na jar a na jeseň, keď sa organizmus zbavuje odumretej srsti a rastie nová :)) Ak ale spozorujete u vášho psa nadmerné pĺznutie,čiže i vypadávanie srsti na niektorých miestach, kde sa napríklad potom tvoria plešiny, môže ísť o signál nesprávnej výživy, parazitov, alebo hormonálnej poruchy. V takýchto prípadoch je potrebné navštíviť veterinára.

    #59610
    timtej
    Člen
    Dakujem za odpovede 🙂 .. ano cital som to tu ze sa zbavuju srsti a menia ju na “jarnu” len som sa chcel uistit. Plesinky nema ani jej nevypadava az natolko srst ze by sa jej taketo miesta tvorili ( chvalabohu 😀 ).
    #59611
    Denny
    Člen
    To ma veľmi teší, že je to v poriadku :)) Tak určite jej padá kvôli tomu, že mení srsť 🙂
Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.