Žiarlivosť

  • This topic has 4 hlasy and 6 odpovedí.
Zobrazuje sa 7 príspevkov - 1 až 7 (z celkového počtu 7 )
  • Autor
    Príspevky
  • #49138
    Renatus
    Člen
    Potrebujem poradiť…Môj pes začína byť zrejme žiarlivý…
    Doteraz to nerobil, asi starne. Stretneme sa pri venčení s iným psíkom…ja sa rozprávam so psíčkarom, psíky sa ovoniavajú, chvostíky sa vrtia, je pohoda.Potom sa druhý psík prikrúti ku mne a vyžaduje si pozornosť, tak sa prihovorím pohladkám,pomojkám a vtedy nastupuje Hugo ! Chodí okolo, ňuchá, akože nič, ale už chvostom toľko nevrtí, potom začne odrŕhať, ako keby kašlal a keď to nepomáha tak začne pobrechávať, až brechať…
    Zvyčajne sa prestanem venovať druhému psovi a ukončíme “rozprávačku” s kolegovcami, aby bol kľud na sídlisku…Myslím, že toto nie je dobrý postup, ale neviem ako na to ináč…!
    #65497
    wendy1
    Člen
    Moja tiez ziarli, ale nie vzdy. To sa strci predo mna a pred toho druheho psa. Inac nic. Ale potom mame 2 sucky, ktore vobec nepusti ku mne ( tie ju kusli ). Normalne na nu len posteka ale nic agresivnejsie, akonahle ide ku mne tak to by uz asi nedopadlo dobre. ( pritom ta sucka to urobila prva pri svojej majitelke a moja jej to asi ukazuje tiez, ze ked ja nemozem, tak ani ty ). Nechapem to.:)
    Normalne to riesim tak, ze ju pohladkam, ale potom pohladkam aj toho druheho a poviem kamarat.:)
    #65498
    heny
    Člen
    Môj to tiež robieva.ja to netolerujem. Pošlem ho kade ľahšie A ďalej sa venujem cudziemu psíkovi.!
    Podľa mňa to je skôr prejav dominancie privlastnovania.. lebo napr keď sa maznám S kamoskinym Yorkom,Rocky ani nepípne.ani si nás nevšimne.oni majú taký vzťah že Rocky je jemu podriadený.
    Takže preto si ja myslím že to je skôr dominancia.
    Sú vôbec psy žiarlivý??
    #65499
    Renatus
    Člen
    Asi je to o tom, že si chráni svoj sociálny kontakt a zdroj žrádla…niekde som to čítala.
    V tom ho chápem, lebo keby som sa “zamotala” s druhým psom, kto by ho živil, že?

    Ja by som skôr chcela vedieť, ako to správne spracovať, aby som ho v tom správaní nepodporovala. Žeby akože pochopil, že chlebodarcom ostávam, ale mám tiež svoje potreby sociálnych kontaktov…! :-)))

    #65500
    heny
    Člen
    Jednoducho mu to zatrhnut.tak ako ja. Dať ho sedieť A cakat.A stále opakovať. Pochopí že svet sa nezruti keď panička pohladí iného psíka,:)
    #65501
    wendy1
    Člen
    Pokial moja nevrci a pod. tak pohladim ju, ale hladim aj druheho.
    Ked je pripad tych 2 suciek tak to riesim tak, ze Wendy kazem sadnut, ked ju mam na voditku a pohladim tuto. Akonahle zacne stekat Wendy tak poviem ticho a dam ju sadnut a poviem kamoska.:)
    Ale ked je na volno tak vtedy ju radsej zapnem cim skor, aby sa nepobili, lebo Wendy je na nu zla ( ale ako spominam je to odvtedy co ju kusla a pritom to bolo pred 3 rokmi ). Heny mas pravdu je to skor o dominancii.
    #65502
    olinka55
    Člen
    Ked brese a vrci je pred vami? Ak áno znamená to ze si vás privlastnuje v Tom prípade si iba bráni to co je jeho možno je to tým 🙂

    Inak super video s NO http://www.stiahnito.sk/sutaz/nemecky-ovciak-vs-karton-terier/32234254

Zobrazuje sa 7 príspevkov - 1 až 7 (z celkového počtu 7 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.