znackovanie a mocenie 3 rocneho psa v byte!!! súúúúrne

Inzercia psov, forum o psoch Diskusné Fóra Výcvik psa znackovanie a mocenie 3 rocneho psa v byte!!! súúúúrne

  • This topic has 5 hlasov and 4 odpovede.
Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
  • Autor
    Príspevky
  • #47015
    slahacka
    Člen
    dobry den,

    potrebujem surne poradit ucinny trik ako naucit psa na mocenie vonku a odnaucit ho znackovanie a ocikavanie rozneho nabytku a stien v byte!!!
    je to 3rocny maltezky psik-nemyslim ze cistokrvny, bol od malicka v rodinnnom dome ale zil v kuchyni a obyvacke nie na dvore. cize taky domovi. predosli majitelia si s nim nevedeli dat rady ako odstranit znackovanie a mocenie v kuchyni a na chodbe, a ticho mu to tolerovali az do nedavna. chceli ho dat utratit tak som si ho zobrala, lenze ja byvam v 2oj izbovom byte v bratislave a chodim do roboty. a budem potrebovat odstranit ten jeho zlozvyk, som zvyknuta na cistotu.
    popripade poradte ako na toho psa a ci sa vobec da prevychovat takto stary pes. alebo kludne ak viete o nejakych kurzoch, operaciach, knihach, potrebujem ako sol hoci jaku uzitocnu a prospesnu radu.

    dakujem velmi pekne za pomoc

    #51132
    mirik
    Člen
    Zdravim,
    neviem ci bude moja rada uspesna. Riesila by som to tak ,ze by som psa vencila mozno castejsie aj ked chapem ze ked je clovek v praci je to asi problem. Ale ked sa pes dostatocne vyprazdni neverim,ze bude mat z coho znackovat este v byte. 3R pes nie je stary da sa este kde comu naucit. Robila by som to asi tak ze ked sa pes vonku vyvenci pochvalim v byte pri pokuse znackovat okriknem a zaujmem niecim inym. Skartka by som postupovala ako so stenatom. Mozno by bolo vhodne ho aj nejak unavit skusit s nim nejake cvicenie, hry, agility. Okrem toho je potrebne totalne vydezinfikovat cely byt. Komplet vsetky znacky ktore pes urobil totiz citi a ma potrebu si ich precuravat stale. Ak by ste si pozhanali UV lampu videli by ste kde vsade zanechal stopu a vedeli tak dokladne vycistit byt. Chcem sa spytat ci znackuje aj vtedy ked ste doma alebo iba ked je sam?
    #51133
    Terezka
    Člen
    Dobry Deň
    Chcela by som poprosiť o radu.Mám 2 mesačné šteniatko(kokršpaniela) chceli by sme ho naučiť vyprazdňovať sa vonku.Stále sa nám to nedari.
    Máme ešte jedneho psa(špica) má 14 rokov a chceme ho spriatelit s tym novym. Ale nevieme ako.Zatial sme ich k sebe nepostili.Pojim sa aby sa tomu malemu niečo nestalo.

    Ďakujem za pomoc.

    #51134
    wendy1
    Člen
    O venceni psika , teda o vychove hygieny sa tu toho popisalo, skus precitat a pohladat nieco. Ak to nezaberie, tak vtedy napis konkretny problem.
    Takisto to zoznamovanie tu bolo pisane, ale najlepsie bude ak vezmete oboch niekde, kde starsi pes sa nebude citit ako vo svojom kralovstve. Cize na neutralnom mieste. AKy je to pes? Je agresivny voci steniatkam alebo inym psom?
    #51135
    Nepíšete nič o tom, v akom vzťahu boli k psíkovi predchádzajúci majitelia a aký vzťah s ním máte vy. Mám na mysli dominanciu. Psík môže byť teritoriálne zameraný a len si značkuje svoje nové územie, ktoré mu podľa neho patrí. To nemá žiaden súvis s hygienou, ale nastavením vzťahov v domácnosti. Nepíšete nič o tom, či od neho vyžadujete disciplínu, či vás úplne akceptuje alebo si skôr robí, čo on uzná za vhodné. Ak budete postupovať podľa vyššie uvedených rád (dostatok venčenia, vyčistenie a dezinfekcia bytu) a pridáte dôraz na výchovu, disciplínu a vybudovanie rešpektu voči vám, môže sa vám relatívne rýchlo podariť odstrániť toto správanie.
Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.