Výchova ” majiteľa psa”.

Inzercia psov, forum o psoch Diskusné Fóra O Havko.sk Výchova ” majiteľa psa”.

  • This topic has 4 hlasy and 4 odpovede.
Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
  • Autor
    Príspevky
  • #48707
    katarina2
    Člen
    Vychádzam z vlastnej skúsenosti. Je mi jasné že pes je taký akého si ho vychováme. No čo spraviť sám so sebou, ako zvládnuť strach, netrpezlivosť a nervy keď sa nám nedarí dať psíka tam kde ho chceme mať. Tiež chcem mať z neho radosť a dobre padne pochvala keď je psík civilizovaný. Mám to síce ťažšie lebo nebol u mňa od šteňaťa a už nejaké zlozvyky mal – teda žiadnu výchovu…Ako ročného som ho začala učiť najskôr na hygienu, to sme zvládli pomerne rýchle. Najhoršie je, že sme si na seba veľmi zvykli, naviazali sa na seba silným putom a teraz len čo odídem do obchodu, piští a plače za mnou ako keby ho vešali a ja podobne, neviem kľudne nakupovať ani nikde byť lebo myslím len na piskľúňa doma a tak rýchle sa vrátim ako môžem, polovicu vecí zabudnem kúpiť alebo vybaviť lebo mám na rozume len jeho. Už aj z toho mám nervy že som stratila svoj pokoj a pohodu – cítim sa ako pes na reťazi – vlastne ma ovláda a už som v tom,…- ako z toho vyliezť, aby sme obaja boli v pohode?! No a najhoršie je že on nemá kamoša, čo vidím mu veľmi chýba ale pokusy zblížiť sa s nejakým havom neviedli k ničomu on sa nevie v kľude skontaktovať s iným psíkom – vyštartuje ako neriadená strela a psík sa alebo zľakne alebo zaútočí takže už sa tomu vyhýbame ale viem, že to takto nie je vyriešené – čo robiť?!
    #62515
    Smallblot
    Člen
    Katka, na toto som v podstate reagovala v inej téme.
    #62516
    Moja Lilly si už zvykla, keď idem do obchodu, alebo niečo vybavovať poviem jej čakaj ja prídem. sadne si na koberček k dverám a čaká. Horšie je to ale pri návrate ak som dlhšie, vyskakuje, šteká piští a dosť jej trvá až sa uspokojí.Ináč-má 4 mesiace a mám ju od dvoch.Má už hygienické návyky,ale keď sa jej niečo prihodí hambí sa. Ešte jej celkom nerozumiem vždy keď sa pýta vonku a je to dosť často. Snažíme sa obe, ale aj tak mám pocit, že ona ovláda mňa.Ráno si vyžaduje venčenie okolo piatej.
    #62517
    katarina2
    Člen
    dicovamaria – to je normálné ešte je malá a máš ju krátko, takže jej psej reči nerozumieš, ja mám môjho rok a len teraz mu už ako-tak rozumiem. Spočiatku len chodil smerom k dverám a ja som nepochopila prečo, až som našla kde tu mláčku. Neskôr už aj pohrabkal na dvere ale ak som nebola na blízku, nepočula som a teraz už aj jemne, potichúčky zapiští, ale to pišťanie je nie vždy kvôli cikaniu, preto ma to mýli, niekedy, ešte vždy nechápem, lebo mu otvorím dvere a nejde von, takže sa len dožaduje pozornosti, že sa sám nudí a chce sa hrať a niekedy len krúži okolo mňa, odíde a vráti sa tak usilovne, že už viem že niečo chce ale že čo, to neviem, preto ako prvé otvorím dvere či nechce ísť von cikať a obyčajne som aj trafila to je to – cikať chcel. Voda mu nikdy nechýba, miska je stále plná aj ju vymieňam aby mal čerstvú, na jedlo si musí vyčkať na svoj čas ani to nikdy nezabudnem, takže zostávajú len 2 možnosti a môžem hádať – cikať alebo sa hrať.
    #62518
    Myslím, že to Rhea Silvia písala,že veľmi závisí od psíka, každý psík potrebuje venčenie inak, niektorý psík vydrží udržať potrebu celú noc, s iným treba chodiť, ranné venčenie máme aj my, najprv pravidelne potrebovala Engee chodiť o pol 5tej, potom sa to posunulo, pretože psík čím je starší vydrží dlhšie, dôležité je, že so šteňaťom treba chodiť pravidelne, tak často ako psík potrebuje, ak je to každú hodinu a pol, ak sa vám to nepozdáva, treba zbehnúť k doktorovi, ja som sa bála, že má niečo s močovým mechúrom, ked tak často potrebovala ísť cikať, no všetko bolo v poriadku… dnes je to už lepšie a vydrží dlhšie a cikáme už len vonku vďaka tomu, že sme šli s ňou cikať, vždy ked nám naznačovala, že potrebuje..
Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.