neustále cikanie

  • This topic has 4 hlasy and 3 odpovede.
Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)
  • Autor
    Príspevky
  • #49030
    Ahojte, mam fenku dobermana ma 2.5 mesiaca… a mám s ňou problém ..neustále ciká… vyciká sa vonku ..prídeme dnu, trošku sa napije a znova do polhodinky je u nás malá mlačka.. je to normalne ??? davam jej politra vody denne podla odporučania veterniára.Dakujem.
    #64896
    wendy1
    Člen
    AHoj, budem teraz trochu drsna, ked som si precitala Tvoj prispevok tak do mna voslo najprv 220 V a nechcela som ani reagovat.
    Cize to napisem trochu drsne.
    Co by si chcela od 2,5 mes. steniatka? Ty si vedela hned chodit na nocnik a neskor na toaletu? AKo dlho to trva kym sa dieta nauci a vydrzi, nakolko telo rastie a sa vyvija? Takisto je to aj pri mladatach. Tiez sa im len vyvija mocova sustava a tiez im to trva kym pochopia co sa od nich ocakava.
    Veterinar ti tiez dobre neporadil. Pokial je stena zdrave, len nie je este vyvinute, aby vedelo ovladat mocovy mechur, tak nevidim dovod, aby si mu regulovala vodu. Nato mozu neskor doplatit ine dolezite organy v tele a zvlast ked krmis psika suchou stravou. Pes ma mat pristup ku vode stale.
    MOja zvykne pit 2 x po najedeni, trochu po jedle a potom ju pocujem ako ide o 3 hodiny sa napit znova. ( to byva okolo polnoci )
    Poradim ako co najskor naucit psika. Ja osobne som neucila na noviny, radsej som riskovala ze najdem mlaku alebo … SKor sa psik nauci. Ale treba dodrziavat tieto veci: moj prvy mesiac vyzeral takto, ze som s nou chodila 7 x vonku denne, z toho 5 vencenia boli len kratkodobe, aby stena pochopilo ze vonku sa chodi hlavne na potrebu. Cize rano ked sa zobudis, najlepsie pred piatou, vezmes stena pod pazuchu a hned utekas von. Takisto treba ist so stenatom po jedle, po piti, po hrani sa, po zobudeni a samozrejme ked ty pojdes spat ( ja som chodila okolo polnoci este na chvilu vonku ).
    POstupne som videla ze dlhsie vydrzi tak som intervaly vencenia skracovala, postupne zo 7, na 6,… na 3.
    Asi po 2 tyzdnoch to mozes zacat skracovat.
    Neviem ci mas dost casu, ale stoji to zato.
    Drzim prsty a ak mozem poradit, tak tu vodu ozaj neobmedzuj. Takisto je dobre, ak idem prec z domu tak nechas stena v jednej izbe. Cim mensi priestor ma, tak tym viac sa bude snazit si to nezaspinit. Psy su cistotne zvierata.
    #64897
    heny
    Člen
    Uplne suhlasim s wendy….
    Treba byt trpezlivy, zvladnete to.
    #64898
    katarina2
    Člen
    Ja tiež vodu nevymeriavam, psík pije kedy chce a koľlko chce, hlavne aby bola vždy čerstvá a miska predtým vyumývaná riadne špongiou lebo aj po vode ostáva v miske usadenina aj ked ku voľným okom nevidieť, ved psík si tam zanesie na papulke kadejak= smietky a ked už nič iné tak sliny. Niekedy keď mu misku vymývam až cítim spodok misky je mazľavý, fuj. Takže riadne misku vymyť aby mu aj čistá voda chutila!
Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.