okusany nábytok

  • This topic has 5 hlasov and 4 odpovede.
Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
  • Autor
    Príspevky
  • #49163
    Devil
    Člen
    Ahojte… Mám doma 4 mesačné stena staforda… Máme doma nový nábytok a ničí nám ho okusovanim a skrabanim… Má doma dostatočne veľa hraciek ktoré môže okusovat ale on si radšej vyberie stôl alebo skrinky… Chcem sa opýtať na nejakku radu ako ho to odnaucit… Ďakujem
    #65627
    katarina2
    Člen
    Je mi jasné že sa jedná o šteňa. Šteňatá to robia aj ked má hračky všetko ho zaujíma presne tak ako u dieťaťa. Neostáva iné len ho izolovať od nábytku a všetko poskrývať z dohľadu. Náš rád ničil papuče a obuv takže všetko sa kládlo vysoko aby nedočiahol. On si časom odvykne. Iná možnosť a rada tu nie je.
    #65628
    heny
    Člen
    Katka ma pravdu, Môj skoro 9mes krpec tiez rad robi neplechu ale len ked niesme doma.a to predtym ako idem do prace sa vonku vybeha. Nabytok nenici ale zo Stola musím dat vsetko prec, popr plastikove smeti… Okrem hraciek mu daj kosti na zuvanie alebo tie prasacie usi….
    #65629
    mrfenderjaguar
    Účastník (Participant)
    Jednoducho zakazovať, aj stokrát, ak bude treba a vždy odtlačiť psa preč a on to to pochopí a minimálne v Tvojej prítomnosti to bude rešpektovať. V neprítomnosti stačí párkrát načapať a vtedy poriadne potrestať (IMHO fyzicky) a už si to nedovolí, ani keď bude sám. Rovnako, ak nie ešte viac, dôležité je ale psa odmeňovať keď vidíš, že je v blízkosti objektu zákazu, resp. nábytku, a rešpektuje zákaz sám od seba. A ak aj nie, ale uposlúchne na prvý krát povel zákazu, tak treba takisto odmeniť. Ak neuposlúchne na prvý raz, potrestať, ale nie za to, čo spravil, ale práve za to neuposlúchnutie povelu zákazu, inak bude vedieť, že ak aj neuposlúchne “nesmieš”, tak mu to prejde a bude si robiť, čo chce. A ako som už písal, primárne motivovať pozitívne, až sekundárne negatívne.
    Možno je to iný prípad, ale ja som takto naučil svojho psa napríklad rešpektovať určité hranice pozemku, kam už nesmie. Už po prvých pár minútach bolo zrejmé, že chápe, čo od neho chcem.
    #65630
Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.