civava

  • This topic has 6 hlasov and 22 odpovedí.
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 23 )
  • Autor
    Príspevky
  • #47733
    Mame doma 4 mesacnu sucku ktora sa nam este nepyta von.Doma je naucena cikat na podlozku ale aj to niekedy sa stane ze mimo.Na velku potrebu nechce ist na podusku ale vzdy odide do vedlajsej izby a tam to urobi skusala som dat podlozku aj tam no niekedy sa tam vykaka niekedy nie.Ked idem s nou von neurobi nic ako nahle prideme dnu tak to vykona vo vnutri.Viete my poradit co s tym?
    #54145
    ako často ju venčíte ?? v tom veku by už dávno mala tieto veci robiť len vonku a nie snažiť sa ju naučiť na podložku doma…
    miesta ktoré na to využíva v byte po umytí prestriekať sprejom na zakrytie pachu
    #54146
    ivinka
    Člen
    ja radím dať podložku určite HNEĎ preč! tiež sme to urobili a behom pár dní sa situácia výrazne zlepšila…!!aj keď na tú podložku cikávala, tiež kakávala kade tade po dome..
    a odporúčam chodiť s ňou von tak často ako je to možné…ako každý radí… po prebudeni! po jedle, po hre… možno sa aj pýta, ako naša Lili -sadne a nechce sa ani pohnúť 🙂
    alebo má iný spôsob, treba sa učiť havovi porozumieť aj ja sa to ešte stále učím… 🙂
    tiež sa nie vždy pochopíme a potom sa pritrafí cik doma, alebo keď nestihneme ísť včas von… naša má 3 mesiace tak ja dúfam, že čím skôr sa naučíme už tieto základy hygieny na 100%:)

    veľa trpezlivosti! 🙂

    #54147
    obávam sa že to aú tí majitelia ktorí si myslia že ak je psík malinký von chodiť nemusí…a to je obrovský omyl
    #54148
    dakujem urcite vyskusame ked ona je taka ze sme s nou von neurobi vobec nic a ked prideme dovnutra tak samozrejme hned.Von ju len trasie ci od zimy alebo sa boji no musime mat trpezlivosti.
    #54149
    vencime ju hned rano aj po jedle a ked sa zobudi no vydeme von a von neurobi nic ako prideme dovnutra samozrejme hned.Von ju len trasie asi od zimy alebo od strachu no treba asi vela trpezlivosti.Ona vie ze spravila zle lebo ked sa vyspini uz ide cela bojazliva usi sklopene.Mozem sa opytat na ten sprej?ja to riadne vyumyvam pripadne prerajbem kobercek mozno ten sprej pomoze.
    #54150
    ved prave ako mi hovorili zacat chodit von na jar lebo mi prechladne vraj civavy su velmi nachylne ale my aj tak skusame a chodime.
    #54151
    ale iste, múdro aj ked na 5 min ale nech sa naučí akejsi pravidelnosti to vždy pomáha a hlavne trpezlivosť
    #54152
    zuz
    Člen
    Akosi som nepochopila tuto debatu, kedze otazka bola na haranie.

    Mam doma krizenca civavy s pincom a ta sa prvy krat zacala harat ked mala 6 mesiacov. Cistila sa v pohode, neskakala po posteli, takze sme nohavicky nemali. Ale je to urcite riesenie, kedze nie kazda fenka sa hned zacne cistit, hlavne ku koncu, ked je to uz len take farbenie, by nohavicky pomohli. Pri venceni samozrejme nie, lebo by nemala ako vykonavat potrebu.
    Male psiky sa zvyknu harat dva krat do roka.

    #54153
    myslím že tu bo vsunutý iný príspevok a po odstránení to stratilo zmysel
    #54154
    Ano mala som tu naj prv iny status chcela som sa opytat na toto haranie a akosi sa mi to tam zmenilo.No ved uvidime ako to bude asi by som si mala aj zabezpecit tie haracie nohavicky pre istotu.Pred tym sme mali sucku a ta veru si pekne za sebou olizala aj sa obriadila ale bol to taky krizenec a vela ludi mi hovorilo ze tieto bytove psiky su pohodlnejsie tak sa nechame prekvapit.
    #54155
    dnes sa jej podarilo prvy krat vonku vycikat no potom sme isli zas a nic pred chvilkou sme sa hrali a sup ho na dlazku este aj s podlozky utiekla.
    #54156
    wendy1
    Člen
    Trpezlivost ruze prinasa, netreba to vzdavat.:-)
    #54157
    no je to možnééé , hlavne pri rozrušení
    im ešte častejšie ” ujde 🙂 “
    #54158
    ved prave to zbada psa ale pocuje zastekat uz je vystrasena.Dnes sme boli von dlhcsie bolo troska teplejsie asi taku pol hodinku a zas to iste von nic neurobila.Este som s nou isla ten isty cas ako robi potrebu a zas to urobila ked sme prisli dovnutra.
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 23 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.