Podivne gulicky v srsti yorka

Zobrazuje sa 11 príspevkov - 1 až 11 (z celkového počtu 11 )
  • Autor
    Príspevky
  • #49155
    v3ronik4
    Člen
    Ahojte, neviem si uz dat rady a neviem urcit co by to mohlo byt..Asi mesiac dozadu som mojmu yorkovi nasla v srsti divne cierne gulicky- akoby zaschnuta krv.Mal to po krku a hore na hlave.No vtedy som mu nasla aj blchu tak som myslela ze tie gulicky patria k nej.No dnes som mu nasla znova taku gulicku ale na chrbte.Ak by to boli blchy, do slaka odkial ich bere, s tulavymi psami sa nehrava a na miesto odkial som si myslela prvykrat ze to ma tak uz tam dlhsie nebol.Poradte uz som zufala.Ak su to blchy ako dlho mam odblsovat ako prevenciu.Dakujem
    #65609
    heny
    Člen
    Ja sa síce V blchach nevyznám klop klop sme žiadne nemali ale nemôžu to byť vajíčka?nepises-skrabe sa?
    Ja by som asi psíka vystrihala vysamponovala A ja tak viem že treba celý byt vystriekať prípravkom proti blcham.. Či čo to je…
    #65610
    katarina2
    Člen
    Ako Heny píše vydezinfikovať aj miesta kde sa zdržiava jeho postielku a pod. a o 2 týždne všetko zopakovať lebo vtedy by sa ešte mohli vyliahnúť s vajíčok dalšie čo blcha stihla naklásť.
    #65611
    wendy1
    Člen
    Ako napísali heny a Katka, vydezinfikovat vsetko a tyzden kazdy den vysavat a poriadne umyť aj rohy miestnosti, podlahy. Tie cierne bodky ak je to ako napr. mak su vykaly blch. Psikovi dat pipetu a aj odcervit.
    #65612
    katarina2
    Člen
    To som ešte zabudla dodať, že ja dávam svojmu každý mesiac pipetu proti kliešťom ale ona je aj proti blchám, takto by psík nemal chytiť blchu a ked aj,- tak sa tam nezahniezdi a nenaplodí tam vajíčka lebo v takej kožušinke sa necíti dobre a pakuje sa blcha ihneď preč. A ak psík neznáša tabletku na odčervenie aj na to existujú pipety, lebo práve sme takú použili tabletky som mohla do hocičoho nakamuflovať vždy to zacítil a nechal tak..
    #65613
    v3ronik4
    Člen
    Odcervovit by sme mali buduci mesiac tak to dame skor…tak hor sa dezinfikovat a kupit pipetu…no parada 🙁 praveze sa vobec neskrabe tak ako by mal blchy, preto som na to aj prvykrat prisla az ked som mu zbadala tie gulicky na hlave…dakujem za rady baby
    #65614
    v3ronik4
    Člen
    Odcervovit by sme mali buduci mesiac tak to dame skor…tak hor sa dezinfikovat a kupit pipetu…no parada 🙁 praveze sa vobec neskrabe tak ako by mal blchy, preto som na to aj prvykrat prisla az ked som mu zbadala tie gulicky na hlave…dakujem za rady baby
    #65615
    katarina2
    Člen
    A tú pipetu proti kliešťom a blchám už v zime nedávam vtedy kliešte už aj tak vykapú aj blchy. Len od jary do konca jesene dávam, september alebo október podľa toho či je už riadna zima, tak vtedy vtedy už pipetu nedávam.
    #65616
    wendy1
    Člen
    Katka my sme prave blchy chytili v januari od dedinskych psov a pritom nikdy neboli uplne blizko nas.
    Mala len raz, ale po tyzdnovom pre istotu vysavani a umyvani a nasadeni pipety effipro sme sa blch zbavili. Mala podla mna len jednu, ale aj ta vie narobit neplechu.
    Blchu som nevidela.
    Takisto samozrejme vyprat vsetko kde sa psik zdrziava, pripadne poriadne povysavat.
    #65617
    katarina2
    Člen
    My sme sa polroka nevedeli zbaviť bĺch, lebo predtým Beník behal na voľno po záhrade a suseda svojich psov nikdy nekúpe, nanajvýš prekefuje takže mám podozrenie že stále tam chytil pri plote ako sa s nimi oblizoval a ja som len drhla, prala, dezinfikovala a bez efektu. Odkedy má volieru a je takých 3-4 metre vzdialený od plota sme sa bĺch zbavili natrvalo a to sú už viac ako 2 roky čo nič nechytil, samozrejme pipetu dostáva aj tak každý mesiac, lebo chodíme aj von na prechádzky a blchu môže chytiť aj vonku.
    #94507
    veribr
    Účastník (Participant)

    Pipety treba dávať stále. Psíky sú chované v bytoch, kde je teplota dosť vysoká na to, aby parazity prežili, a v psom kožúšku prežijú aj výlet po vonku, ako nemajú problém aj premiestniť sa k chlpatému susedovi. Niekedy ale treba aj zmeniť pipetu, nie stále používať tú istú. Ja pipety objednávam priamo z lekárne, najčastejšie z pilulky https://www.kuponyzdarma.sk/pilulka-sk/ , možno u vás majú aj prevádzku lekárne, u nás nie, ale vedia skvele poradiť.

Zobrazuje sa 11 príspevkov - 1 až 11 (z celkového počtu 11 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.