Aké plemeno psa si vybrať?

Inzercia psov, forum o psoch Diskusné Fóra Plemená Aké plemeno psa si vybrať?

  • This topic has 5 hlasov and 5 odpovedí.
Zobrazuje sa 6 príspevkov - 1 až 6 (z celkového počtu 6 )
  • Autor
    Príspevky
  • #48775
    Denny
    Člen
    Ahojte!

    Tak som tu znova s nejakým novým príspevkom…

    Týka sa mojej kamarátky a jej priateľa.
    Postavili si nedávno dom na dedine, majú veľkú záhradu, ale dom majú v tichej neobývanej oblasti a preto by si chceli zadovážiť psa na stráženia.
    Mimochodom už jedného majú- 3-ročného stredného Yorkshira.
    Časom plánujú dieťa a preto sa nevedia rozhodnúť aké väčšie plemeno psa je vhodné na stráženie domu, aby ľudí odstrašilo, ale zároveň mierumilovné k deťom a k iným psíkom.
    Povedala som im, že sa skúsim popýtať ľudí, ktorí možno s týmto majú väčšie skúsenosti alebo aspoň nejaké rady počuli od iných!

    Ďakujem za odpovede!

    #63006
    Ja si viem k rodine a domu veľmi dobre predstaviť nejakého NO alebo labradora 🙂 Aj stafordy sú veľkí maznáci, hoci sa o nich hovorí ako o bojových psoch a pod., myslím si, že ľudia by už mali prestať byť takýto odsudzujúci a mať predsudky vyplývajúce len zo zlej výchovy 🙂
    #63007
    matiastrusina
    Účastník (Participant)
    Treba si aj uvedomiť či daný pes naozaj stráži… Niekoľko metrov od nás je jeden dom v prestavbe ale majitelia (či skôr stavebníci) tam chodia len málokedy. Je to Nemecký ovčiak a je neuveriteľne milý aj k niektorým cudzím, ktorý okolo chodievajú aj častejšie. Ale súhlasím s Veronikou, Labrador je podľa mňa najvhodnejšie plemeno (treba ale dbať aj na výchovu). My sme mali labradora a pri mne (vtedy 4-ročnom) sa správala veľmi a veľmi milo. Zároveň však nenávidela poštárov :). Potom sa dá aj zlatý retríver.
    #63008
    Poštárov labík nemal rád asi pre zlý zážitok 🙂 z každého psa budeme mať to, čo si z neho vychováme 🙂 vždy je to o tom
    #63009
    janka35
    Člen
    my mame nemeckeho ovciaka. mali sme aj pred tym ale zomrel, bol super na strazenie a k ludom co poznal mili
    #63010
    Ako majiteľka border kólie veľmi o strážení hovoriť nemôžem, ale od malinka sa pohybujem pri stafordoch a bulteriéroch, staforda mal kamarát, s ktorým som vyrastala, bulteriérov zas chovala teta a potom, až doteraz, moja babka s dedom, preto môžem z týchto skúseností povedať, že tieto plemená sú ako stvorené ako na stráženie, tak aj k deťom. Už len kvôli ich vzhľadu sa asi nikto z ,,priemerých zlodejíčkov” nebude chcieť skúšať šťastie, navyše babkin a dedov bulteriér si pekne stráži svoje územie, ale pri SPRÁVNOM VEDENÍ sú z nich neuveriteľní maznáci vedomí si toho, že sú silní, ale pri deťoch sa správajú neskutočne nežne. 🙂

    Všetko je o majiteľoch, nie o plemene.

Zobrazuje sa 6 príspevkov - 1 až 6 (z celkového počtu 6 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.