Prečo sú ľudia takí?

Inzercia psov, forum o psoch Diskusné Fóra Chcem psíka Prečo sú ľudia takí?

  • This topic has 3 hlasy and 4 odpovede.
Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
  • Autor
    Príspevky
  • #48528
    Denny
    Člen
    Nikdy nepochopím ľudí, ktorí si vezmú, kúpia psíka a po pár mesiacoch, nebodaj po pár rokoch, kedy si už psík zvykne v novom prostredí, myslí si, že tam i zostarne, je mu tam viac-menej dobre, a zrazu ľudia píšu na inzertné portály ako sa ich chcú čo najrýchlejšie zbaviť.
    Podľa mňa by mal každý človek vopred myslieť nato, aké má v živote ciele. Či bude mať čas, vôľu a trpezlivosť sa o psíka starať.
    Premyslieť si, čo chce v živote dosiahnuť, či chce študovať, či má prácu, pri ktorej má i čas a chuť sa o psíka stále starať, či má trpezlivosť učiť psíka novým veciam, prejavovať mu svoju lásku, ako to robí i jeho psík.
    Či nehodlá v budúcnosti vycestovať za prácou do zahraničia a ak áno, či si psíka bude môcť vziať zo sebou a nie že ho len tak zrazu vycapí na portál, že sa ho chce narýchlo zbaviť, že ho chce predať, darovať.
    Čo si taký psík v danom momente môže myslieť? Môže si myslieť, že práve on robil niečo zle a preto sa ho chce majiteľ zbaviť? Psík ktorý dúfal, že v danej rodine dožije svoj život, strávi v ňom všetok svoj čas, zrazu stratí všetko a znova si musí zvykať na nových ľudí, prostredie :(( Samozrejme je iné, ak sa danému človeku niečo stane, ak ho postihne nečakaná choroba alebo kedy sa dostane do stavu, pri ktorom sa o píska bohužiaľ nemôže postarať.
    Je mi ľúto daných psíkov a ešte viac mi je ľúto ľudí, ktorí dokážu psíka len tak odhodiť zo svojho života bez akéhokoľvek dôvodu! 🙁 Vtedy, keď ich psík jednoducho omrzel :((
    Táto téma ma napadla pri nájdení tohto inzerátu…

    http://zvierata.bazos.sk/inzerat/13169782/Yorkshire-terrier.php

    Krásny, psík, láskyplný pohľad a zrazu je všetko preč a dostane sa do novej rodiny, v ktorej mu bude dúfam lepšie ako v tej minulej 🙂

    #59706
    Smallblot
    Člen
    Hm, tak to si potom prečítaj aj toto:
    https://www.facebook.com/profile.php?id=1194109490&ref=tn_tnmn
    Zhodou okolností tiež yorki, ale presný príklad ako dokážu byť niektorí ľudia s prepáčením tupí a berú psov len ako hračky pre deti, ktoré hocikedy môžu len tak vyhodiť, keď deti omrzí.
    #59707
    Denny
    Člen
    Smallblot,

    som tam k tomu písala komentár, lebo s Dennym som prežila presne rovnaký príbeh a keď som videla tie jeho smutné očká, ako ležkal v koterci v útulku, tak som ho tam nemohla len tak nechať :(( Majú pravdu, že ľudia si berú len YT, čivavy atď. ale zároveň ja by som si zobrala aj väčšie plemeno, ale bohužiaľ financie by mi nedovolili až tak veľkého psíka chovať. A hlavne treba dobrý výcvik a veľmi by som sa bála, že by som takého veľkého psíka nezvládla, čo sa týka autority. Inak sú všetky psíky krásne. A nechápem ako niekto dokáže takto vyhodiť psíkov a i v takomto dezolátnom stave. A včera som povedala mojej švagrinej, ktorá je bohužiaľ množiteľka, síce má len dve YT, ale i tak ich chová v hrozných podmienkach, vonku, celé zimu, len v jednej búde. A oni sa neznesú, tým pádom keď jedna je v búde druhá leží na zemi. Keď ozaj mrzne, tak ich hodí do pivnice, ale i tak som jej povedala, že ak ich nedá do poriadku a nedá si ich dovnútra a neprestane množiť, tak k nej pošlem slobodu zvierat, len nemám žiadne info kam by som mala volať v prípade, že by som niekedy bola svedkom týrania alebo zlých podmienok pre chov psíkov. Neviete?

    Uverejnil používateľ Útulok Druhá šanca v Partizánskom Pondelok 3. október 2011

    By now you may have seen the photos of the condition of the dogs at the time of their rescue. Well, here are some more photos of the conditions of their crates at the time of their rescue.

    Uverejnil používateľ Save the Shelties Utorok 14. september 2010

    #59708
    wendy1
    Člen
    Denny co viem tak sa to nahlasuje na Krajsku veterinarnu spravu, pod kraj kde spada.
    #59709
    Denny
    Člen
    Wendy,

    ďakujem, ešte si musím čo to o tom pozisťovať, lebo sa mi nepáči jej správanie voči psíkom i keď vlastníkom je ona, nemôžem sa nato pozerať, radšej tam už teraz ani nechodím.

Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.