Fenka sa prestala starať o šteniatka.

Inzercia psov, forum o psoch Diskusné Fóra Chovateľská poradňa Fenka sa prestala starať o šteniatka.

  • This topic has 4 hlasy and 3 odpovede.
Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)
  • Autor
    Príspevky
  • #47089
    Sherry
    Člen
    Dobrý deň,
    moja fenka porodila pred dvomi týždňami 7 šteniatok no 3 zomreli. Po narodení šteniatok trávila celé dni pri nich, no posledné dni už pri nich skoro vôbec nie je iba cez noc. Keďže sú šteniatka štyri a sú už kúsok väčšie, tak sa niektoré ani nedostanú na prisatie k matke, lebo tá je menšieho vzrastu. Dve z nich sú o dosť ľahšie a chudšie. Chcem sa opýtať, či by som ich nemala začať prikrmovať, a ak áno tak stačí obyčajným kravským mliekom, alebo niečim špeciálnym?
    Za odpoveď vopred ďakujem.
    #51368
    Vlasta
    Člen
    Rozhodne ich musíš hneď začať dokrmovať fľaškou, a to teda určite nie kravským mliekom!! Zožeň si u predajcov krmiva psie sušené mlieko (asi najlepšia je Boschka), zarob podľa návodu, kúp silikónové cumlíky a nenechaj sa odradiť, keď nebudú hneď vedieť ťahať, niekedy to trvá dlho, než sa naučíš aj ty aj oni správne ťahať. Len ich nenechaj o hlade, lebo možno aj sučka nemá veľa mlieka. Každá psia mater je iná, niektorá nechce dlho kŕmiť, a niektorá nemá mlieko vôbec. Tak veľa úspechov.
    #51369
    havko.sk
    Člen
    Prajem pekný deň,
    včera sa nám narodili šteniatka. Všetci sme z nich viac než nadšení. Ale po prečítaní tohto príspevku sa bojím, aby ich moja trúbka (fena pitbulla) náhodou neprestala dojčiť. Máme ich hojne 10. Už teraz máme záujemcov, no počula som fámy, že nezvyknú prežiť všetky, lebo fenky mávajú dostatok mlieka tak maximálne pre 6, preto by som sa chcela opýtať čo je na tom pravda a či si nemám pre istotu dopredu kúpiť do sušené psie mlieko.
    #51370
    U veterinárneho lekára ale aj v chovateľských potrebách dostať materské psie mliečko Royal canine je tam aj flaška so sadou cumlíkov. Mám s tým dobré skúsenosti. Pred prikrmovaním si psíka odvážte a keď sa napapká tiež si ho odvážte či spapkal dosť.Od tretieho týždňa okrem materskeho mliečka dávam šteniatkam namočené granule štarter Royal canine. Šteniatka odchovávam Royal caninom, ale to zaleží na Vás čím kŕmite. Prajem veľa veľa úspechov pri odchove šteniatok.
Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.