Lizanie sa

  • This topic has 5 hlasov and 23 odpovedí.
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 24 )
  • Autor
    Príspevky
  • #48531
    Dobry den, viete mi prosim poradit, co v pripade, ked sa nas psik (shi tzu) neustale lize? najhorsie je to v noci, stale pocut jeho mlaskot 🙁 Co mu moze byt?
    #59710
    Denny
    Člen
    Ahoj,

    a na akých miestach sa tvoj psík líže? Je to myslím psík, nie fenka.

    #59711
    Je to psik a lize sa na pipiku a labkach 🙂
    #59712
    Denny
    Člen
    Čo sa týka lízania labiek, skús si niečo tu prečítať, či tam nie je o čom niečo rozšírené napísané 🙂

    http://www.dogforum.sk/viewtopic.php?f=26&t=2324&start=15

    #59713
    vdaka
    #59714
    Denny
    Člen
    A stále sa olizuje? Ako iba niekoľko minút alebo aj pol hodinu?
    #59715
    niekolko minut, potom ho napomnieme a prestane….
    #59716
    Denny
    Člen
    A zatiaľ ste okrem toho nič nespozorovali? Ak nie, tak si myslím, že u psíkov je olizovanie sa normálne, naša fenka to taktiež robí v noci stále, len mlaskoce, a tiež keď ju upozorníme, tak prestane, ale boli sme s ňou pre istotu u veterinára, ale povedal, že je všetko v poriadku :)) Alebo skús pre istotu zavolať vetovi alebo napíš sem do online poradne, tu máš link, neviem, či už si tam písala alebo nie :))

    http://www.iveterinar.sk/veterinarna-poradna

    #59717
    praveze nic ine sme nespozorovali, ked sme boli posledne u veterinara, tak povedal, ze to ma z domacej stravy, ale tu mu vobec nedavame. Takze je to asi fakt len tym, ze je pes :-))
    #59718
    Denny
    Člen
    Z domácej stravy? Možno z granúl, ak ich kŕmite nimi, teraz si spomínam, že sme mali doma rovnaký prípad ale u pudlice…
    #59719
    aj my sme si to nakoniec mysleli, tak sme ich vymenili, ale nepomohlo
    #59720
    katarina2
    Člen
    Už som z toho nešťastná, že robím čo môžem a môj psík Parson Russel Teriér sa stále škrabe. Vačšinou na krku zboku a niekedy aj odspodu, niekedy aj na bokoch a dosť často si vylizuje pod chvostíkom, niekedy až jemnúčko si tam hryzká. Veterinár mi povedal že to budú upchaté análne žľazy asi to má vysoko a nevie si zadok vyšúchať po betóne na dvore ako to robia iné psi keď ich zadok svrbí. Lenže aj keď mu dám vyčistiť análne žľazy on sa síce menej ale aj tak škrabe. Teraz možno sa mu mení aj srsť lebo dosť mu vypadáva ale možno aj si vyškrabe , zato sú chlpy všade, lenže napriek tomu plešinky nemá, je krásne husto zarastený – myslím si že len si mení kožuch zimný za letný. Už budúci mesiac keď zase pôjdeme na naše pravidelné mesačné čistenie, zkúsime mu zobrať krv a vyšetriť či nemá nejaký svrab. Na koži nič nevidieť ani lupiny, vypadá tak zdravo, takže čo ak má niečo pod kožou alebo v krvy. Ja som mu zmenila aj stravu, vylúčila som kuracie a bravčové, jedáva len hovädzinu, zajaca a divinu a ryby a to tak v konzerve alebo v granuliach a niekedy aj varenú stravu. Dostáva, aj zeleninu čerstvú vajce, tvaroh, syr orechy. No orechy najviac 2 kusy asi tak 2-3 x do týždňa. Teraz posledne sa mu veľmi ťažko dalo vytlačiť a vyčistiť análne žľazy, bojím sa že mu tam niečo pukne a bude mať problém, že tak často chodíme. Vravela som veterinárovi či to nezpôsobili orechy, že mu to teraz šlo von tak ťažko, povedal, že je to možné. Ja mu kontrolujem stolicu a veru videla som tam nestrávené vlažské orechy, takže mu ich už ak dám tak len pomleté a len raz za týždeň pre istotu. Ale bola by som najšťastnejšia keby už pokojne spával a neškrabal sa.
    #59721
    Smallblot
    Člen
    Na Vašom mieste by som skúsila prejsť na hypoalergénnu stravu, čisto granule, min. 6 týždňov, či spozorujete zmenu. Ak hej, tak bude alergik na stravu a čo konkrétne mu vadí budete musieť zistiť vylučovacou metódou, čo poviem rovno – je beh na dlhé trate.
    #59722
    Denny
    Člen
    Ahoj,

    Čo viem, tak pri pĺznucich psoch býva “neviditeľná” príčina škrabania vypadávanie odumretej srsti a teraz by tak zhruba zodpovedalo aj ročné obdobie. Máva celý deň na krku obojok?Môže to byť ale i alergia na určitý druh potravy, skús sa poradiť s iným veterinárom 🙂 Už si nespomínam, či mu lekár robil stery z ušiek na svrab. Krv by si mu mala dať určite zobrať. Myslím, že tvoj veterinár to mal urobiť už dávno. Nemá náhodou tvoj psík tie análne vačky zapálené? Pokiaľ je zápal, tak prečistiť betadinom, príp. preliečiť antibiotikami a počkať ako budú fungovať ďalej.Zároveň poznám veľa takýchto prípadov, kedy preliečovali neustále, no a tak to robili 2 roky a po 2 rokoch sa to všetko objavilo znova.Tým mesačným vytláčaním sa môže sposôbiť to,že vačky sa už samé nevyprazdňujú a vzniká zápal a stále škriabanie a dookola.Pri upchatých vačkoch je dobre dávať psovi viac surovej vlákniny,ovsené a ryžové otruby, ovos, pseničné kličky, občas surové telacie kosti, lanové semiačka, kvalitné mäso-svalovinu..
    Je i jedna možnosť, žeby sa dali chirurgicky odstrániť, nie je dobré keď sa takto často vytláčajú. Je to nenáročná operácia a psík je na druhý deň fit a má s tým do konca života pokoj. Zároveň ak sa mu tak často plnia, tak škriabanie sa je hlavným príznakom plných análnych vačkov, čiže to škriabanie môže byť z toho.

    #59723
    wendy1
    Člen
    Denny, ty stale strasis tym usnym svrabom. Vraj to nie je zase az take caste, ale jasne ze ako pricina to moze byt, len tam je typicky ten drolivy tmavy az cierny vytok. Vcera to vravel jeden veterinar, ked som bola na stretnuti psickarov.
    Na to ani nepomyslaj chirurgicky odstranovat, je to velmi nebezpecne a hrozi tam velke nebezpecenstvo otravy a je to velmi narocne na rekonvalescenciu. Chovatelka od ktorej mam Wendy mala psika co mu casto museli davat vytlacat vacky, a tiez jej jeden vet spominal chirirg. odstranenie. Tak sa este radila na inych miestach a dalsi vet povedal ze on by to neriskoval. Takze psik sa dozil krasneho veku. Urciet radsej skusit zmenit stravu ako toto.
    Denny to si odkial pocula ze je to nenarocna operacia. Mne povedala vetoska, ze Wendy ma plne vacky a ani nemala a uz chcela navrhovat operaciu, tak som to spomenula chovatelke a to len pokrutila hlavou. Odvtedy ako som bola u tej vetosky jej kamoska par krat tlacila vacky a nikdy ich nemala plne.
    Skor tie vacky by mozno trebalo aj preplachnut a nielen vytlacit.
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 24 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.