Prečo sa škrabe keď som mu dala vyčistiť aj análne vačky, – blchy nemá, koža je čistá..

Inzercia psov, forum o psoch Diskusné Fóra Veterinárna poradňa Prečo sa škrabe keď som mu dala vyčistiť aj análne vačky, – blchy nemá, koža je čistá..

  • This topic has 6 hlasov and 28 odpovedí.
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 29 )
  • Autor
    Príspevky
  • #48414
    katarina2
    Člen
    Možno ho nekúpem často? Ale ja tak viem,že to pre psíkov nie je zdravé často kúpať a hlavne teraz v zimnom období, okúpala som ho v septembri že do jari vydrží, a umývam ho len bez šampóna podľa potreby ako sa zablatí, to teda denne.Veterinár mi povedal, že keď nemá blšky a predsa sa škriabe, bude mať upchaté análne vačky včera mu to vyčistili, ináč pred mesiacom tiež a škrabe sa ďalej, skúsim ho dnes večer okúpať aj keď som si myslela že do jari vydrží. Okúpem ho večer pred spaním, keď už nejde von, aby neprechladol, či…
    #58580
    katarina2
    Člen
    Uvidíš sleduj, čím ďalej to bude častejšie ak Ty tam nič nevidíš tak je to vnútry a môžu byť upchaté análne žľazy
    #58582
    katarina2
    Člen
    A niektorý psík to má vyššie a nevie si vyšúchať zadok na zemi, tak mi to povedala moja vetoška, ja dnes s ním tam idem aby mi ukázala ako a presne kde to stlačiť aby som mu zbytočne neubližovala, ale aj tak neviem ako to sama urobím lebo vetoške sa to urobí ľahko keď ja ho držím ale keď si ho mám sama aj držať aj mu vytlačiť tak to asi nepôjde, on je dosť dlhý na to aby som tam dovidela keď ho okolo hrudi chytím ako som videla príklad na videu ktorý mi poslala wendy.
    #58586
    Denny
    Člen
    Môj mal dokonca dnes ešte i takú redšiu stolicu 🙁 Babka mi zasa zasahovala do kŕmenia, keď sme boli u nej a dala mu nejaké mäsko, čo včera varila pre svoje sliepky, no nevyzeralo vôbec čerstvo, smrdelo to, zakázala som jej to, aby mu to dávala ale ona dala tajne… Tak sa mal slabšiu hnačku z neho. On je nato nejako citlivý, keby som mu dala troška staršie mäsko alebo by nebolo dobre uvarené,tak sa mi pokadí z neho, tak mu kupujem stále čerstvé.
    #58588
    Denny
    Člen
    Nech si takí ľudia kŕmia svojich psov, oni si neuvedomujú čo peňazí vkladáme do našich miláčikov, aby boli zdraví, im je to samozrejme jedno, lebo na svojich psov kašlú a nechápu, čo stojí v dnešnej dobe veterinárne ošetrenie. Kedysi bol taký aj môj otec, dával Dennymu všetko možné, ešte teraz mi vadí, že Denny je vonku, vždy ho obliekam, nech je teraz akékoľvek slnko, tak i tak je vonku zima, a zoberiem ho teda dnu, otec k nám príde a zoberie ho von a ani ho neoblečie a ja už nechcem zažiť znova to čo predtým. Tie jeho bolesti, krv v moči a všetko spojené s tým zápalom a nehovoriac koľko peňazí sme dali na liečenie :((
    #58584
    Denny
    Člen
    Ahojte,

    chcem sa s Vami len podeliť o našu dnešnú malú príhodu :))
    Dnes si Denny začal ošuchovať zadok o dlážku na chodbe, tak som naňho pozerala, že s ním idem teda von, ako som si šla pre mikinu, zrazu frrrrk a vyfrkol mu zo zadku taký ako keby hnedastý sliz, nezapáchalo to veľmi, ale napadlo ma, mohol si tým šúchaním tak rýchlo vyčistiť tie análne vačky? Myslíte, že to bol sekrét z análnych vačkov? Po tom ako mu to odtiaľ vyfrklo, tak sa prestal i šúchať a normálne sa išiel znova hrať :))

    #58585
    katarina2
    Člen
    Áno Denny presne toto som ja už tu niekde písala ako mi to aj môj veterinár povedal niektoré psíky si takto vedia vytlačiť upchaté análne žľazy ale niektoré to majú vysoko takže im sa to nedá, žiaľ ja musím s mojím chodiť každý mesiac…
    #58587
    katarina2
    Člen
    Mne toto robí suseda že mi ho kŕmi a už som na ňu toľko nakričala, ona asi nie je normálna, nedá si povedať a ja sa môžem snažiť ako chcem dodržať diétu keď tam vždy dostane niečo čo by nemal a tá suseda veru kŕmi svoje psi kadejakými smradľavými pomyjami – fuj a ten môj malý somárik zje všetko čo mu dajú, chodí tam nakúkať ako žobrák ako keby doma nedostal jesť!
    #58589
    katarina2
    Člen
    Veru táto moja suseda takto prejavuje lásku k zvieratám že to bude kŕmiť ako prasa- dokonca ani prasaťu by som nedala staré smradľavé jedlo. Stále má po 2 tulácke psi doma čo si nájde na ulici, a kŕmi ich len odpadkami od stola ako prasce kúpeľ nepoznajú iba ak im labky utrie mokrou handrou aby nenanosili do domu špinu a to je všetko, veď od nich môj stále chytí blchu a ja ho budem kvôli nej odblšovať celoročne, veď aj to je chémia, aj to môže môjmu uškodiť?
    #58575
    katarina2
    Člen
    Aj mňa to už napadlo, lebo zje vonku hocčo ale každé 3 mesiace dostáva aj tabletku na od červenie, tak by to parazita malo zabiť.či?…ešte zájde raz a poviem im nech urobia aj lab.vyšetrenie jeho stolice, alebo ak treba, nech vezmú krv, neviem ako sa to dá zistiť.
    #58590
    ja sa chcem spytat vsimla som si aj ja ze moj kenny sa skriabe olizuje si pod chvostom…na cisteny analnych zliaz sme este neboli mozno ze aj to treba ale dnes som si vsimla ze ma vypadanu srst v takych malych miestach po chrbatiku akoby si to sklbal…ma tam ako keby “lupiny” a vypadanu srst asi na styroch miestach…najprv som si myslela ze ked sa hral z inym psom tak sa trochu pochitili v hre ale teraz vidim ze to ma na styroch miestach… je to alergia alebo??? co mam robit?? mam ist s tym okamzite veterinarovi?? papame granule royal canin pre civavky…
    #58576
    Denny
    Člen
    Napíšem do chatu 🙂
    #58591
    katarina2
    Člen
    Keď má vypadanú srsť a lupiny to iste treba k veterinárovi, iste nariadi zmenu šampóna aj úpravu stravy
    #58577
    wendy1
    Člen
    Katarina posielam link na video:
    http://www.bijoupoodles.com/Grooming.html
    #58564
    heny
    Člen
    ahoj, krmis granulkami ? mozno ma alergiu na ne…. mozno by som skusila zmenit granulky za hypoalergenne. uvidis co napisu ostatny..
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 29 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.