neposlusny ale zaroven poslusny…

Inzercia psov, forum o psoch Diskusné Fóra Výcvik psa neposlusny ale zaroven poslusny…

  • This topic has 4 hlasy and 6 odpovedí.
Zobrazuje sa 7 príspevkov - 1 až 7 (z celkového počtu 7 )
  • Autor
    Príspevky
  • #47060
    Dobrý deň!
    Chcela by som sa spyýtať mam krasneho 2 ročného yorkyho… Vždy ked sa s nim hám alebo ho cvicim tak je velmi sustredivy… ked vie ze mam v ruke dobrotku pre neho! Ale ak sním idem von neposlúch a ignoruje moje povely?! Je velmi mily a krásny… strašne múdry ale len vtedy ak vie že niečo dostane.. Môžte mi poradit? ako ho mam prinutit aby ma počuval stale?? a ako ho mam odnaučit štekat na druhých psou?
    #51261
    chajati
    Člen
    Stekaniu odnaucis psa vo vacsom kolektive psov. Odvedies jeho pozornost napriklad na piskot, na hru. Pri naznaku steknutia, vyslovis zakazovy povel (Nesmies, Fuj), ked pocuvne dostane odmenu, ak nepocuvne, jemne potiahnes voditkom aby pes zareagoval na tvoj povel, odvedies jeho pozornost od stekania a pochvalis, odmenis.
    #51260
    Scylla
    Člen
    Udělala jsi chybu, že pejsak pracuje pro pamlsek a ne proto, že ty po něm něco chceš. Uč ho všechno tak, aby dostal odměnu, ale až za splněný cvik. Odměna není jen pamlsek, je to pomazlení, hra, prostě všechno, co má rád. Venku s ním cvič se stopovačkou, všechno na první povel,klidně, důsledně, ale bude po tvém a pochvala, nebo bude po tvém s dopomocí, a také pochvala. Ale bude po tvém, vždy.
    #51262
    Scylla
    Člen
    Štěkání na jiné psy odnaučíš tím, že psovi vysvětlíš, že se jich nemusí bát a teda je nemusí odhánět. Nevěřím, že tomu pomůže piškot a škubání za vodítko.
    #51263
    Ak chcete psa odnaučiť štekaniu na iných psov mali by ste ho naučiť sa na niečo sústrediť aj vtedy, ak bude vo vašej prítomnosti iný pes. Alebo ak pôjdete smerom ku psovi a ten Váš začne štekať tak sa okamžite otočte a choďte iným smerom, dôsledkom toho si pes uvedomí, že ak štekne tak sa so psom nestretne.Ale musí to byť takto: štekneš a ideme iným smerom. Pokiaľ sa Vám podarí prejsť okolo psa bez šteknutia psovi dajte odmenu.
    Prajem veľa úspechov.
    #51264
    Scylla
    Člen
    Malí psi většinou štěkají na jiné psy proto, že se jich bojí, odhánějí je od sebe. Tím, že štěkne, a panička jde jinam, vlastně dosáhl svého. Za lepší bych považovala odstranit strach a tím pádem i důvod štěkání na jiné psy. Učila bych psa nikdy, za žádných okolností, nenapínat vodítko. Protože to je pobídka k agresi a to štěkání bude ještě horší. Panička ani pes nesmí napínat vodítko.
    #51265
    dakujem Vam velmi pekne…. tesim sa na uspech 🙂
Zobrazuje sa 7 príspevkov - 1 až 7 (z celkového počtu 7 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.