Strihanie srsti medzi vankúšikmi na labke

Inzercia psov, forum o psoch Diskusné Fóra Starostlivosť o vzhľad Strihanie srsti medzi vankúšikmi na labke

  • This topic has 4 hlasy and 5 odpovedí.
Zobrazuje sa 6 príspevkov - 1 až 6 (z celkového počtu 6 )
  • Autor
    Príspevky
  • #48761
    Renatus
    Člen
    Strihanie srsti medzi bruškami na labke

    Poraďte, ako to urobiť v kľude a bez stresu? Donedávna sme to nášmu Hugovi strihali vždy dve, jedna ho zabávala a držala a druhá rýchlo strihala…Ale keďže som ostala sama, potrebujem mu to ostrihať nejako šikovne aj sama…

    Väčšinou mu jednu labku ako-tal obstrihám, ale potom už chytí “nervy” a ja ho nechcem veľmi nasilu, aby som mu to úplne nesprotivila…

    #62858
    zita
    Člen
    My srst nestrihame, ale strihame pazuriky. A to je tiez boj! Co je najhorsie Webie sa nam tak mykala, ze som sa bala, ze jej vyskoci platnicka. Max zas je nesmierne silny, takze to s nim nevybojujem.
    Tak to riesim metodou “per partes”. Jeden den ostriahm jednu, dalsi den druhu. Zvycajne to vychadza na vikend. Jeden vikend predne, dalsi zadne. Zakazdym po akci nasleduje nejaka uzasne oblubena lahodka ako odmena a nekonecne chvalenie. Doobeda strihame Webie. Max v taky cas strategicky odchadza niekde straaaasne daleko, najcastejsie do kuchyne pod stol, aby to hadam nepostihlo aj jeho. Poobede odchytim Maxa, ocvikam jednu labu, vychvalim, odmenim a necham tak. Vsak aj na ten zvysok dojde. Zda sa mi to lepsie ak ich stresovat zamotavanim do deky, ako mi to niekto odporucal.
    #62859
    katarina2
    Člen
    Ja som mu ešte neskúšala strihať nechty, tiež sa bojím, že sa mykne a ublížim mu, nechávam to na veterinára, pôjde o prvé strihanie nechtov v jeho živote a uvidím, ak sa bude pekne držať, potom možno si trúfnem najbližšie aj ja.
    #62860
    heny
    Člen
    my sme rockymu este nikdy nestrihali pazuriky . veto nam vravel ze sa mu same obrusuju na betone, ze to neni nutne:)
    a naposledy ked sme boli u veta, mu prvy krat ostrihal vlcie pazuriky.
    #62861
    Renatus
    Člen
    Ale ja mu musím strihať pomedzi vankúšiky, jemu chĺpky rastú aj odspodu…tie výstavné “kusy” majú krásne papučky na spodku labiek, ale pre praktický život to nie je…preto mu to strihám!
    #62862
    heny
    Člen
    ja by som to skusila vtedy ked je veelmi unaveny, po dlhej vychadzke alebo tak. a ked troska vydrzi ho hned pochvalit a dat odmenu..
Zobrazuje sa 6 príspevkov - 1 až 6 (z celkového počtu 6 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.