vykusavanie srsti na prednych labkach, skrabanie :(

Inzercia psov, forum o psoch Diskusné Fóra Veterinárna poradňa vykusavanie srsti na prednych labkach, skrabanie :(

  • This topic has 8 hlasov and 50 odpovedí.
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 51 )
  • Autor
    Príspevky
  • #48709
    wendy1
    Člen
    AHojte, obraciam sa na Vas s prosbou ci ste sa nestretli ci u Vasho psika alebo znamych, ze by si psik, konkretne fenka zacala obtierat nufak o predne labky, takisto skrabanie pod bruchom, hlavne pod laktami alebo za usami a co je uplne divne tak si aj v sobotu vykusala cast chlpov na prednych labkach.
    Rozmyslam ze ci to nemoze byt zial granulami ( Acana – lamb and apple ), prip. vodou z jazera kde sa chodime kupat a takisto od aprila riesim usi, stale ma hnedy vytok, pritom sme boli u jedneho veta, teraz som bola u druheho robil jej ster a negativny. Len sa nam pridruzilo to skrabanie asi tyzden, predtym to bolo take ojedinelejsie, tento tyzden to bolo aj 10-15 x co som ju ja videla. Nasadila som jej jedno homeopatikum, od vcera papame hypoalergenne granule Trainer Fitness, vcera to bolo horsie, co vraj byva normalne pri homeu, ze sa zhorsi stav prve 3 dni, dnes to ale bolo o nieco lepsie, skrabanie asi 8-10 x co som videla. Nosime antiparazitny obojok, ale na krku nema nic a vet vravel ze by sa alergia inac prejavila. Obaja rozni vetosi mi povedali, ze zatial mam 4 tyzdne krmit tymi granulami, nepustat ju do jazera a ze ak sa to nezlepsi tak prist. Ja chcem ist ale na krv uz buduci tyzden, aspon ci tam nie je zapal. Kozu ma inac cistu, nema ani cervene vyrazky, ani chrasty, zatial chvalabohu. Citim sa taka bezradna, ja nerada cakam a neviem ci momentalne viem pre nu nieco viac urobit. Neviete mi popisat ako sa vacinou prejavuje potravinova alergia, reps. aj alergia na travu, pripadne aj reakcia na sinice – to su riasy vo vode.
    Dakujem za kazdu odpoved.
    #62525
    katarina2
    Člen
    Wendy to kusanie si po labkách a škrabanie sa má aj môj psík, hlavne tie labky to je nové to zatiaľ nebolo ale nie až do takej miery že by vytrhával aj srsť, on si to len jemne hryzká a líže a vždy sa tam kuknem keď si to tak usilovne “ošetruje”, či tam nemá ranku alebo kliešťa a nič tam nevidím, tak nechápem, neviem či to nesúvisí s alergiou, inde sa poškrabkáva, hlavne pod krkom a po bokoch a možno labky si poškrabkať nevie, tak to robí zubami a jazykom. Predpokladám, že to bude alergia na niečo čo zjedol a nemal. Keď som bola posledne u vetoša a popísala mu kde sa najviac škrabe povedal mi že to sú práve miesta okolo uší, pod bradou a hruď kde si psíky škrabú pri alergii, takže teraz ho budem pár dní držať len na lososových granuliach, tie mu aj v minulosti pomohli a keď nie, tak ideme k vetošovi.
    #62526
    katarina2
    Člen
    A ešte niečo, teraz som si všimla ako chodíme na prechádzky aj mimo domu že keď ciká si obcikáva aj jednu prednú labku – teda ako je naklonený keď zdvihne zadnú, prúd ciki smeruje na prednú labku, takže aj to ho môže svrbieť a páliť že tam zaschne cika, takže teraz mu už večer pred spaním vysprchujem celé nohy, predtým som mu umývala alebo len utierala len labky. Ale fenky si možno neocikajú labky…
    #62527
    wendy1
    Člen
    Katka dakujem za odpoved, fenky si neocikaju labky, aspon moja nie. Dnes rano sa dost skrabala este doma, vonku ani nie. Tak neviem si to vysvetlit, vcera sme boli vecer 1,5 hodiny vonku, tak neviem ci je to z travy ci z coho. Ja som tiez pozerala ci tam nic nema, ale nic volnym okom tam nemala, len neviem pochopit ako to nahle prislo. Tak ci tak si dam stanovit zrejme hladinu hormonov, nakolko ju psy zacali nuchat a olizava si aj susu a harat by sa mala podla mojich vypoctov az koncom septembra. Dufam ze to nebude nic vazne. AK by ste mali este niekto nejaky doatz tak mi dajte vediet, dakujem.
    #62528
    Nela2011
    Člen
    wendy a ona má v ušiach ten svrab či teda nie? Lebo Billie keď to mal v uškách si to preniesol aj do očka, že či si to aj ona nemohla preniesť niekde na inú časť tela. Ale ja vidím tiež Billieho dosť často si hryzkať labky, ale srsť povykusávanú nemá a vtedy si mi písala, že to nie je nič vážne, tak som to nejak viac neriešila, zatiaľ sa to nijak nezhoršuje.
    #62529
    wendy1
    Člen
    usi ma ciste,… 🙁 Radsej by som prijala ten usny svrab, ako teraz ze nic neviem. Tvoj sa Nely neskrabe?
    #62543
    jasné, že držíme… a na akú značku si teraz prešla? či si ostala verná pôvodnej?
    #62530
    geppy
    Člen
    no ja som si tiez vsimla ,ze aj Geppy si v poslednej dobe dost hryzka a lize labky…jasne srst si nesklbe….ale uz som to tu aj pisala….nemoze to byt aj z toho horuceho asfaltu a zo sucha….ze sa im ta pokozka vysusa…a aj to ze idu casto do vody???
    #62544
    wendy1
    Člen
    Nie presla som na trainer fitness – kralik a zemiak, potom mam v zalohe kacka s ryzou, … A cenovo je to aj ovela lepsie, ale hlavne ze nech jej je lepsie. 😀
    A dakujeme, viac stastia budeme ale potrebovat na vystave v Ide, tam mame 8 konkurentky.
    #62531
    wendy1
    Člen
    bohvie, ale nie som vobec spokojna, minule roky to nerobila, nechapem 🙁 Ale dakujem za prispevky, ak by ste nieco este vedeli piste. Pisala som aj do veter. poradne tak uvidim co mi napisu.
    #62545
    neboj, snáď už bude začiatok pre Wendy oveľa príjemnejší ako si naposledy písala, nech im to môže poriadne natrieť! :))
    #62546
    heny
    Člen
    drzime palceky a labky a sme radi ze sa jej polepsilo ..:)
    #62532
    wendy1
    Člen
    Este ma napadlo dnes v noci, nemoze jej zle fungovat stitna zlaza? To by malo ukazat z krvi ci?
    #62564
    wendy1
    Člen
    A preco nenapises Heny Denny, ona, teda jej hafan mal usny svrab.
    #62533
    geppy
    Člen
    Skus spravit potrebne vysetrenia a uvidis…ja viem ze sa bojis…ale hlavne sa nestresuj,mozno to je nejaka alergia na travu alebo fakt to sucho….neviem :(…drzim palecky a aj labky…
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 51 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.