Jak si hrajete se svým psem?

Inzercia psov, forum o psoch Diskusné Fóra Ja a môj pes Jak si hrajete se svým psem?

  • This topic has 12 hlasov and 50 odpovedí.
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 51 )
  • Autor
    Príspevky
  • #46988
    Scylla
    Člen
    Jaké hry má váš pejsek nejraději? Jak si užíváte společné chvíle s ním?
    #50970
    Renatus
    Člen
    Halooo..dá sa pridať?

    Vrátila by som sa k tým miestam na poriadne vyvenčenie našich štvornohých priateľov…
    Rada by som teda počula od p.Tchora, kde môžem trebárs len cvičiť môjho psa, pokiaľ nie som majiteľom žiadneho pozemku, bývam v meste…a nemám ani auto, aby som sa s ním odprášila niekde do divočiny…

    Poctivo platím daň za psa a na oplátku nemám od štátu ani ten pomyselný km2, ktorý by bol napríklad oplotený a kde by som mohla psa pustiť…veď ja nechcem ohrozovať žiadneho zajačika, srnku alebo medveďa!

    Ale pustiť psíka vedľa frekventovanej cesty, lebo je to jediný “fľak” zeme, na ktorom toto mesto dalo tabuľu – Voľný výbeh psov !

    Tak to pekne ďakujem…neprosím…

    #50980
    katarina2
    Člen
    Musím sa nad touto polemikou trochu pousmiať, čo sa týka za daň za psa, tiež nechápem prečo platíme túto daň, keď napríklad môj psík má svoj pozemok,- 12 árov na mojom súkromnom pozemku môjho domu, teda nešpiní po meste a inde mimo, svojho vlastného územia a podotýkam, že daň za svoj pozemok už odvádzam! ak len-že ho počuť aj brechať? Alebo že dýcha vzduch? Síce v dnešnej dobe a v zákonoch tak trochu na hlavu postavených už nič nie je nemožné! Na druhej strane zvieratká v útulku pribúdajú možno aj týmto zákonom ” na hlavu postaveným”, keďže rodina nezvládne podmienky na ktoré sa s veľkou láskou nachystali a časom zistili že to nezvládajú a nenájdu iné riešenie len útulok. Podľa mňa by rodiny so psíkami mali dostať viac podpory od mesta, napríklad aj obmedzením dane, asi by bolo potom viac psičkárov ochotných sa o psíky starať, lebo okrem daní sú aj iné výdavky ešte na psíkov a nie lacné čo vieme strava a veterinár + ak psík ochorie sa to ešte navýši aj na niekoľko násobok!Možno by mi “Tchor” teraz povedal, že nemusím mať psíka keď na to nemám, ale na druhej strane ani v útulku by nemuselo byť toľko psíkov, keby sa vyšlo v ústrety ľuďom ktorý by ich chceli len financie diktujú možnosti. Veď útulkárne tiež vždy nariekajú ako nemajú dosť financií na psíkov a ponúkajú psíkov ľuďom, tak prečo neísť v ústrety ľuďom čo chcú psíkov a odbremeniť útulkárne?- ja sama by som si mohla vybrať odtiaľ aj 3 psíkov, podmienky na to mám, ale 3x platiť ešte do plusu daň? Aj strava je dosť drahá + ošetrenie, vet.služby, pretože z útulku mať zdravého psíka je tiež zázrak… Ja som trochu odbočila od témy pozemok pre psíkov čo bývajú v panelákoch-tam tá daň by bola na mieste pretože mesto by malo zabezpečiť pre ne výbehy – takže niečo za niečo, ale aj tak by to mohlo byť lacnejšie aspoň o polovinu toho čo platia.
    #50931
    falco
    Člen
    Najradšej má hádzanie loptički jeho najlepším víkonom bolo ked ešte 2 hodini po agiliti treningu nosil loptu
    #50932
    wendy1
    Člen
    Hrame schovavacky, hadzeme aporty ( lopty, dummy ). Tiez ma rada samozrejme hry s inymi psami ako pretahovanie sa s lanom. ( tato hra mna osobne az tak nebavi, lebo ma z toho potom boli ruka – kedze nema 5 kg ).
    #50933
    Najradsej ma fenka hadzanie lopticky vtedy jej ziaria ocka strasne, taktiez ma rada ked jej hadzem tanier, psik sa najradsej hru s fenkou, je este maly takze mi hryze prsty, alebo sa s nim pretahujem s takou hrackou z lana :))
    #50947
    majka001
    Člen
    podla Zakona o polovnictve 274/2009 smu polovnici (teda presne polovicka straz) “usmrtiť v poľovnom revíre psa vo vzdialenosti väčšej ako 200 metrov od najbližšieho trvale obývaného domu alebo psa, ktorý hľadá alebo prenasleduje zver, alebo sa k nej plazí”. Podmienka, že musí byť mimo vplyvu svojho pána a zároveň zver prenasledovať, zo zákona vypadla. Staci teda, ze je 200m od domov, uz maju pravo a nic sa im nestane, aj ked psik beha cely v reflexnom meter od vas. Lebo mozno ste pytliak a pes vam stopuje zver!
    Ten zakon je strasny, prebieha peticia za jeho zmenu (na Facebooku skupina Peticia za prijatie zmien v zakone c… – dakde je tam link na podpisovy harok, treba vytlacit, pozbierat podpisy a poslat, zatial je 14000 podpisov). Ked uvazime, ze rozloha Slovenska je cca 49 000 km2, z toho je 45 000 km2 polovnych revirov (kam nespadaju akurat obce a mesta – kde pes musi byt na obojku, sady parky, cintoriny a dialnice, inak vsetko), tak vidite, ze polovny revir je asi VSADE ked vyjdete z obce. A ak narazite na polovnika, zo zakona moze psa odstrelit a vy nezmozete nic.
    #50934
    majka001
    Člen
    vonku sa hra s inymi psikmi, na tanier a lopticku este kasle, to skor sisky nosi…a doma – pretahovanie s lanom, s plysakmi, hadzanie plysakov po byte a ich nosenie, zapasy v posteli s priatelom (obrana pred hryzucim rozjasenym psom), schovavame mu a pohadzujeme si daco, co strasne chce (zvacsa obojok), alebo mu daco nechceme dat a bojujeme o to, no a v poslednej dobe jeho oblubena hra – skakanie na ruku s cielom otrtat ju, pricom hryzie rameno, a nasledne sa snazime mu v tom zamedzit vsetkymi moznymi sposobmi a odvadzanim pozornosti…
    #50948
    do tej petície som poslala aspoň 15 podpisov ,je to des a som za nich všetkych nešťastná, tu sa dejú už také veci že pomaly nám budú kontrolovať či psík má aj doma obojok aj s náhubkom 🙁 minule ma okríkol dokonca sused na dedine že mi pes očúral jeho múrik ktorý mimochodom ani nebol na jeho pozemku ale železničiarskom…
    #50935
    najradšej aportuje hračky, loptičky podľa možnosti drievka aj z vody ,ked sa nedá kvoli ľadu plavať aspoň do nej trošku brucho namočí a potom lieta,akoby mal v rodokmeni chrta a nie NO a retríverku :))) malá sa občas preťahuje s mladým o povrazový uzol,ale je to skôr tulinček.
    Nenormálne trpíme tým že tu nikde nieje žiadne oficiálne miesto na poriadne vyšantenie sa a beh , aby nehrozilo že nám ich dáky poľovný debil odpráskne bez mihnutia oka…:(
    #50949
    wendy1
    Člen
    Nemozte mi poslat link na tu peticiu? Lebo ja nechodim na facebook.
    Dakujem. Kolko podpisov musi byt aby bol pozmeneny zakon?
    #50966
    Tchor
    Člen
    Dost lidi od kterych jsem se v kynologii toho nejvic naucil, byla na prvni pohled velmi “neprijemna”. Zalezi na cloveku zda chce ziskat ty cizi – vetsinou znacne bolestive ziskany – zkusenosti a tedy zamysli se nad obsahem nikoli nad formou nebo jestliho zkusenosti nezajimaji a zajima ho jen forma. Ono totiz to co vam tady Hanka pise zjistis pri “beznem kynologickem postupu” tak za 20 let prace se psama jinych lidi.
    Minimalne veci kolem vychovy a reseni problemoveho chovani ma hanka zvladnuty velmi dobre a vyzkouseny na mnoha psech. Co se tyce Hancinyho nazoru na “beznej” vycvik je znacne radikalizovanej tim v jakem stavu se k nim dostavaji psi ktery tim “beznym” vycvikem prosli.

    Az velkou cast zivota zasvetis naprave chyb jinych lidi pravdepodobne budes vuci tem ktery ty chyby delaji taky radikalnejsi nez jsi ted.

    #50936
    Najradsej sa hrava ked jej hadzem jej oblubenuhracku gumeneho psika poviem prines a vzdy prinesie k noham ma rada ked jej hodim daleko tak si aspon dobre pobeha.
    #50950
    wendy1
    Člen
    Uz mam, musi to ist este na podpis. Je aj peticia na http://www.slobodazvierta.sk – zakon o zrseni drzania psov na retazi, potom o klietkovom chove a pod.
    Vsetko som si vytlacila, uz len co najviac podpisov.
    #50967
    a kto jej dal právo tvrdiť že patrím medzi tých čo tie chyby robia ???? a hlavne už asi 500 x tvrdím že nemám nič proti tomu ako cvičí ona či aké skúsenosti má ale akým spôsobom tu robí zo všetkych ostatných debilov
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 51 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.