Ako ich naučiť spolu bývať?

Inzercia psov, forum o psoch Diskusné Fóra Chovateľská poradňa Ako ich naučiť spolu bývať?

  • This topic has 5 hlasov and 10 odpovedí.
Zobrazuje sa 11 príspevkov - 1 až 11 (z celkového počtu 11 )
  • Autor
    Príspevky
  • #48710
    leylla
    Člen
    Dobrý deň,
    chcela by som Vás požiadať o radu. Mám 5-ročného americkeho pittbulteriera, psik je socializovany, neutocny, pritulny.
    Potrebovala by som ho však skamarátiť s 5,5-ročným nemeckým ovčiakom, ktorý bol doteraz jediným pánom na dvore. Oboch by som chcela mať na dvore pri dome, no obávam sa ich stretnutia. Párkrát sme ich slúšali zoznámiť cez plot, no zatiaľ čo sa chcel pittbul stále hrať, vlčiak brechal a ceril zuby. Viem, že je hlúpy nápad zoznamovať ich na teritóriu jedného z nich, preto som uvažovala o nejakej neutrálnej pôde. No priznám sa, že si to neviem nejako reálne predstaviť, ako by také zoznamovanie malo vyzerať. uvítanie by asi malo prebiehať s náhubkami, no kedy ich dať dolu?? A ak sa náhodou skamarátia vonku, kedy je vhodné zobrať pittbula na dvor k vlčiakovi? Ďakujem za pomoc.
    #62577
    leylla
    Člen
    Veronika dakujem, oslovim ju. Mne to dost ponahla, kedze som zmenila bydlisko a nechat mojho milacika na povodnej adrese je pre mna velmi tazke. Okrem toho by sme takto vyriesili aj obednu vychadzku. Urcite sa podelim o radu.
    #62580
    leylla
    Člen
    No Matúš, prepáč, ale mne sa to ako veľmi dobrá rada nezdá. 🙁 Takto som skúšala zlbížiť ešte predchádzajúceho psíka a hoci boli dlhšiu dobu kamaráti s náhubkami, bez nich si to “vyrozprávali” pekne po svojom. To sa však nejednalo a rasy ako sú tu spomínané, takže tento spôsob určite riskovať nebudem tentokrát.
    #62583
    leylla
    Člen
    Prechádzka s náhubkami, to vyskúšam a dám vedieť ako to dopadlo. Ďakujem všetkým 🙂
    #62575
    katarina2
    Člen
    Uff, máš veľkú odvahu leylla,ešte keby sa začali spolu kamarátiť od svojho šteňacieho veku, vtedy si psíky ešte neuvedomujú svoju veľkosť ale teraz?! Ja mám problém ho zblížiť so psíkom rovnakej veľkosti, keďže už ani môj nie je šteňa, už má 2 roky. Menšie psíky ako on sú pre neho hračka, trhačka a naháňanie a väčšie asi naopak, ale aký je hlupáčik ani u tých nepozná rešpekt,- tie by zase roztrhali jeho, lebo on sa chce hrať aj keď pes vrčí a útočí. V Tvojom prípade je to ozaj odvaha, musí Ti poradiť odborník, aby psíky na to nedoplatili.
    #62576
    Zdravím Leylla, riešim podobný problém, zobrala som si z útulku šteňa, ktoré je však na moju 2-ročnú ratlíčku príliš aktívna a vkuse pred ňou uteká, socializovať/zvykať ich na seba je trochu problém, kedže jedna sa nachádza v LC a druhá so mnou vo ZV, pričom pri rodičoch máme okrem ratlíčky aj 9ročného orieška, ktorý cez plot na ňu robí výpady zatiaľ či ona sa k plotu približuje s cieľom hrať sa s ním. Pravdu povediac, s ním ju ani nesnažím skamarátiť :/ no Rhea Silvia by ti mohla poradiť niečo veľmi rozumné, kedže sa takýmto veciam venuje, najlepšie bude napísať jej osobnú správu a mohla by si sa potom o jej radu podeliť aj s nami 🙂
    #62578
    kup psom nahubky ostrihaj nechty budu po sebe chvilu vrcat a ked zbadaju ze sa neda druhemu ublizit po chvili ich to prestane bavit a potom casom skus davat tie nahubky dole
    #62579
    matus, to je zaujímavá rada 🙂 možno aj stojí za vyskúšanie, hoci zo začiatku to môže vypadať dosť drasticky, ale asi je najvhodnejšie, nechať psov si to vyrozprávať, kedže si takto nemajú ako veľmi ublížiť, len sa poudierať, časom možno budú aj veľkí kamoši 🙂
    #62581
    heny
    Člen
    my sme si k nasmu rocnemu rockymu zaobstarali 3 rocneho ronnyho. zoznamili sa ked sme sli pre ronnyho, a odvtedy spolu byvaju. obaja su kastrovany. .. zo zaciatku hry vyustovali do bitiek , ale do ziadnych ,,krvavych,, teraz je to ok, i ked ich pri hre musime obcas korigovat, kedze ronny(adoptovany) je na rockyho obcas trosku drsnejsi.
    si myslim ze psiky si to samy vyriesia medzi sebou-poziciu
    – moj nazor – moze sa stat ze sa spolu absolutne neznesu– ale to uz zalezi na povahach oboch psikov. u nas to klaplo 🙂
    by som ich zoznamila niekde na luke a potom ich zobrala domov, prve dni by som ich ale nenechavala samych.
    #62582
    Rhea Silvia mi povedala, že najlepší spôsob zoznamovania psíkov je spoločná prechádzka, tam si určia svoje pozície, ak som dobre pochopila.
    #62584
    držíme palce 🙂
Zobrazuje sa 11 príspevkov - 1 až 11 (z celkového počtu 11 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.