problemy zo zapinanim vodidla

Inzercia psov, forum o psoch Diskusné Fóra Výcvik psa problemy zo zapinanim vodidla

  • This topic has 8 hlasov and 26 odpovedí.
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 27 )
  • Autor
    Príspevky
  • #48334
    Sue
    Člen
    napriek tomu, ze moj pes ovlada mnoztvo povelov, aj po prikaze sadni, nedokaze vydrzat kym mu zapnem vodidlo a ani kym mu dam reflexnu vestu. da sa to nejako napravit?
    #58089
    heny
    Člen
    ja mam obcas rovnaky ,,problem,, . tak sa tesi von ze skace na dvere- co mu netolerujem. ja to robim takto….ked mu idem pripnut voditko, a skace alebo sa ,,mrvi,, dam ho sadnut. ked zase zacne skakat alebo neobsedi zase ho dam sadnut. ..robim to dovtedy kym nepochopi ze musi kludne sediet aby som mu pripla voditko. u nas to funguje. z vestou to iste nakolko ju chce hryzt. obcas cele divadlo trva 5 minut ale pochopi:) a ked ma ,,kludnejsi,, den sam od seba sadne ked mu idem pripnut voditko. skus…..:)
    #58090
    Sue
    Člen
    dakujem 🙂 skusim to
    #58091
    heny
    Člen
    neni zac… daj vediet ci sa to zlepsilo
    #58092
    V zásade vždy platí, že psík sa pri prípravách na vychádzku rozruší, takže prípravy pokračujú len vtedy, keď pokojne sedí a čaká. Akonáhle sa pohne, tvoj pohyb sa “zmrazí”, až kým sa zase neupokojí. Na začiatku to trvá priamo úmerne podľa toho, ako je psík náchylný k rozrušeniu a ako vysoko netrpezlivý. Len čo však zistí, že sa nič nedeje, keď je neposedný, ale že sa deje, keď je v pokoji, náprava je okamžitá.
    Mne to funguje u všetkých psíkov, aj u tých hyperaktívnych. Veľmi rýchlo prídu na to, čo od nich chcem a že na vychádzku neodídeme, kým nie sú obojky v pokoji nasadené na všetkých hlavách, ktoré odchádzajú na vychádzku. A to bez jediného slova a bez očného kontaktu.
    #58093
    Sue
    Člen
    budem skusat, napravilo sa to tym aj natrvalo?
    #58094
    Smallblot
    Člen
    My máme podobný problém, ale nie pri zapínaní vodítka alebo vesty (tam je kľudný a drží). Horšie je to vtedy, ak si dávam bundu a zapínam zips. Vtedy sa neskutočne rozšteká a nie je možné ho zastaviť. Dá sa i toto nejakým spôsobom zastaviť? Mám sa prestať obliekať a len čakať, kým sa ukľudní a pokračovať až po “ukľudnení”?
    #58095
    Sue
    Člen
    tento problem, okrem problemu zo zapinanim vodidla, je tiez aj u nas
    #58096
    geppy
    Člen
    my tiez…..zapinanie vodidla…..zacne behat a stehat a ani za nic ju nemozem chytit….tak sa robim ze nic, nepozeram sa nanu a asi po 5 minutach ju to omrzi :)…ale je to tak zakazdym
    #58097
    Áno, dá sa to takto odstrániť natrvalo, ale miznúť to bude postupne v závislosti od vytrvalosti psíka a stupňa jeho rozrušenia. Je to len rozrušenie, pretože sú to signály na vychádzku. Berte to skrátka ako tréning vašej trpezlivosti a nezlomnosti.
    #58098
    Sue
    Člen
    dakujem velmi pekne za rady, vazim si ich, dufam ze budem trpezliva a ze sa to napravi natrvalo 🙂
    #58099
    Renatus
    Člen
    Chichi…ma pobavila Rhea, keď píše, že je to priamo úmerné vytrvalosti psíka a stupňa jeho rozrušenia…chichichi

    Náš Hugo je teda aj vytrvalý, aj rozrušený do zásoby!! Riešim to tak, že moje prípravy nerobím staticky pri vchodových dverách, ale obliekam sa po celom byte a zároveň so zapínaním zipsu “akože” kontrolujem či sú zavreté okná , vypnutý plyn a podobne…On ma teda bedlivo sleduje, aby mu náhodou neušiel ten správny moment keď príde tá vytúžená chvíľa odchodu…ja sa síce nabehám, ale eliminovali sme štekot pri dverách!

    #58100
    katarina2
    Člen
    Skúsim to urobiť aj ja teda, lebo aj môj pes skáče od radosti že sa nedá pripnúť ani obojok a vestička už v žiadnom prípade, ešte si na ňu nezvykol. Nevie že je na to aby mu bolo vonku príjemne. Cíti len že ho obmedzuje. Raz som ho nechala oblečeného na dvore lebo bolo dosť chladno a odbehla som do obchodu, kým som sa vrátila už mal vestu z polovice strhanú dole zo seba. Teraz mu ju oblečiem len keď som s ním vonku ja a dávam na to pozor, aby si ju dole nesťahoval.
    #58101
    heny
    Člen
    ….katarina co sa tyka vesticky zvykne si… pride nato ze s nou je teplejsie 🙂 moj zo zaciatku tiez protestoval, teraz ho nahanam po byte ked ho chcem z nej vyzliect:))
    #58102
    katarina2
    Člen
    Ďakujem heny, asi budem musieť mať trochu viac trpezlivosti na neho a tiež dúfam, že si zvykne, na oblečenie.
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 27 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.