chajati

Reakcie

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 60 )
  • Autor
    Príspevky
  • odpoveď na: problémy so psom… #51631
    chajati
    Člen
    pani SCYLLA: vo VAsom prispevku ste zabudla dodat ako pripravit yorkšíra na IPO.
    Podla Vas by to mal taktiež zvládať …
    odpoveď na: problémy so psom… #51630
    chajati
    Člen
    Ja by som este zareagoval k chlacholivemo tonu. Ak tvoj pes prejde z toho strachu a stekania az do hysterie a soku, jeho spravanie bude take, ze sa na to nedokazes pozriet, samozrejme ze ho nenechas sa trapit a psovi pomozes. Ignorovat spravanie psa k nicomu nevedie a ludia co praktikuju taketo sposoby, nemaju dostatocne a bohate skusenosti s prevychovou.

    Pri prevychove a socializacii psa nesmie ist nic na silu. To, ze budes ignorovat spravanie psa a na silu ho budes chciet zbavit hysterie (ignorovat jeho spravanie), absolutne nic nevyriesi, len si pokazis vztah so psom a jeho reakcie sa budu stupnovat.

    Ako som spomenul je mozne navstivit nas kurz kde sa pracuje so psami s takymto a podobnym poskodenim. Posledny pripad podobny tvojmu sme vyriesili za 3 lekcie.

    odpoveď na: problémy so psom… #51628
    chajati
    Člen
    Dobry den,

    podobny pripad Vasmu prave riesime u nas v psej skole. Majitelia si zaobstarali fenku z utulku, ktora mala panicky strach zo psov a prechadzalo to u nej do histerie, a takmer do soku.

    K Vasmu problemu:
    Jediny komu pes veri a doveru ste Vy. Z tohto plynie, ze jediny kto dokaze psa upokojit ste Vy. Musite najst vhodny sposob ako s tymto pracovat. Ked vidite, ze nemozte psa inak upokojit ako utisenim, tak to urobte. Ak stretnete psa a Vas zacne vystrajat, automaticky sa zastavte a otocte psa chrbtom k tomu druhemu. Upokojte ho slovami, to nic nieje, nic sa nedeje, pekny si atd. V ziadnom pripade jeho vycinanie neignorujte. Jedine co by ste tym dosiahli je to, ze pes straca jediny oporny bod a to ste Vy. Vy ste ta silnejsia a Vy mu musite ukazat co je spravne. Vo vztahu pes a clovek je dominantny automaticky clovek. Pes Vase upokojovanie nebude brat ako submisivitu ked tón Vasho hlasu nebude ustrachany. Musite pri jeho reakciach byt kludna a nesmiete sa nehat jeho spravanim rozrusit. Taktiez ho nesmiete prilis tlacit do upokojenia. Psovi treba dopriat cas a vhodne, a rychlo ho upokojit.

    Psa je vhodne oboznamovat s novymi kamaratmi. Takehoto stretnutia sa nesmu zucastnit len pohodove – vyrovnane psy a Vas. Pohodovy pes bude automaticky vyhodnocovat Vasho psa ako vyrovnaneho, a jeho reakcie budu na Vasho psa posobit neprimerane, a Vas pes sa tohto zlakne. K zoznamovaniu musite vybrat jedince, ktore maju podobny problem ako Vas a musia tam byt aj minimalne 2 vyrovnane psy, ktore sa dokazu medzi sebou kontaktovat bezproblemovo. Tieto vyrovnane psy postupne prenesu pozitivnu energiu na Vasho psa a ostatne zucastnene.

    Dbajte na to aby Vas pes na vychadzke mal neustale zamestnanie. Pre yorka je to uz rychla chodza, hrajte sa s nim s loptickou, hadzte mu aport, odmenujte ho, chvalte ho. Musite jeho pozornost udrziavat na Vas nie na okolite vzruchy. Potrebu nech si pes vykonava na nerusenom mieste.

    Socializacne a vycvikove kurzy pre psy trpiace takymto alebo inym problemom u nas prebiehaju pravidelne kazdu sobotu.

    Prajem vela uspechov.

    odpoveď na: problémy so psom… #51625
    chajati
    Člen
    ano je to pravda, stafa aj pita je mozne zaclenit do svorky. Chovom a slachtenim am. pitbulov a stafikou sa zaoberam 12 rokov. Podla toho co slecna napisala je zrejme, ze s tymito plemenami nema ziadnu skusenost. To co zanedbala uz nie je teraz prioritou. Dolezite je ako bude zvladat dalsi ich zivot. Taktiez som uviedol priklad, ze je mozne ich chovat aj po boku ineho psa ci feny, zalezi to od chov skusenosti a povodu psa. Dakujem, ze mi tu nehavate rozne odkazy ale ja vychovne problemy so psikmi nemam. Pisatelku upozornujem na skutocnosti, ktore ju realne mozu v kratkej dobe stretnut. Zastavam nazor, ze ucit psy spolocnemu zivotu aj za cenu pocetnych zraneni je nezmysel.
    odpoveď na: problémy so psom… #51623
    chajati
    Člen
    Dobry den,

    ako by ste chceli dosiahnut spoluzitie mladej feny staffa a 12 rocnej NO ??? Mate vobec nejake vedomosti o plemene amstaff? Fenka stafa je vo veku kedy sa vyvija jej osobnost. Stafy ako aj pity su psy s vlastnou osobnostou, autoritativne, ktore priamu konkurenciu nechcu tolerovat. Spoluzitie medzi fenami nedosiahnete vo Vasom pripade uz nijak. Nikedy to ide , ze sa feny aj psy medzi sebou dokazu znasat, nikedy nie. Ja osobne som mal psa staffa, ktory sa v pohode znasal cely zivot so psom labradorom. Ale aj v tejto partii boli jasne pravidla a nik ich neprekracoval. Ani staf, ani labros a preto im to fungovalo. Nedoporucujem Vam uz spolocne vencenie, stafik ma rok, ostre zuby, vela energie a 12 rocneho NO dokaze poskodit v priebehu par sekund tak vaznym sposobom, ze to NO nemusi prezit. Teraz mozno bude u Vas vo svorke chvilu klud a potom opat pri prvej prilezitosti dojde ku stretu. Kedze mate viac psov doporucoval by som Vam nastudovat si ako sa psy spravne rozdeluju a hlavne predchadzat takym situaciam ako vznikla. Ak by sa Vas niekto snazil presvedcit o tom, ze stafa mozte prevychovat a taketo spravanie odstranit je to nezmysel. Takehoto psa mozte len zlomit, nie prevychovat a zlomeny pes potrebuje prevychovu. Je to staff, berte ho aky je, cvicte s nim poslusnost a vyhybajte sa zbytocnym stretom.

    odpoveď na: boli dvaja, teraz ostal sam #51192
    chajati
    Člen
    Dobry den,

    zaobstarajte mu steniatko. Najlepsie tu istu rasu. Starsi pes pri mladom omladne, budu sa hrat, strazit, tesit sa na Vas. Starsi ho vsetko nauci. Je to najlepsi sposob ako starsiemu psovi sprijemnit seniorsky vek. Navyse starsi mladsieho dokladne vychova, mladeho naucte od zaciatku kontaktu s rodinou, vytvorte mu spravne socialne navyky na rodinu, o tie zvieracie sa postara starsi pes. Je mytus, ze pes nepatri do rodiny a k detom. Psy dospievaju rychlejsie, budu verni strazcovia Vas a Vasich deti. Ked boli dvaja, mali by ostat dvaja …

    Na zaver: nebudeme predsa trapit postarsieho pana nejakou prevychou, je to zbytocne. Ak predsa by ostal sam, mali by ste mu venovat dostatok pozornosti, je to clen rodiny, bol s Vami cely zivot, nemozte ho opustit vtedy, ked to najviac potrebuje a ma smutok.

    Ak sa rozhodnete pre steniatko, pre istotu zaobstarajte este jednu zateplenu budu, ak by sa pani rozhodli spavat kazdy zvlast, ale myslim ze tomu tak nebude.

    S pozdravom

    odpoveď na: Cane corso. #52004
    chajati
    Člen
    Dobry den,

    kazdopadne odporucam kupit psa z renomovanej chovatelskej stanice. Dovodov preco neodporucaju psa vystavovat moze byt niekolko, zalezi na ich relevancii. Pes, ktory nesplna vystavne kriteria moze mat preukaz povodu ale´nebude mozne ho uchovnit. Nekupoujte psa od chovatela, ktory Vam nieje schopny ukazat oboch rodicov, resp. aspon matku. Vsimajte si jej povahu a exterier, kvalitu srsti, osvalenie, ci je vesela alebo skor smutna – utrapena. taktiez si pozorne vsimajte podmienky, v ktorych psy ziju a taktiez chovatela. Fena, ktora je po porode byva unavena, ale pri dobrej strave a dobrej kondicii byva aj po porode velmi rychlo fit. Spytajte sa na vek matky a a kolkokrat uz rodila. Feny, ktore rodili 4 x a viac, alebo rodili vo vysokom veku 7 rokov a viac naznacuju, ze chovatel drzi psy kvoli obchodu a nie kvoli vasni a chovatelskej tradicii. Takehoto chovatel obidte.

    odpoveď na: Cane corso. #52002
    chajati
    Člen
    Dobry den,

    cane corso je plemeno, ktore je velmi viazane na svojho pana (rodinu) a od tohto sa odvija jeho vychova aj vycvik. Je to najdolezitejsi bod, na ktory by ste mali neustale mysliet.

    Co to v praxi znamena:
    – pes by mal travit so svojim panom co najviac casu,
    – je priam nevhodne psa chovat niekde na odlahlom mieste,
    – ak bude pes byvat s Vami v byte ci dome musi mat pristup do vsetkych miestnosti, do ktorych aj Vy,
    – nesmie to fungovat na baze, ze pes ma svoje miesto niekde v chodbe a odtial nemoze k Vam (resp. moze len vtedy ked mu to dovolite)
    – spravna socializacia v ludskom aj psom kolektive je priam nevyhnutna,
    – psa treba bravat so sebou uplne vsade (nakupy, restauracia, plaz, vychadzky atd.)
    – odporucam Vam vyhladat miesto kde sa stretava viac psov a toto navstevovat co najcastejsie,
    – dalsi dolezity bod je strava a aktivita psa.

    Z cane corso je mozne vychovat velmi prijemneho a oddaneho spolocnika na cely Vas zivot, na druhej strane to od Vas vyzaduje vela pozornosti a casu venovaneho psovi.

    S pozdravom

    odpoveď na: Kastracia ano-nie? #50915
    chajati
    Člen
    Dobry den,

    takato zmluva pred sudom neobstoji ani v najmensom, staci Vam doporucenie od veterinara, ze fenku NEODPORUCA kastrovat vzhladom na jej psychicky a zdravotny stav. Je protizakonne aby Vas ktokolvek zavazoval takymto sposobom k takemuto zakroku. Fenka si pretrpela v zivote viac nez dost, toto ju do psychickej a fyzickej rovnovahy nedostane. Odporucam Vam napisat cestne prehlasenie o tom, ze k chovu tejto fenky pristupe svedomite, ste cestni obcania a milovnici psov, fenku mate ako rodinneho milacika a priatela, nie je vo Vasom zaujme produkovat steniatka, ktore by nenasli svojho majitela a museli by skoncit v utulku. Vlastnorucne to podpiste (overte podpis na matrike za 1 EUR), doporucene zaslite tento dopis organizacii a viac sa s nou v tejto veci nekontaktujte. Postupom casu im mozte zaslat elektronicky fotografie, ze psik je vo vybornej kondicii a je o neho postarane na najlepsej mozne urovni.

    Ak by ste mali otazky ohladom tohto pripadu, nevahajte nas oslovit, poradenstvo aj pravne Vam poskytneme v tejto veci zadarmo a velmi radi. V nasej psej skole mame odbornika na slovenske aj medzinarodne pravo.

    S pozdravom

    odpoveď na: Kastracia ano-nie? #50908
    chajati
    Člen
    Vazena pani,

    to, ze chovate fenu a neviete si ju ustrazit pri harani je na polutovanie nie Vas ale jej, ze ma tak NEZODPOVEDNEHO majitela. Ja mam 15 psov a taketo nieco sa mi stalo 1 krat v zivote ked som prerabal koterce a pan “manzel” pocas harania rozbil deliacu priecku aby sa dostal k fenke. Nechcenym steniatkam predideme jednoducho tak, ze fenka 2 dni po pripusteni dostane u veterinara hormonalny pripravok na prerusenie gravidity a o 2 dni sa to este zopakuje. Tato zalezitost stoji cca 15 € aj so zdrav. materialom, pracou a samotnym liekom.

    Je to nehorazne ako sa ludia dokazu radit na 1. miesto nad vsetko ostatne na zemi. Ako si vobec dovolujete tvrdit ze je vyborne odobrat zdravej fene tak dolezity organ ???

    Nemate zakladne znalosti veteriny, zdravovedy a psychologie psov. Odporucam Vam dokladne si nastudovat nasledky kastracie ako u psov, ta u feniek. Som zvedavy na reakciu ceskej kolegyne, ta uz ma mozno infarkt z toho co tu citame….

    odpoveď na: Kastracia ano-nie? #50904
    chajati
    Člen
    Dobry den,

    na kastraciu mate asi nejaky dovod, ktory ste nam zabudla alebo nechcela napisat. Moja odpoved je ak to ma zachranit psikovi zivot, tak ano, v opacnom pripade razne NIE. Dovodov je tam niekolko, snad staci ten humanny. Neviem dokedy ideme hladat riesenia a moznosti nadvlady nad zvieratami …

    odpoveď na: Dobry den #51662
    chajati
    Člen
    nenatierajte mu to v ziadnom pripade kremom ani telovym mliekom. najlepsi je olej.
    odpoveď na: Dobry den #51661
    chajati
    Člen
    natrite mu to olejom olivovym alebo stolovym. sliznica mu vysycha. rano okamzite navstivte veterinara, najdite si pohotovostnu sluzbu cez net vo vasom okoli. v ziadnom pripade to neodkladajte na pondelok. vazena pani taketo veci sa neriesia cez internetovu poradnu ale v ambulancii !!!!!
    odpoveď na: tyrana fenka sa boji psov #51644
    chajati
    Člen
    dobry den,

    Vas postup je spravny. Fenku vodte vsade so sebou, privykajte ju na mesto, premavku, ludi, auta, psy. Vsetko ma svoj cas, ked jej hysteria trosku ustupi, namodelujte situaciu ako popisala Scylla. Prevychova a socializacia vzdy trva isty cas. Nemame carovny prutik aby sme zmenili spravanie psika za 24 hodin.

    S pozdravom

    odpoveď na: Ku psovi sucka #50850
    chajati
    Člen
    Dobry den,

    u nas doma je podobna situacia. Taktiez mam v byte fenu a psa. Ide to ustrazit, ked ste doma je to jednoduchsie, ked odchadzam z domu, fena ide vzdy so mnou, alebo su oddeleni. Pri plemene ake chovam musia byt aj dvere dostatocne pevne. U mna je ten problem, ze nas pes ma 13 rokov, reumaticke klby ale ked zaciti harajucu sa fenecku tak to s nim sije a potom tie nohy naozaj bolia.

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 60 )