agresivita

  • This topic has 2 hlasy and 2 odpovede.
Zobrazujú sa 3 príspevky - 1 až 3 (z celkového počtu 3)
  • Autor
    Príspevky
  • #48222
    milko1106
    Člen
    Dobry den. Mam jeden problem s mojim psom. Donedavna bol pokojny len v poslednom case zacina byt agresivny na ine psy. Zacalo to asi pred troma mesiacmi ked nanho vybehol jeden bigl. Bol to taky pes co sa tak potuloval po dedine a stalo sa to vtedy ked bola jedna znama so psom(fenou) vonku. Moj pes sa s jej fenou lubi hrat a tomu biglovi sa to asi nepacilo a stale zabrdal do mojho psa. Ono sa to stalo uz viackrat ze sa stretli takto traja a stale to bolo rovnake ze ked ten bigl zacal zabrdat, vrcat a podobne tak moj pes len stal a nechal si to. Len raz sa stalo ze uz ho to asi prestalo bavit a vystartoval po nom. nic mu nespravil, len vyceril zuby a prednymi labami sa mu zasekol okolo hrude a stekal. Nieviem ci to ze je teraz taky agresivny na psy moze byt sposobene tymto ale stale sa to zhorsuje. Teraz sme boli v nedelu na cvicaku a priblizili sme sa k jednemu psovi a on zacal vracat a cerit zuby nanho potom zacal stekat jak besny a nevedel som co s nim mam robit tak som ho strhol k zemi a pristupil voditko lebo by ma pohryzol. Mohol by mi niekto poradit ci a ako by sa to dalo odstranit alebo co je najlepsie spravit ked hento urobi? PS: moj pes je krizenec vlciaka a bernskeho salasnickeho psa, ma 3roky. Dakujem.
    #57287
    A čo robil výcvikár na tom cvičisku? Neporadil vám, alebo tam žiaden nebol? Váš psík dospel a bude robiť to, čo mu dovolíte. Ak vás plne rešpektuje a vy mu nedovolíte takéto správanie, tak to robiť nebude. Mohol to spôsobiť ten zážitok s bíglom, ale to je nepodstatné v tejto chvíli. Nespoločenské chovanie musíte zaraziť hneď v začiatku (nastražené uši dopredu, naježený zadok, vztýčený chvost a napnuté svalstvo), zarazenie v okamitu trhnutím vodítka alebo prudkým dotykom do slabín napnutými prstami ako kusnutie – to ho vyruší z napätia a uvedomí si, že toto nie je dovolené chovanie. Ak to nestačí, postaviť sa medzi neho a druhého psa a ďalšie upozornenie s upreným pohľadom do jeho očí. Ak to nezvládnete, tak ho stočte do opačného smeru a poodíďte preč z toho miesta, až kým sa neukľudní. Výcvikár by vám to mal názorne ukázať, alebo poradiť na cvičisku v konkrétnej situácii.
    To strhnutie k zemi a pritiahnutie vodítka bolo dobré, len to musíte dokončiť: povaliť na bok úplne naplocho, aj hlava na zemi, nesmie ju zdvíhať, až kým sa neupokojí. Keď vidíte, že žmúri očami akoby zaspával a pokojne leží, môžete mu dovoliť vstať a pokračujete v činnosti ako predtým. Tým mu ukážete, že netolerujete rozrušenie (to nie je agresivita) a že mu dokážete zamedziť. Upevníte si tým autoritu u psíka a sústreďte sa na tréning disciplíny.
    #57288
    milko1106
    Člen
    Dakujem pekne za radu, ak sa to stane znova vyskusam a dam vediet ako to dopadlo 🙂

Zobrazujú sa 3 príspevky - 1 až 3 (z celkového počtu 3)
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.