tyrana fenka sa boji psov

  • This topic has 3 hlasy and 3 odpovede.
Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)
  • Autor
    Príspevky
  • #47170
    havko.sk
    Člen
    Dobry den, nedavno sme do rodiny pribrali fenku tyranu strasnym sposobom. Ma cca 8 mesiacov, je velmi zlata, pritulna a hrava, ale velmi sa boji cudzich psov. Akonahle sme vonku na prechadzke a ona zbada psika zacne sialene stekat, zavijat a knucat dohromady… pobehuje (na voditku) sem a tam… Co robit? My v podstate nerobime nic. Snazime sa pokracovat nezmenenym tempom v prechadzke “akoby nic”, neukludnujeme ju, neberieme na ruky (aj ked sa pyta). Fenku mame len zhruba tyzden. Nebola nijak vychovavana a nevie ziadne povely, hoci na zavolanie pride. Ked sa vsak dostane do tohto “amoku” nie je schopna vnimat ziadny povel. Odhliadnuc okolo, ze robi taky cirkus, ze by bol veeeelky problem ju vobec prekricat. Poradte nam prosim… Dakujem.
    #51643
    Scylla
    Člen
    Najděte si pohodové pejsky, se kterými budete venčit a co nejvíc chodit ven. Zkuste navodit situaci, kdy si hodný a klidný pejsek k ní otočí zády a ona si ho zezadu očichá. Nebo aby si pejsek lehnul a ona se blížila k ležícímu.
    #51644
    chajati
    Člen
    dobry den,

    Vas postup je spravny. Fenku vodte vsade so sebou, privykajte ju na mesto, premavku, ludi, auta, psy. Vsetko ma svoj cas, ked jej hysteria trosku ustupi, namodelujte situaciu ako popisala Scylla. Prevychova a socializacia vzdy trva isty cas. Nemame carovny prutik aby sme zmenili spravanie psika za 24 hodin.

    S pozdravom

    #51645
    havko.sk
    Člen
    Pocitame s tym, ze jej bude nejaky cas trvat, kym si zvykne na nas, na prostredie atd. Myslim ze najdeme aj nejake spriatelene psiky na trening :-)Dakujem velmi pekne za rady.
Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.