povel ľahni

  • This topic has 5 hlasov and 7 odpovedí.
Zobrazuje sa 8 príspevkov - 1 až 8 (z celkového počtu 8 )
  • Autor
    Príspevky
  • #48653
    Smallblot
    Člen
    Ahojte,
    v poslednej dobe som si všimla, že Rony má problém s vykonaním povelu ľahni. Je pravda, že táto poloha je pre psa podradná. Že? Teda je možné, že preto ju nechce vykonať? Po niekoľkých rozkazoch ho nakoniec spraví, ale predchádza tomu podupkávanie, protesty, také odmietavé “vrndžanie”. Nakoniec povolí a ľahne si. Robí to už dlhšiu dobu, myslíte, že to začne robiť ako kedysi? – hneď? A dôvod prečo to robí je aký? Nevidí už vo mne vodcu?
    #61798
    Nela2011
    Člen
    ahoj 🙂
    myslím, že si niekde v predchádzajúcom príspevku písala, že si poľavila v poveloch, nemôže to byť i tým? Podľa mňa, za vodcu ťa bude brať stále 🙂
    #61799
    wendy1
    Člen
    Smallblot, janapr. tatko potrestam Wendy, ak niekde odbehne, nechce si velmi lahnut ale nalieham na nu az si lahne. Skus to robit vtedy ked je maximalne uvolneny. Ja to robim napr. na luke pri aporte alebo ked jej idem schovat loptu. Pripadne civicime takto povel ze som od nej asi 10 -15 m, dam ju zostat, potom ju zavolam, potom jej poviem zostan a bud sadni alebo lahni. Precvicovanie pomaha. Vtedy to neberie ako trest, ale ked urobi nieco, tak si velmi lahnut nechce. Tato poloha je podradna, ale podla mna to psici vedia kedy je to podradne a kedy nie.
    #61800
    Smallblot
    Člen
    No hej, len on má s tým problém aj vtedy, keď sa proste hráme, precvičujeme a dokonca keď mám v ruke odmenu. Vždy má voči tomu nejaký odpor, nejaké to hundrošenie. A trvá to už dlhšie, kedysi nemal problém, teraz ho má už asi mesiac. Sadnúť v pohode, aj pretočiť sa z ľahu, už keď si konečne ľahne, ale dostať ho do toho ľahu dostanem až na 3-4x príkaz. :/
    Nakopnem vrtulu a budeme zase pekne pravidelne cvičiť, nech si chlapec nemyslí, že už netreba poslúchať. 🙂
    #61801
    katarina2
    Člen
    A v polohe len tak ležať na bruchu s rozčapený-my zadnými bez rozkazu len tak sám od seba nezvykne? Lebo môj to robí rád – sladké leňošenie a keď mu poviem ľahnúť neberie to ako rozkaz ale ako pohodu, ide sa ležkať, teda ja si to tak myslím, ja mu teda žiadny rozkaz nedávam aj to je pravda, len mu pekne poviem, chod si ľahnúť a ľahne si.
    #61802
    Smalblot, ľah je podriadená pozícia, dá sa využiť aj na “trest”, ako popisuje Wendy. Ja by som to však trestom nenazývala. Skrátka psík spraví niečo, čo nemal a ja si utvrdím jeho disciplínu tým, že ju absolútne bez emócií precvičím pár minutovým drilom a je opäť pohodička nastolená.
    Ale napadlo ma, či nie je v blízkosti iný psík, keď mu dávaš tento povel. V blízkosti iného psíka, často aj menej sebavedomého, si sebavedomý psík len veľmi nerád líha. Je to nevýhodná pozícia a môže začať diskutovať formou neposlušnosti.
    Ale ako hovoríš, precvičovať povel každý deň a rozmyslí si, či bude s tebou diskutovať. Len vopred nečakaj problémy, precvičuj tak ako iné povely, v pokoji, ako zábavku.
    img_20130913_204259.jpg
    #61803
    Smallblot
    Člen
    Ďakujem za rady 🙂
    Nebol pri nás iný psík, práveže nechcel poslúchať v domácom prostredí, čo inokedy nebol problém. Ale po niekoľkodňovom každodennom cvičení som včera zbadala opäť zlepšenie, hoci raz či dvakrát čosi zašomral popod ňufák, ale ľahol na prvýkrát, aj si potom sadol, opäť ľahol, pretočil, sadol… 🙂 Takú radosť som z neho mala, musel to cítiť, lebo vrtel chvostíkom ako otarený 🙂 Aj mi dal packu, čo je ale zvláštne, tú mi dáva automaticky, či poviem čau, high five, daj labku… proste nachystám ruku a on mi labku zodvihne. Je to dobré? Robí to kvôli tomu, že mu dám v podstate príkaz rukou a to čo poviem už nejak spolu s tým nevníma?
    Teraz sa učíme robiť mŕtveho, len ani neviem či ho to učím dobre, on sa vždy na tom chrbte metá ako ryba na suchu 🙂
    #61804
    wendy1
    Člen
    Zasomral.:D Som sa zasmiala – ako ryba na suchu. Smallblot to sa zlepsi, Wendy sa tiez tak nemotorne pretacala a teraz jej to ide jedna radost. My sa ideme ucit hodit loptu do mini basketbaloveho kosa, jasne ze nie s labkami, to by sme boli profici, ale v papulke. V sobotu to chcem pribit na chate o drevenicu. Mrtvu ju chcem naucit aj ja, ale az na chate, nakolko doma je malo miesta aj podlaha a vonku na luke su hovienka.:(
Zobrazuje sa 8 príspevkov - 1 až 8 (z celkového počtu 8 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.