MIESANIE GRANUL

  • This topic has 4 hlasy and 7 odpovedí.
Zobrazuje sa 8 príspevkov - 1 až 8 (z celkového počtu 8 )
  • Autor
    Príspevky
  • #46878
    parazol
    Člen
    ZDRAVIM.MOZU SA MIESAT DVA ROZNE DRUHY GRANUL?NAPR.FITMIN+RC.DAKUJEM.
    #50422
    Natália
    Člen
    Dobrý deň,
    krmivá by sa podľa mňa nemali miešať, vznikla by nerovnováha živín. Miešajú sa pri zmene (prechode na inú značku) asi tri dni. Keď chcete miešať, skôr s nejakou prirodzenou stravou, podľa potreby psíka.
    No neviem či je Váš výber granúl najlepší, asi nie. Sú aj lepšie značky granúl, napríklad Acana, či Eukanuba.
    #50423
    parazol
    Člen
    Dakujem.eukanubu vobec nechcel,acanu som zatial neskusal.rc papa dobre,aj fitmin,ma aj pekne hovienka.zabudol som,je to polrocny pudlik.na fitmin su rozne nazory,ako aj na rc.varenu stravu ma kazdy den.sem tam piskota.dostava ryby,syry,jogurty,zeleninu,ryzu,cestoviny.momentalne ma problem so srstou,tak mal len granule.hnacky nema.z varenej stravy hnacku obcas ma hnacku.chovatelka,co mi ho predala mu davala len granule rc.nechcem ho nechat len na granulach.
    #50424
    Natália
    Člen
    Dobrý deň,
    no veď práve, že sú rôzne názory… neviem, či je tá kritika opodstatnená, ale ja pre istotu po tom, čo som čítala radšej svojho psíka nekŕmim rc. Môžete si prečítať príspevky na dogfore. Či to už je pravda, alebo nie, myslím si, že rc je rozhodne predražené vzhľadom na kvalitu.
    Acana je vraj bez konzervantov.
    #50425
    parazol
    Člen
    zdravim.z dogfora mam skoro vsetky info.acanu u nas maju len pre seniorov.bol som dnes.aj tam mi pani predavacka potichu povedala,ze rc nie je take,ako si ludia myslia.odporucaju ich hlavne vetrosi.momentalne mu davam fitmin s mletymi rc,kvoli chuti. v chovprodukte mi povedala,ze mozem to davat.skratka mozem mu dat to,na co mam.
    #50426
    Natália
    Člen
    Zdravím,
    predavačka je predavačka, veterinár je veterinár a nie sú odborníci na stravu, ani tie krmivá nevyrábajú, takže nevedia, čo v nich je, tak ako to s určitosťou neviem ani ja, ani Vy. Ale veď vonkoncom je to Vaša vec. Keby ste chceli, Acana sa dá objednať aj cez internet.
    #50427
    Teoreticky sú granule vyvážené, tak neviem, prečo by sa nemohli spolu miešať, hlavne pri prechode na druhú značku. Určite by som granule nemiešala s varenou stravou, pretože každé má iný čas trávenia a zaťažuje sa tráviaci trakt, ja mám najlepšie skúsenosti s prirodzenou surovou stravou.
    #50428
    dodo1
    Člen
    Urcite nemiesajte granule, ma to vyznam iba ked prechadzate z jednej znacky na druhu, aby si psik lahsie zvykol. RC je treba davat dost presne, myslim mnozstvo. Inak je to o penazenke., ci uz si vyberiete to alebo ono, krmte jednym druhom. Ak na to mate skuste radsej proplan, ked nie a navyse vam fitmin zerie, potom uplne v pohode krmte iba fitminom. Pretoze tak si najlahsie zvykne aj crevo psa – mikroflora atd. Popripade potom krmit vzdy uplne v rovnakom pomere 2 roznymi druhmi granul, ale to je dost tazke dodrziavat. Navyse nejde iba o pomer bielkovin a tukov ale aj o pomer mineralov najma vapnika a horcika, kde v pripade miesania granul moze nastat problem. U mensich s rovnomernym vyvojom kosti, u starsich najma s klbami.
Zobrazuje sa 8 príspevkov - 1 až 8 (z celkového počtu 8 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.