zvysene bielkoviny – ako krmit?

Inzercia psov, forum o psoch Diskusné Fóra Kŕmenie a potrava zvysene bielkoviny – ako krmit?

  • This topic has 3 hlasy and 12 odpovedí.
Zobrazuje sa 13 príspevkov - 1 až 13 (z celkového počtu 13 )
  • Autor
    Príspevky
  • #49031
    heny
    Člen
    Tak my doma z dofci,
    Rockyho dala zaockovat, prezreli ho, postavu ma vraj pekne osvalenu, trosku ale mame este schudnut.
    Krv- ma zvysene bielkoviny,
    Lekarka sa pytala ci dost cika a pije, mal hustu krv a ze oblicky su pod normalom.
    Na pripomenutie- barfujeme.
    Pit ho viem donutit jedine vyvarom ze mu dam…Vseobecne pri barfovani pes pije menej kedze v zelenine je tiez voda.
    A ze mame obmedzit maso, a pridat ryzu-tu som nikdy nedavala….

    Moja otazocka, akoby mal potom vyzerat jeho jedalny listok?ryza zelenina, ovocie a maso a vnutornosti len 2x tyzdenne?
    Ponukala mi royalky konzervy odmietla som….chory neni vravela, len zlozenie jedla musim zmenit.
    V com vsetkom su bielkoviny?

    poradte prosim

    Tu je foto odberu ak sa vyznate:)

    20131121_111334.jpg
    #64899
    katarina2
    Člen
    Veľa bielkovín je vraj v kuracích drapákoch ak mu to dávaš na hranie aj na žranie, môj predchádzajúci psík z toho až ochorel, stále sa straaašne škrabal, tak tomuto to už vôbec nedávam a podobne ani tie prasacie uši. Barfovanie u nás je výnimočné tak raz do týždňa, lebo varené mu vonia a chutí lepšie. Teraz sme schudnutý na 10kg, v lete mal 12, neviem prečo, nezmenila som ani jedálny lístok ani dostatok pohybu, možno je to aj počasím a menej mu chutí?…
    #64900
    heny
    Člen
    Ja viem tak ze v mase je vela bielkovin…prasa ucho zuje malo.
    Ryba v konzerve obsahuje tiez bielkoviny?
    Lekarka este vravela ze vnutornosti mam prevarit asi preto ze varenim sa nicia bielkoviny,
    Ja krava som sa neopytala ze ako casto mu teda mam maso podavat:(
    To by som chcela vediet…dva-tri krat tyzdenne?
    #64901
    katarina2
    Člen
    Ryby sú zdravé a hlavne rybí olej ale ani to by som nepreháňala tak raz za týždeň úplne postačí a pes obyčajne má jedávať len raz za deň ale ani môj by nevydržal celý deň čakať na to jedno jedlo preto mu trošku dám aj ráno, aspoň nejaké granulky a hlavná strava v podvečer, či už surová či varená ako je zvyknutý ale ak surová tak už varené nie a naopak ak varená tak v ten deň už surová nie. No to si sa mohla spýtať že ako často mu môžeš mäso dať, lebo neviem nakoľko sa mu zvýšili bielkoviny, ja som vtedy razantne skončila okamžite aspoň na týždeň- dva a potom len opatrne . Ak je už zdravý a bielkoviny sú v norme tak raz za deň môže ale radšej mäsko trochu tepelne upravené a menej bielkovín. Môj napríklad vyslovene nenávidí vajce v hocijakej úprave tak to do neho ani nenútim. Dnes som m u zamiešala rozdrvenú tabletku na odčervenie do konzervy treščia pečeň v oleji – mastné, olejové má rád malý sviniar, dávam na to pozor aby to neprehnal ale teraz výnimočne som mu to dopriala lebo inak by tú tabletku nezožral.
    #64902
    heny
    Člen
    Moj ma rad vajce na vsetky sposoby:))))
    Mojmu dali u veta pipetu co chrani proti blcham a kliestom a hned aj odcervni..tak mam teraz pokoj.

    Dakujem katka za rady

    #64903
    katarina2
    Člen
    Ja tie pipety používam od jari do jesene, lebo sú hlavne kvôli kliešťom a blchy chvalabohu nemá odvtedy ako je oddelený kotercom od susediných špinavcov ale že sú aj na odčervenie to som nevedela, lebo na to mám tablety ktoré sa dávajú raz za 3 mesiace. Teraz som už s nimi aj meškala lebo som zabudla ale zase si začal vylizovať pod chvostíkom, tak ma napadlo že už treba odčervniť a onedlho nasleduje aj kúpanie .
    #64904
    heny
    Člen
    Ani ja som nevedela ze odcervnuju:))
    #64905
    wendy1
    Člen
    Heny menej vnutornosti. Najlepsie su ryby. Vajcia su lahke bielkoviny. J’a pridavam lososovy olej denne. Je super. 1/2 masa à 1/2 nech je priloha. Raz za tyzden daj l’en napr. Vlocky so zeleninou.
    #64906
    wendy1
    Člen
    Katka t’y odcervujes kazde 3mes.? Podla mna zbytocna chemia. J’a odcervujem 2x rocne uz iba. Aj to mam vycitky. Ale najblizsie odnesiem hovienko n’a rozbor à podľa toho odcervim. Inac vtedy je dobre odcervit ak ma blchy. Lebo blchy prenasaju pasomnice.
    #64907
    heny
    Člen
    To som potrebovala vediet wendy co je prenho naj dakujem:)
    ryby vajcia ma rad, ryzu odvtedy podavam maso malo…
    Losovy olej mame tiez.

    Dakujem!!!

    #64908
    katarina2
    Člen
    Malo by to vraj tak byť povedal veterinár ale od jesene do jari, je asi viac izolovaný od dostatia týchto pliag a vtedy aj pozabudnem ako som aj teraz, lenže keď som zbadala že si vylizuje pod chvostíkom už som pozrela kalendár a veru už dávno nemal tabletku na odčervenie, už asi pol roka aj čo mal poslednú ani nezjedol, vyhodilo sa to aj s jedlom kdeč bola namrvená, tak teraz som ju namrvenú zamiešala do treščej pečene, tá má silnú arómu tak som si myslela že tam to nezbadá aj pekne zjedol skoro všetko, len kúsok nechal, ale to je už pokrok, minule len zavoňal a odišiel od jedla. Lenže si naďalej vylizuje pod chvostíkom, tak ho ešte okúpem s dôrazom na riťu a uvidíme. Vlastne si tiež myslím, že netreba každé 3 mesiace ale podľa potreby ako teraz, že som si všimla že už sa niečo deje.
    #64909
    wendy1
    Člen
    Veterinar ti ale nepovie, ze odcervenie uplne znehodnoti crevnu floru, ked chces tak odcervuj tak ako povedal, ale je dobre davat probiotika v taky cas na obnovu flory.
    Ritku si nemoze obhryzat skor kvoli vackom?
    #64910
    katarina2
    Člen
    Už nechodíme vytláčať vačky dávno, lebo vetoš povedal že odčervením a normálne aj stolicou sa vytlačia aj vačky samé. On má vraj 9 psov a ani jednému netreba vytláčať vačky, tak som aj rada že ho nemusím dať trápiť a doteraz veru si ani nehrýzol pod riťkou, lenže už vyše pol roka ani nebol odčervovaný a ešte aj to čo bol pred pol rokom nestálo za nič, lebo tabletku vtedy nezožral teda 9 mesiacov nebol, no ak mu ani kúpeľ nepomôže pôjdeme dať pozrieť. Ešte som ho nekúpala lebo som mala sama so sebou problém aj s očami aj som medzitým ešte aj do toho prechladla ale akonáhle sa pozbieram riadne ho vo vani vydrhnem.
Zobrazuje sa 13 príspevkov - 1 až 13 (z celkového počtu 13 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.