Socializacia

  • This topic has 3 hlasy and 3 odpovede.
Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)
  • Autor
    Príspevky
  • #48712
    Lily15
    Člen
    prosim mohli by ste mi poradit? mam doma takmer 3 rocnu fenku zlateho retrievera. Byva s nami vnutri a doteraz sme s nou nemali ziadny problem. Ale asi pred tyzdnom si bratranec,ktory prisiel na prazdniny priniesol 7 tyzdnove steniatko jacka russella. Hned prvy den sme ich zoznamovali na zahrade. Vsetko islo celkom dobre, Lily si tu malu onuchala ale potom zacala okolo nej skakat a vrcat na nu. Na druhy den som to skusila znovu. Mala sa uz trochu osmelila a chcela sa s Lily hrat ale ona sa spravala ako keby sa jej bala. Myslim si ze ziarli ale neviem ako jej mam dat najavo ze to nie je moj pes. Viem ze sa to robi napriklad tak ze psovi da nazrat len jeho pan ale to teraz nemozme zrealizovat lebo bratranec je v tabore a o stena sa musim starat ja. Velmi by som chcla aby sa spolu hrali ale bojim sa aby tej malej Lily neublizila alebo aby sa nezacala inak spravat, napriklad ze by mi menej dôverovala lebo ja mam s nou asi najlepsi vztah z celej rodiny.
    #62589
    Lily15
    Člen
    Dnes som to skusala znovu na zahrade a Lily na tu malu (Jackie) zacala štekat…vobec neviem ci to znamenalo ze sa chce hrat alebo ze chce dat najavo svoju autoritu. Tento krat sa jej ale bala Jackie. Neviem ci mam Lily potom hladkat lebo by to mohla brat ako pochvalu za to ze na nu stekala.
    #62590
    leylla
    Člen
    Ahoj, zoznamovať by si ich mala najprv na neutrálnej pôde. Čiže nie tam, kde je pánom Lily. Ona to berie po svojom – do jej teritória zrazu prišiel nový pes, ktorý na seba upriamil všetkú pozornosť členov Vašej “svorky”. Vraví sa, že pes neublíži šteniatku, lebo cíti, že sa jedná o mladého psa. U Lily sa teraz jedná pravdepodobne len o žiarlivosť, bojí sa, že stratí status domáceho miláčika a jej miesto obľúbeného člena svorky je ohrozené. Vrčaním a skákaním okolo neho mu dáva jasne najavo, kto bol prvým na dvore a komu dvor patrí. Ty by si sa mala hlavne prioritne venovať Lily. Nesmie mať pocit, že malý jej Ťa ukradol.
    #62591
    veru, nehladkať, treba dávať pozor, za čo dospelého psa chválime… tomu, že dospelý pes šteňatu neublíži by som neverila, pred pár mesiacmi mi moju malú napadla dospelá fenka, ktorá sa s ňou dovtedy hrávala, proste šteňa bude dotieravé a môže sa dospelému psíkovi niečo znepáčiť, preto ich treba mať vždy pod dozorom! a vždy usmerňovať ich správanie, či dospelého a či šteniatko…
    je ale pravda, že vo všetkom by sa mal uprednostňovať dospelák 🙂
Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.