Ake plemeno?

  • This topic has 8 hlasov and 15 odpovedí.
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 16 )
  • Autor
    Príspevky
  • #46649
    janee
    Člen
    Chcela by som sa spytat, ake plemeno je podla vas vyhodnejsie(nie na vystavy). Zatial som uvazovala o yorksirovi a maltezakovi. Chcela by som male plemeno, pritulne, nie velmi agresivne(k rodine a znamym, inak ano :)). Prosim poradte.
    Dakujem

    #49885
    No to robili aj moje ale uz je to v pohode ako aj na seba utocili auz je to v pohode vsetko sa da naucit, ja napriklad mam dvoch rasovo skoro rovnakych psov, jeden je kludny a ani nezavrci druhy je schopny ma napadnut keby osm nahodou urobila nieco zle ja si myslim ze vseobecne je to na povahach …. a na vychove…. kto sa psovi venuje, ten ma mudreho psika 🙂
    #49883
    Ja som nemyslela ze su vzdy agresivne len som chcela poukazat na to ze taketo plemena sa na verejnosti vo vseobecnosti uznavane za agresivne a nie yorky, ja osm este nepocula zeby yorki dakoho napadol….
    polokosela_welsh.jpg
    #49881

    Chcela by som sa spytat, ake plemeno je podla vas vyhodnejsie(nie na vystavy). Zatial som uvazovala o yorksirovi a maltezakovi. Chcela by som male plemeno, pritulne, nie velmi agresivne(k rodine a znamym, inak ano :)). Prosim poradte.
    Dakujem

    A k Vam len tolko ze ked sa rozhodujete medzi yorkom a maltezakom, tak urcite s maltezakom bude viac starosti, myslim ohladom srsti :)Inac obe plemena su kludne a take ako hladate, teda na mazlenie 🙂

    #49880
    To co je za debilina ze male plemena su agresivne? ty si videla dakedy yorkshira zeby napadol dakoho??? Preboha tak toto je nazor….. Agresivne plemena su pitbull a take a nie malicke plemena na maznanie….Psy su agresivny podla vychovy… Moji dvaja psy(male plemeno ako vidis na obrazku) nie su agresivny, moje fenka aj ked dostane inekciu ani s anepohne, je to povahove, maly ked dostane tak sa myka ebo je dominantnejsi. Ziadny pes nie je hlupy a ked si to ty myslis , nie si dobra psickarka! Psy su inteligentne a budu vediet tolko kolko ich naucime, a tak ako Jack je inteligentny a vie triky moze ich vediet aj civava prepac ale takto uvazovat…Naco mas psy,?? A mas len velke plemena lebo si myslis ze male su hlupe? Alebo,,pri takom uvazovani MAs vobec psy????? Janka… nehnevaj sa ale si ma zarazila
    #49886
    falco
    Člen
    súhlasím môjmu sa pred dvoma rokmi nadala rka k miske priblížiť a teraz sa v nej môžem priam hrabať
    #49887
    deeeee
    Člen
    Prečo ju posielam do utulku, však nema skusenosti, a kto nemá skúsenosti tak sa z malého psa stane to čo som opísala. Aký sme hrozne všetci premúdrely.

    Mala som aj maltezáka aj yorkshíra a vidím tie nevychované čivavy všade naokolo, tak ma tu nepoučaj.

    #49877
    deeeee
    Člen
    malé psy sú hlúpe a agresivné a bojazlivé, možu sa i od strachu poštávať hlavne keď sú mladé tak sa tomu nevyhnete, v dospelosti zvyknú označkovávať všetko naokolo, i byt, majú vysoký sexualný pud, ktorý sa dá odstrániť kastráciou, po kastrácií zvyknú priberať, takže sú obezné.

    Česť výnimkám, všetko záleží najmä od skúseného majiteľa, typujem že nemáš o psoch ani páru tak si na začiatok zober psa z útulku.

    #49876
    Barca
    Člen
    Ja si myslim ze je dobre take plemeno,co sa k vam hodi,od prostredia a inych veci… potvrdilo sa mi ze cim je pes mensi tym je viac agresivnejsi , ale zasa nie je to pravidlo alebo zasada
    #49878
    zuz
    Člen
    Prepac deeeee, ale to co pises su blbosti! Normalne si ma vytocil.
    Pes je taky, ako sa k nemu chovame a ako ho vychovame! Pokial sa k civave budem chovat ako k psovi a nie ako k plysakovy, nema byt preco hlupy, agresivny ani bojazlivy! Kazdeho psa mozes naucit k hygiene, pokial sa nebudes drzat blbosti typu – maly pes nepotrebuje vencit, lebo mu staci behat po byte. Sexualny pud je tiez umerny vynalozenemu pohybu a aktivitym cez den. A kastrovani psy priberaju, lebo si ich perzonifikujeme, mame vycitky svedomia a prezierame ich. Ked sa k nim chovas normalne, zabezpecis im dostatok pohybu (vencit 4-6 x denne), aj s dvojhodinovou vychadzkou a primeranou stravou, nemas mat so psom preco problem. Ano, treba brat ohlad na geneticke a rodove dispozicie toho-ktoreho plemena, ale psa dozivotne vychovavas, takze ziaden problem. Aj starsieho psa sa da odnaucit od zlozvykov.
    Janee, nastuduj si co najviac o tychto plemenach a hlavne o pripadnych dedicnych chorobach, pretoze sa jedna o “preslachtene” psy.
    Zober do uvahy starostlivost o srst, ktoru si vyzaduju. A hlavne ci skutocne budes mat cas sa im plnohodnotne venovat. Yorkshire je terier, cize psik s velkou energiou, ktoru potrebuje vybit. Je to lovec, aj ked maly. V Australii sa pouziva na zabijanie hadov. U nas vie lovit mysi. Potrebuje zamestnat mysel, nie je to Hlupe” plemeno, ako tu niekto napisal.
    #49879
    falco
    Člen
    suhlasim zo zuz mam yorkiho a cvičiť sme ho poridne začali aš v 3 rokoch teraz ovláda kopy trikov a poslucha na slovo miluje pohyb a lúky.A rád si zacvičí agility.
    #49882
    wendy1
    Člen
    Myslim ze pes je taky akeho ho urobi majitel. Nam sa velakrat stane ze stretneme na ulici maltezaka, yorkshira, westika a pod. a nejde sa dobreze zblaznit – utrhnut z voditka aby nas roztrhal.
    Minule som mala taky pripad, ze isiel muz s bichonom, pes sa prikrcil – my sme boli take 3 m od neho a muz sa svojmu psovi prihovoril. Bojis sa vsak? A vzal ho na ruky. Pes automaticky na rukach zacal vrcat a zurit.
    Chybu robia majitelia.
    Nie je to vsak stale tak.
    Na luke sa stretavame aj s malymi psami, kde sa spolu nahanaju. Mame tam aj yorkshirku co je uplne v pohode ( poznam takych viac ) aj maltezaka, hlavne mame na luke JRT a PRT ( ti su tiez zlati ), vlciaka, bullteriera, atd. Vsetci sa spolu znasaju dobre ( jasne ze sem tam je tam mala potycka, hlavne medzi tymi mensimi, vacsi to idu rozdelovat 🙂 ).
    Takisto ze pittbull je agresivne plemeno nie je vzdy pravda – naozaj zalezi od vychovy ( poznam stafordy aj pittbule ktore su milsie ako yorkshiry ).
    Hoci je pravda ze ani ja tymto plemenam nikdy na 100% neverim a tiez zvyknem byt v pohotovosti ak sa moja s takym plemenom hra.
    #49884
    wendy1
    Člen
    Minule mi niekto spominal ze uz aj labrador bol niekde napisany ako bojove plemeno.:-) Takisto aj rodezsky ridgeback, pritom toto plemeno musi clovek naozaj velmi vyprovokovat aby zautocilo. Poznam asi 4 RR vsetci su pohodovi, lezerni.
    Neviem podla coho to usudzuju.
    Takisto znama co ma stafordku mi spominala ze u nich je sa mi zda ze povinne vysetrenie, kde zistia ci pes nema v sebe bojove – utocne sklony ( toto vysetrenie sa robi vo Francuzsku ).
    Ja chapem ako si to myslela, ale predstav si keby ten york bol vacsi a mal povahu taku ze vrci, kuse a pod. Tiez by sa v takom pripade mohol brat za bojove plemeno. Ale vzhladom na jeho vysku a tym ze nedokuse nikoho k smrti tak nikdy nebude povazovany za bojove plemeno. Len pre priklad, suseda ma yorka, minule sa mi na neho stazovala ze ho nevie ucesat lebo ju pokuse. Ked chodi ku nim znama strihat ho, tak musi mat pes dobru naladu a zrejme mu aj nieco daju na ukludnenie. Jasne ze z toho neumrie, ale podla mna je to chyba majitela.
    Ja mojej mozem dat nohu do papule ak sa s nou hram, mozem jej ist do misky, mozem jej vziat co chcem a pod. Znama sa boji zase svojej civavy, pretoze “utoci” ked ma jedlo v miske.
    #49888
    deeeee
    Člen
    večne vonku na výchadzke sa mi do malamuta jebu malý kokoti, lebo su jebnutý a majiteľ je debil, konkrétne ten váš milučký hlučný rozmajzlávaný yorkshir mu rozjebal papulu. Neviem čo by nato povedal, kebyže ho nan pustím a malamut mu odjebe tu malú uštekanú papulu.

    a pitbull je bojovné plemeno a nie agresivné ty tela, plemena sa nerozdelujú na agresívne, ale iba jednotlivý psy.

    určite si radšej zaobstarám pitbulla a nie hentie prešľahtené plyšové hračky.

    Prečo nejdete do hračkárstva:D

    potom človek nemôže ísť v kľude ani na vychádzku

    sú to jedidé hračky na hračkanie

    #49889
    majka001
    Člen
    co cakate od deee, ktora si velkostou svojho psa asi kompenzuje nejake komplexy. Minule sa myslim chvalila, ze ako ona super vychovala psa, ked mu za mlacku vnutri strcila do toho nufak, riadne ho vysticovala, vysmarila na dvor a nebavila sa s nim. Ze velky pes musi dostat, inak nepochopi… Akosi mi to teraz nesedi na jej reci o malych blbych psoch.

    Jasne ze pes je taky, ako si ho majitel vychova. Je tu yorkshir, ktory sa s mojim JRT vie krasne vybehat, ale su aj taki, ktorych majitelia vezmu na ruky, a jasne ze vrcia, ked su 1.5 metra nad zemou a nik na nich nedociahne, ved su pani sveta. (Blbe, ze teraz to jedna pani robi so stenatom labradora, so slovami Neboj sa, uz ti nebude ublizovat – som zvedava, ako ho dvihne o 3 mesiace a ako sa ten pes bude spravat) potom si kazdy povie, ze yorshir je blby a ustekany, ale je to len a len o majitelovi a jeho vychove a dostatku pohybu! A pittbull nemusi byt agresivny, no pokial ma pana, ako tu jeden (Ak sa k nemu dakto priblizi, tak len surovo povie: Zoberte si toho psa, lebo vam ho dotrha. Minule, ked zacal trhat jednu malu bostonsku terierku, jeho majitel len stal a drzal voditko, nakoniec ju vyslobodila jej majitelka, nastastie prezila). Rozmyslam, ci to nebude daky pribuzny Deee.

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 16 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.