výber plemena

  • This topic has 4 hlasy and 4 odpovede.
Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
  • Autor
    Príspevky
  • #48051
    pawči
    Člen
    Guten tag , chcela by som si kupit do rodinneho domu psa . Bud weimarskeho stavaca alebo madarsku vyzlu. Neviete mi poradit, ktory je lepsi do rodinneho domu, na strazenie , k detom a ktory ma pokojnejsiu povahu. Dakujem
    #56343
    Smallblot
    Člen
    Osobne poznám asi 3 weimarských stavačov a každý jeden bol ťažký oriešok v prípade, že nebol trénovaný. Čo sa týka maďarskej vyžle, tak je to poľovnícky pes, obe plemená sú psy, ktoré potrebujú veľmi veľa venovaného času a kopec zábavy, inak sa budú nudiť a to môže mať negatívny vplyv na nich alebo okolie (deštruktívne správanie). Či sú vhodní do domu, určite áno. Myslím, že s deťmi by som tiež nevidela problém, len tam musí byť určite vymedzený dostatok času pre toho psa a na výcvik.
    #56344
    zuz
    Člen
    Pod “deštruktívne správanie” rozumej napr. vyhrabané pol metrové jamy na záhrade:) Ako píše Smallblot, obe su to lovecké plemená. Ak budú mať výchovu, výcvik a pravidelný dostatočný pohyb mimo dvor, budú to kľudné a vyrovnané psy. (De facto, ako všetky, ktorým sa jeho pán venuje). Neviem, aké veľké máte deti, ale treba aj im určiť pravidlá. Malé deti majú tendenciu byť škodoradostné voči psíkovi, čo sa psovi nemusí páčiť, a keď dorastie, môže sa im brániť. Takže deti nenechávať so psom bez dozoru. Niet nad prevenciu.
    #56345
    Smallblot
    Člen
    Hej, teraz som si uvedomila ako mohlo vyznieť “deštruktívne správanie”, hehe 🙂 Soráč toráč 😉
    #56346
    Rozhodne ani jedno z týchto plemien nemá pokojnú povahu, sú to vysoko aktívne plemená s rýchlou dynamikou. Spotreba času asi tak, ako pri ďalšom dieťati. Ak ste aktívny a zároveň pokojný a rozvážny človek, zvládnete výchovu psíka aj jeho pracovnú náplň v mladom a dospelom veku. Ak nie, zvážila by som aj iné plemená, nie poľovné, ale spoločenské. Navyše, správnou výchovou od šteniatka vždy docielite korektný vzťah dieťaťa so psíkom.
Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.