co je pre mojho hava naj???

Inzercia psov, forum o psoch Diskusné Fóra Ja a môj pes co je pre mojho hava naj???

  • This topic has 5 hlasov and 4 odpovede.
Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
  • Autor
    Príspevky
  • #47298
    havko.sk
    Člen
    presne pred rokom sme z jednej dediny dostali krizenca-male biele klbko…boli sme s bratom stastni… byvame(zatial) v rodinnom dome a to velmi pomahalo ,ked sme napr ani jeden nestihali ist s Benym na prechadzku ci boli v skole , pustili sme ho na dvor a tam si pobehoval kolko chcel, je mensieho vzrastu a strasne zivy, ani chvilu nevydrzi vnutri, skratka jeho zivot je vonku,nahanacky ai…problem nastal ked nam rodicia oznamili ze sa stahujeme-do bytu…. nejako sme sa s tym vyrovnali az kym nam nepovedali ze sa stahujeme-do bytu …nejako sme sa s tym vyrovnali az kym nam nepovadali aj to ze Ben do bytu nepatri…hadali sme sa s rodicmi az sme pochopili ze je to pravda(je?) … zavrety v byte -to by bolo pre neho utrpenie…ale co s nim??mame ho len rok…lenze ja nechcem byt ako tie rozmaznane deti co maju na prazdninky havka a potom naneho kaslu… 🙁
    #51929
    NoNi_Ka
    Člen
    Dobrý deň !
    Chcela by som sa vás opýtať ako treba zistiť odkedy je moja fenka kotná??? A ešte by som potrebovala vedieť či po porode mám fenku a šteňatá oddeliť od psa alebo ich možem nechať spolu ? Vopred Ďakujem …
    #51930
    Denny
    Člen
    Ahoj,

    A vy neviete kedy ste dávali fenku nakryť? Skús zájsť za veterinárom a nech jej urobí ultrazvuk. Nevieš ani približne kedy sa fenka dávala nakryť alebo kedy sa hárala? 21 dní od predpokladaného nakrytia by mali na ultrazvuku zistiť, či je fenka kotná a či nie. Ale bohužiaľ neviem, či zistia od kedy je kotná, možno nejaký približný dátum, ale väčšinou sa vždy u veterinára pýtajú kedy ich fena porodí a vtedy sa to odvodzuje od dňa nakrytia fenky. Určite by som oddelila psa od fenky a šteniatok. Fenka po pôrode potrebuje pokoj, nie to ešte psa pri sebe, určite by som ich oddelila, nikdy neviete, čo pes môže urobiť šteniatkam, neriskujte to :))

    #51931
    katarina2
    Člen
    Samozrejme že dom je pre psa ideálnejšie ako byt ale teraz je veľa bytových psov dokonca poznám ľudí čo majú v byte aj psa veľkého rastu a nie drobca ako máte Vy a v pohode, chodia ho venčiť ako majú na neho čas, takže aj Vy ak si ho chcete nechať, treba len zmeniť režim a nech sa aj drobec prispôsobí, však naozaj dobre to vystihla aj zuz – blížia sa prázdniny budete mať čas sa prispôsobiť na nový režim. Ráno rýchle vybehnúť cikať , kakať a kým sa vrátite zo školy vydrží, na obed a večer mu môžete dopriať dlhšiu prechádzku zato že ráno to bolo krátke a bol dosť dlho v byte sám. Psík si zvykne.
    #51928
    zuz
    Člen
    Nevidim problem v tom, aby bol pes s vami v byte. Mame dvoch v dvojizbovom byte a je to v pohode.
    Neviem, ci chodite s bratom na zakladnu, alebo na strednu skolu, ale psik doma v pohode vydrzi. Kedze pises, ze uz ma rok, tak by mal mat osvojene hygienicke navyky a doobeda v pohode vydrzi. Kedze sa blizia prazdniny, mohli by ste ho z bratom zacat privykat na novy rezim. Rano vyvencit, potom by bol po par hodinach postupne sam, na obed zas vyvencit, pohrat sa a tych par hodin, kym v buducnosti pridete zo skoly alebo rodicia z prace, psikovy mozete sprijemnit nejakou interaktivnou hrackou (su hracky, do ktorych sa da zamrazit psia pasteta, ktoru psik potom vylizava, takze mu hrou cas rychlejsie ubieha, alebo mu date kosticku). Pes prakticky prespi az 16 hodin denne, takze ked sa doma nic nedeje, pospi si a ked sa vratite domov, tak ho budete vencit. Pes by sa mal okrem ranneho a vecerneho vencenia, vybehat 1-2 hodiny (denne!- nie za tyzden). Nie je pravda,ze je na tom lepsie pes, ktory je na dvore ako pes, ktory byva v panelaku. Casto je opak pravdou. Pes z dvora, sa za svoj zivot malokedy dostane za plot, kdezto bytovy pes, ktory chodi pravidelne von a stretava sa so svojimi psimi kamosmi, ma podstatne bohatsi zivot. Skuste sa este porozpravat s rodicmi, s tym, ze si musite s bratom uvedomit, ze je to Vas pes – zivy tvor, ktoremu sa musite venovat hlavne vy, nie rodicia. Ale za to olizane lice, ked pride clovek domov, to stoji:))
Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.