šteniatka

  • This topic has 5 hlasov and 13 odpovedí.
Zobrazuje sa 14 príspevkov - 1 až 14 (z celkového počtu 14 )
  • Autor
    Príspevky
  • #48092
    Kofeee
    Člen
    Dobrý deň mám šteniatko border kólie psíka o dva dni si však ideme pre druhé šteniatko weimarského stavača, šteniatko borderky bude mať 13 augusta 3 mesiace, stavač 2mes. aké granule im dávať aby vyhovovali obom hlavne značku, ja teraz dávam purina puppy chicken and rice, viete mi poradiť naozaj kvalitnú značku?Ešte sa chcem spýtať šteniatko sa často hryzie chvost aj labku vyzerá to akoby malo blšky dôkladne som ho prezrela ale nenašla som nič ani blší trus čo to môže byť, kupala som ho len raz štenacím šamponom samozrejme po dohovore s vetom za odpovede vopred ďakujem.
    #56519
    Kofeee
    Člen
    Ďakujem za rady hrýzenie labiek a chvosta prestalo prezmenu sa začal škriabať ale vždy len na tom istom mieste na rebrách nenašla som nič, zistila som že purina mu nechutí lebo menej jedával a včera sme si doniesli druhého krpca weimarského stavača tomu dávame royal canin, a staršiemu chutili veľmi tie royal canini zjedol svoje a ešte aj krpcovi sa pchal do misky, teraz asi budem chvilu dávat tie royaly a neskôr prejdem asi na tie trainery uvidíme, malý ma dosť pohybu okrem prechádzok s ním chodím niekoľkokrát denne na ihrisko kde mu hádžem loptu vždy ho poriadne vybehám a doma ma hračky aj žuvacie kosti samozrejme nie všetky naraz vždy mu dám max.3 hračky naraz a potom ich upracem len plyšového tučniaka ma stále k dispozícii to je jeho obľúbená hračka a teraz keď sú dvaja sa stále klbčia spolu majú zábavy a my tiež, na šteniatku weimarského stavača som si všimla také drobné chrastičky okolo nošteka a dnes mu išiel z toho nejaký hnis ako soplík tak som mu to vyčistila borovou vodou môže ísť o niečo vážne?
    #56524
    Kofeee
    Člen
    ja som tiež kúpila bórovú vodu v lekárni vo flaštičke takže sa určite vyrába.
    #56516
    Smallblot
    Člen
    My sme veľmi spokojní s granulami Trainer Fitness, sú to hypoalergénne granulky, ale majú aj obyčajné, takisto vhodné pre šteniatka v rôznych príchutiach.
    Čo sa týka toho škriabania, môže to byť kľudne alergia na niečo v okolí alebo potravinová, príp. nejaký kožný problém, ale to by ste zrejme videli aj priamo na tej koži. Skúste zmeniť granule, pokúste sa vynechať a nedávať kuracie, veľa psíkom práve hydina nerobí dobre, náš ju tiež nie moc dobre znáša.
    Ak sa hryzie na chvoste, mohlo by ísť možno o upchaté žliazky, ale to by sa psík zrejme aj sánkoval a myslím, že na to, aby ich mal upchaté je ešte moc mladý.
    Psík má dosť pohybu? Vyčerpávate ho dosť? Možno je to psychického charakteru – nevie čo so sebou.
    Veterinára ste sa na to hryzenie pýtali? – ako sa vyjadril?
    #56517
    wendy1
    Člen
    Nie vzdy sa musi psik sankovat.:-) Prepac Smallblot za komentar.:-) Nasa ked bola mala ( zhruba v tom istom veku ak pise koffee )tak jej tiez vytlacali vacky, potom uz len kamoska ked som ju davala kupat, takze dokopy asi 3-4 x. Ma 2 roky a 4 mes.
    Trainer fitness je tiez za super cenu na http://www.atos-dog.sk.
    #56518
    Smallblot
    Člen
    🙂 Ja mám skúsenosti s našim Roňofónom, ten sa len sánkuje a prvýkrát sme mu ich dali vytláčať až v jednom roku. Dobre vedieť, že s tým môže psík mať problémy aj v skorom veku a že sa nemusí zrovna sánkovať. To som napr. nevedela, len si domýšľala. Zase som sa aj ja dozvedela niečo nové. 🙂
    #56520
    wendy1
    Člen
    Mozem sa opytat kde si kupila borovu vodu? Mne v lekarni pred 2 rokmi tvrdili, ze sa uz nevyraba.
    #56521
    Smallblot
    Člen
    Ja som raz chcela kúpiť tiež borovú vodu v lekárni, neviem či ju mali, každopádne mi skôr odporučili Ophtal. Odvtedy kupujem len ten, akurát problém je v tom, že keď otvorím fľašku, do tuším 4 týždňov sa musí vyhodiť.
    #56522
    zuz
    Člen
    Borovu vodu Ti v lekarni priamo namiesaju kolko potrebujes (1/4, 1/5 aj liter). Sice som chvilu cakala, ale dali mi ju este teplu.
    #56523
    wendy1
    Člen
    Dakujem za rady, opytam sa. Ophtal sme mali, ale ako pise Smallblot ta doba spotreby mi nevyhovuje.
    #56525
    Ja len na okraj podotykam, ze border aj weimar je vybusna zmes co do dynamiky a temperamentu a nespoliehajte sa len na ich spolocne santenie. Obaja budu potrebovat coskoro vyrazny mentalny trening na odcerpanie ich nevycerpatelnej energie. Pripravte sa na to a odsledujte pocas rastu, na co sa kazdy z nich hodi, lebo inak budete o par mesiacov riesit ich nezvladnutelnu hyperaktivitu. Agility casto pomaha u kolii aj weimarov, su to pracovne plemena, takze musia aj pracovat, nie sa len spolu hrat.
    #56526
    wendy1
    Člen
    Ku tym kvapkam, dnes som kupila cistiaci gel od firmy Hery, borovu vodu mi velmi nedoporucuju, neviem preco. Takze som radsej zvolila toto.
    #56527
    zuz
    Člen
    Borova voda moze vysusovat, ale hlavne je lacna, lebo sa miesa z domacich surovin. Za gel maju asi proviziu:)
    #56528
    wendy1
    Člen
    Ten gel nebol taky drahy – 3,50 €. A tu borovu vodu mi nedoporucuje velmi dobra znama z lekarne. Gel som kupovala v pet shope, a to mi predala jeden z najlacnejsich, kedze mala aj za 10. Ale povedala ze tento je dobry a ona ho pouziva.
Zobrazuje sa 14 príspevkov - 1 až 14 (z celkového počtu 14 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.