Strojček na strihanie psa

  • This topic has 5 hlasov and 17 odpovedí.
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 18 )
  • Autor
    Príspevky
  • #48771
    Denny
    Člen
    Ahojte!

    Kvôli pracovnej vyťaženosti som tu “veeeľmi” dlho nebola, ale prišla som sem s prosbou o radu…
    Nakoľko chcem pre našich troch havkáčov kúpiť strojček na strihanie.
    Máme troch psov (Shit-zu, Lhasa apso, York) a už ma nebaví s nimi stále chodiť do strihacích salónov, čakať mesiac po kým majú voľné a k tomu je to i dosť finančne náročné.
    Síce si nemôžem dovoliť drahý strojček, ale cca do tých 50€+ by som si ešte k tomu dokúpila strihacie ostria.
    Na nete som už pozerala veľa stránok, ale i tak som sa chcela poradiť s Vami, či s tým náhodou niekto nemáte skúsenosti, či máte strojčeky doma a podľa čoho poznám, že bude strojček aspoň troška kvalitný.
    Do oka mi padol napr. tento-

    http://www.sewing.sk/sk/katalog-produktov/strihacie-strojceky/pre-psov/ningbo-gts-701.html?vmcchk=1

    Ďakujem za rady! 🙂

    #62978
    Denny
    Člen
    Viem, že tu už bolo veľa tém o strihaní psíkov a Heny doporučovala strojček MOSER, mne sa tiež zdá najlepší ale je pridrahý, no skúsim na tom popracovať 🙂
    #62979
    heny
    Člen
    ahoooj si tu ozaj dlho nebola !!! 🙂 ako sa mate ??? havkovci posluchaju ?

    ja som pozerala ten tvoj a moser. tvoj ma vykon 30W, moser 45W. moc sa nevyznam, neviem ci je v tom velky rozdiel.ale urcite strojcek so slabym vykonom neni nic moc.

    ja som s Moserom velmi spokojna, striham kazdy druhy mesiac, 2 x sme strihali oboch naraz, a v poho. strojcek fachci. pisu ze sa neprehrieva co pravda neni, je teply ale mne to strihanie trva pol hodinu 🙂

    ja som moj kupila vo velkoslade za 150e tusim. ci 130e? jezis uz neviem.

    moja ked vies , skus sa poradit v obchode, kde maju viacej strojcekov.
    lebo mozno aj ,,lacnejsi,, strojcek je dobry. ja som tento kupila lebo kamoska od ktorej mam rockyho mi ho odporucila . ona ma 3 Yt doma, takze jej strojcek sa jej tiez ,,namaka,, :))

    mozno sa oplati drahsi kupit a mat par rokov pokoj ako lacny a za chvilu sa pokazi.ktovie…:)

    ja sa chystam do salonu, lebo chudakovi rockymu stale dokalicim labky:( musim vidiet ako sa to robi…
    tie striham noznickami , no stale mu schody narobim… ked som mala winnieho sme ho na svk strihavali, stale som pozerala ako striha labky, no nejak mi to nejde. alebo idem pozriet youtube…:)

    #62980
    Denny
    Člen
    Jooj Heny veru ani nemám kedy sem chodiť 🙁
    V práci som od rána do večera, stále som tam na nete…
    Celý deň vytváram faktúry a odpovedám objednávajúcim zákazníkom, tak mám potom večer už toho internetu až po krk…
    Idem zbežne na e-mail a nič viac.
    Keď som bola doma, tak som tu presedela hodiny 😀
    To boli časy 🙂 Jasnačka, havkovci poslúchajú…
    A to by si neverila ako poslúcha Denny. Občas už aj viac ako obe fenky, ale tak stálo nás to všetkých veľa úsilia a predsa sa podarilo.
    Napríklad:

    Minulý týždeň som prišla z práce a otec mi hovorí, že môj brat išiel z práce domov a ako vždy všetci traja psy vybehnú na ulicu a potom idú hneď späť a vítajú.
    Tak i bolo, len brat si nevšimol, že na ulici nechal Dennyho…
    Myslel si, že už je niekde na dvore alebo išiel dnu.
    Nehľadal ho!
    Otec stále počúval nejaké strašné zavýjanie a veľké náreky, štekoty a nevedel, že aký to pes a kde tak môže štekať. Myslel si, že to ide od susedov.
    Po hodine išiel pri bránku a zistil, že tam sedí Denny s vystrašeným pohľadom, že ho tam brat nechal a že ho už asi nechceme 😀
    Taký bol vraj podarený…
    Sedel tam, taký celý smutný, uplakaný a keď otec otvoril bránu, tak vbehol do dvora a utekal dnu do mojej izby a hneď potom sa tak tešil, že si ho naďalej nechávame (nakoľko z môjho písania vieš koľkými rodinami a trápeniami si Denny prešiel, tak sa asi obával, že ho znova niekde nechcú)…
    Ale čo by nie…čo by sme len bez neho robili. Tak ako ho na začiatku môj otec nechcel, tak ho teraz miluje… 😀

    A Ty čo máš nové? Havkáči sa ako majú??? Už si na seba zvykli? Rony poslúcha?

    #62981
    heny
    Člen
    …takze si si nasla pracu, gratulujem !
    chudacik denny, aspon si zistila ako vas lubi ked ostal pri branke!
    a ze aj otcovi zalezi na nom 🙂

    neviem ci si citala, ja som tak nechcene rockyho vymkla.tiez som si nevsimla ze neni doma, bolo to vecer ked som prisla z prace , myslela som si ze spi u petry. a rano o 6 tej zvoni suseda. on chudacik siel na prizemie a spal 3-4 hod u susedy na rohozke– susedu pozna, ona strazieva dcerinho retrievera.isla rano pre noviny a rocky tam spal, isiel k nej do vnutra do posteli a spal vraj dalej. tak mi to bolo luto.

    u nas vse ok, ja tiez stale robim, mam malo volna posledne tyzdne.
    pripravy na svadbu su v plnom prude 🙂
    rocky je poslusny, s ronnym su ok….

    pre ktory strojcek si sa rozhodla moja ?

    #62982
    Denny
    Člen
    Heny,

    ešte taká otázočka… Ako strihá ten MOSER??? Lebo počula som o niektorých strojčekoch, že strihajú síce dobre, ale že musíš stále dookola sekavými pohybmi prechádzať po jednom mieste, aby sa vôbec niečo ostrihalo a o druhých som počula, že strihajú ako tie v salónoch (jedným ťahom), je taký i MOSER, či s ním musíš dookola prechádzať jedným miestom?

    Asi sa rozhodnem pre ten MOSER, ešte sa musím dohodnúť s otcom, lebo sa skladáme na neho spolu, nakoľko má aj on dvoch psov a bude ich s nim strihať.

    #62983
    heny
    Člen
    nieee moja 🙂 jednym tahom vies krasne strihat! :)nemusis x-krat po tom istom mieste prechadzat.
    ale aj Moserov je viacej typov.podla toho aky vykon maju. ja mam typ 1245.

    to je fajn ked sa skladas s ocinom.

    #62984
    Denny
    Člen
    Jasné moja, ja by som chcela ten, čo máš Ty (typ 1245), ten má 45W a je v prijateľnej cene.
    Tie nové typy sú už na mňa až moc drahé. Ten ktorý máš Ty som našla na zoohit.sk za 119€+ si k tomu objednáme ešte tú 5mm hlavicu (ostrie). Nechcela som tie umelé nádstavce, lebo tie naše dve fenky majú hustú srsť, tak nech to aj dobre ich strihá.

    Tak ďakujem za rady moja! Zajtra ho idem už objednať.
    Snáď máš tento-

    http://www.zoohit.sk/shop/psi/strojky_a_pece/strojky/moser/166643

    #62985
    heny
    Člen
    neni zac 🙂

    hej ten mam.
    ja som chcela tiez 5mm ostrie objednat, ca 40e stoji 🙁 mam umele nastavce, ale ja to nepotrebujem. pozerala som na youtube , tam s tymi umelymi nastavcami strihali yorka s dlhou srstou a to tak, ze od chrbatika smerom nadol po rebrach neviem ci to len vlasky preriedi alebo co…inak za dobru cenu ho kupujes !!

    napis potom ako sa ti striha 🙂

    #62986
    Denny
    Člen
    Ahoj Heny!

    Tak strojček je už dávno doma… Strihá sa s ním super!
    Škoda, že sa sem nedajú pridať fotky do nejakého fotoalbumu, aspoň by som sem pridala jednu fotku Dennyho pred a po strihaní. Je to fakt zmena s tým strojčekom 🙂
    Je úžasný a cena fakt zodpovedá kvalite. Inak olejuješ ho stále medzi strihaniami?

    #62987
    heny
    Člen
    ahooj 🙂 som velmi rada ze si spokojna zo strojcekom !!! 🙂
    ako reagoval krpec ? dal sa ti ostrihat ? a fenky ?

    nie, neolejujem ho stale, doteraz som ho asi 2x olejovala, a to ho mam vyse roka. zatial fachci:) ale myslim si ze to treba asi castejsie robit.s tou malou kefkou ho po kazdom druhom strihani dokladne vykefkujem.

    nemas moju email adresu ?
    heny321@gmail.com
    ak chces posli foto , rada si ho pozriem:)

    #62988
    Denny
    Člen
    Denny reagoval vystrašene, tak reagoval i keď sme ho chodili dávať strihať do salónu. Predsa len ani ten MOSER nie je najtichší. Čakala som, že ho nebude až tak počuť, lebo tam písali, že je úplne tichý. Ale tak zvykne si. Držal a poslušne sedel. Fenky sme s ním ešte nestrihali, lebo majú po poslednom strihaní ešte krátku srsť.
    A ako na strihanie reaguje Rocky a Rony?
    Jasné, idem ti tú jednu Dennyho fotku poslať hneď na mail :)))
    Jj, aj ja som ten strojček pred strihaním naolejovala, počas strihania už nie, zdal sa mi dosť mastný stále. Ešte by mi to potom dobre nebralo.
    A po strihaní som ho poriadne vyčistila a uložila znova do krabice.
    Dennyho už strihať nebudem, už mu nechám dorásť srsť. Predsa len o chvíľku bude jeseň a jemu až tak veľmi rýchlo tá srsť nerastie. A už nechcem aby mi znova prechladol ako minulý rok, keď musel byť vystrihaný. Vtedy sa inak ani nedalo. Tento rok už ho opatrím inak. Kúpim na jeseň PLERASAN sirup a budem mu aspoň raz za týždeň dávať po lyžičke. Minuloročné oblečko už neoblečie 😀 Ale snáď ho už nebude potrebovať, keď mu nechám tú srsť dlhú. Ale predsa len nejaké kúpim, ak nájdem jeho veľkosť 😀
    #62989
    heny
    Člen
    ahoj, pekne si ho ostrihala !! 🙂 zlatucky je 🙂
    u nas obaja dobre reaguju na strihanie. rocky sa volakedy snazil utiect ale uz to je fajn. dokonca spolupracuje. ked mu striham brusko , predne labky ma na mojej ruke 🙂 pekne drzi.az taky tichy neni, ale aspon nevrndzi vo vysokych tonoch :))

    rocky mal cez zimu dlhe vlasky, lebo kazdy domna hucal aby som ho v zime nestrihala. teraz ked ma petra adoptovaneho je jej to jedno, takze ho budem aj v zime strihat. chystam sa objednat 2 vesty zo slovenska . pani sije na mieru.a posiela aj do zahranicia.

    tn sirup je to nejaky vitaminovy ?

    #62990
    Denny
    Člen
    Ten PLERASAN sirup som Dennymu dávala aj potom zápale moč. mechúra. Je to na prevenciu, zvyšuje imunitu a predchádza prechladnutiu a rôznym problémom u psíkov 🙂 Je to šikovná a účinná vecička (sirup).
    Je tuším troška drahší, niečo vyše 10€. Teda na moje pomery je drahší, ale oplatí sa do neho investovať, aby sa všetkým tým prechladnutiam predchádzalo, lebo následná liečba stojí oveľa viac ako samotný sirup. Takže ako sa ochladí, ihneď ho kupujem. Samozrejme u každej veterinárky/veterinára je drahší ako keď ho kúpiš voľne v lekárni. Ja som si ho dala objednať a potom som ho mala o nejaké 3€ lacnejší.
    #62991
    Baby 🙂 admin mi odpísal na správu, ktorú som písala už asi pred sto rokmi, že do konca mesiaca vráti chat a budú sa sem dávať aj fotky do albumu 🙂
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 18 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.