bojazlivosť

  • This topic has 3 hlasy and 4 odpovede.
Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
  • Autor
    Príspevky
  • #48018
    oskar
    Člen
    Dobrý deň,

    chcela by som sa opýtať, máme psíka yorkshirského teriéra, ktorý ma 8mesiacov a problém je v tom, že keď má ostať doma sám, tak sa začne triasť, plače a je nekľudný. Stáva sa to vždy ráno, keď má ostať sám, no tento týždeň sa triasol aj v sobotu skoro celý deň a v nedeľu o niečo menej. Môže to byť spôsobené aj tým, že po mesiaci opakovane dostal pipetu frontline, nakoľko dostal plšku. Bola tá dávka na neho veľa al. prečo je to trasenie? Mohla by sa mu dávať na čas (aj keď je to už dosť dlho na to aby si zvykol sám) nejakú tabletku na upokojenie?

    Ďakujem a budem rada za odpoveď,

    s pozdravom…

    #56223
    majka001
    Člen
    samotu s nim trenujte. Moj byval malokedy sam, a ked uz – tak sme zistili ze steka, aj ked bol riadne vybehany (1,5 hodiny vonku), dostal hracku, kosticku… Najprv som ho zatvorila sameho len do vedlajsej miestnosti ako som bola ja (hned plakal a robil bordel), vydrzala 15minut, otvorila a presla cez jeho miestnost akoby nic…a toto som opakovala. Druha faza – to iste, len neodist do druhej izby, ale z bytu na polhodku, vratit sa akoby nic… Pred odchodom do prace ho unavte, vybehajte, a nechjte mu daku vzacnu hracku, ktoru nema stale, pripadne sa mi osvedcila taka lopticka, do ktorej sa daju odmeny, pes nou hybe a ony vypadavaju. A hlavne neodchadzat stylom “teraz sa nepozera tak zdrhnem nech neknuci” ale kludne, je to samozrejma vec, len ho to musite naucit. U nas pomohlo, tiez som to zacala v 8 mesiacoch, do mesiaca pes ledva pozrel ked som sla prec.
    #56225
    majka001
    Člen
    veru hej. V podstate som striehla za dverami, ked na chvilu stichol, aby som mohla vojst 🙂 mozno by ho to naozaj casom preslo, ale pri nasom susedovi, ktory nam napriklad tvrdil ze “cely den stekal” a pri tom bol pes sam 1,5 hodinu z celeho dna (!) som to musela riesit hned a rychle.
    #56222
    Smallblot
    Člen
    Aké pipety ste mu dali a ako často? Nejak som to nepochopila… ďalšiu pipetu dostal po mesiaci? A bola teda prispôsobená jeho veľkosti (kg)?
    Náš si zvykal na moje odchody ráno do práce asi rok a pol a to ani nebýval doma sám. Teraz je už zvyknutý. No niekedy plače keď má ostať sám doma, inokedy vôbec. Asi záleží od jeho nálady. Bohužiaľ niekedy nie je iného východiska.
    Kde ho nechávate, keď je sám? Ako dlho býva sám?
    #56224
    Smallblot
    Člen
    Hehe, toto som veru niekde čítala v nejakej knižke, no už si nepamätám ako sa volala. 🙂 Tam sa konkrétne písalo, že treba ostať zo začiatku mimo dohľadu psa, ako majka píše, napr. vo vedľajšej miestnosti a vyčkať tam, kým pes prestane skučať alebo štekať. Ak by ste prišli dovnútra za ním v dobe, keď ešte protestuje a vystrája, tak si to spojí presne opačne ako má – tzn. “Budem štekať, zavíjať, kňučať a oni nakoniec prídu, len musím vydržať!” 😉 Takže dúfam, že máte dobrých susedov, chvíľku potrvá kým sa to naučí. 🙂 Nášho sme takto síce neučili, ale teraz je to už relatívne v pohode, časom si jednoducho sám zvykol, že občasný odchod je normálny, aj to, že ostane z času na čas chvíľku sám doma. Aj keď niekedy sa stále pritrafí, že má svoju štekaciu a zavíjaciu náladu. 🙂
Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.