Neposlusnost

  • This topic has 9 hlasov and 38 odpovedí.
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 39 )
  • Autor
    Príspevky
  • #48134
    sirko28
    Člen
    Dobry den
    mam psika zlateho retrievera a ma 5 mesiacov.Ked som s nim sam je poslusni,ale ako nahle pride napriklad moj brat alebo navsteva vobec si ma nevsima a ignoruje ma. Chcem mat dobreho psa a tak mi prosim poradte.Dopredu dakujem.
    #56788
    Smallblot
    Člen
    Je to šteňa, nemôžete očakávať, že pri 5 mesiacoch to bude dokonalý a poslušný pes. Nie je dobré ho k niečomu nútiť alebo ho učiť, keď je rozrušený, pretože potom vás presne takto nepočúva a neposlúchne rozkaz a vy na druhej strane ak nejaký cvik nedotiahnete do konca, u neho sa to spojí spôsobom, že neposlúchol som, je to v poriadku, nemusím ani na budúce. To, že na neho budete napr. pokrikovať, keď bude zamestnaný niečim iným a on Vás bude “prepočúvať”, tak to má rovnaký následok – “nezareagujem mu, nepozriem sa na neho, proste ho ignorujem a je to v poriadku – spravím tak aj na budúce.” Takže v podstate ho nechtiac učíte presný opak. Ja by som Vám poradila len dať tomu čas, často sa mu venovať, ak ho budete niečomu učiť, určite nie v časoch, keď má hlavu niekde úplne inde a neskôr, keď vyrastie to bude určite lepšie.
    Ešte ma tak napadlo, že nepíšete ako si vás nevšíma, resp. vás ignoruje, v akých prípadoch. Či je to len tak, že niekto príde, on sa teší, vy ho zavoláte a on vás nereaguje alebo je to štýlom skôr niekto príde, on začne po ňom skákať, alebo mať nejaké nevhodné správanie a nepočúva vás. (?)
    #56789
    sirko28
    Člen
    No minule prisla navsteva a on ich onuchaval a ked som ho volal ignoroval ma.Ale inak ked sme sami je velmi poslusny ako je to mozne?
    #56790
    Smallblot
    Člen
    No veď práve. On ich oňucháva, spoznáva ich a vy ho v tom momente zavoláte, keď má hlavu v podstate niekde inde. Nechajte ho najprv zoznámiť s nimi a keď budete vidieť, že skončil, tak až potom si ho privolajte. Keď príde, tak ho veľmi pochváľte alebo mu dajte nejakú maškrtu. Keď ste sami a poslúcha vás, vtedy je možné, že tam nie je akurát niečo, čo by ho rozrušovalo.
    #56791
    sirko28
    Člen
    dakujem a pes je na mna nahnevany ked mu dam po zadku?
    #56792
    Smallblot
    Člen
    Pes sa nemá nijak udierať, ani novinami a tobôž nie rukou! Spôsobíte si akurát tak to, že sa Vás bude pes báť, prípadne Vám začne tú ruku práve pre toto napádať, pretože si to spojí, že to je to, čo mi robí zle a aby mu zase neublížila, tak do nej pôjde kusnúť. A to zrovna nie je dobré, riešiť následne takýto problém… nie je asi nič horšie ako keď sa pes potom v strachu začne automaticky pred majiteľom krčiť, len čo zodvihne ruku. To je chudák pes a veľmi trápna a úbohá vizitka majiteľa.
    #56793
    zuz
    Člen
    Nie pes, ale ja som nahnevana!
    Aky mas na to vobec dovod? To nie je decko, aby si spojilo tres ako dosledok! Prestuduj si nieco o psoch a pochopis, ze najvacsi trest pre psa je ignoracia a vyradenie zo svorky.
    Ako pise Smallblot, nebud prekvapeny, ked Ti po tej ruke vystartuje.
    #56794
    Správanie psíka je vizitka jeho majiteľa – čo ho nenaučíš, to nebude vedieť. Trest ešte nikoho nikdy k ničomu nemotivoval, len k pasivite alebo k odporu. 5-mesačné šteniatko je asi ako škôlkár, najviac ho naučíš, keď sa mu budeš trpezlivo venovať a učiť ho budeš cestou pochvál a odmien. Dávaj mu splniteľné povely v situácii, kedy ich môže vykonať s radosťou, nie vtedy, keď si našiel niečo ešte zaujímavejšie (iný psík, nový človek, zaujímavý pach). Do splnenia povelu mu musíš pomôcť akýmkoľvek spôsobom, aj tým, že polovicu povelu spravíš zaň alebo ho na to navedieš a on ho už dokončí. A to je dôvod na pochvalu. Vždy si nájdi dôvod na pochvalu psíka a na trest odteraz zabudni. Preňho je najväčší trest tvoja ignoracia a nezáujem, ako podotkla zuz. Ťažšie obdobie ešte len príde, keď sa dostane do puberty okolo 8-9.mesiaca. Dovtedy musíš mať zvládnuté zásady prístupu k psíkovi ako takému, spôsoby jeho usmerňovania, výchovy a musíš byť preňho tým najdôležitejším človekom.
    #56795
    sirko28
    Člen
    diki ale on stale uteka z domu popod branu a niekedy aj vyskakaje na druhych ludi
    tak co snim alebo nam minule poobhryzoval fasadu na dome
    tak co snim
    #56796
    zuz
    Člen
    Na hryzenie fasady mozu byt dva dovody, nuda lebo nedostatok mineralov, resp. vapnika.
    Vyskakovanie odstranite vychovou a vycvikom.
    Brana sa da upravit tak, aby ju pes nepodliezol. Pokial bude mat dostatok prechadzok, hier a motivacie, nebude mat dovod zdrhat.
    Pokial na to nie ste pripraveni, odporucam kupit rybicky nie psa.
    #56797
    sirko28
    Člen
    ved snim chodim niekedy aj 4 krat za den
    #56798
    A co s nim robis na vychadzke? Zoznamujes ho s novymi situaciami (obchod, nakupne centra, pohyblive schody, cudzi ludia, stretavanie so psikmi, cvicenie poslusnosti v rusnom priestore atd). Toto su aktivity, ktore ho unavia a vela veci naucia, takze bude ovladatelnejsi a bude doma rad oddychovat, nie utekat von.
    #56799
    sirko28
    Člen
    ja byvam v dedine a tu nedaleko mame polnu cestu a tam si ho pustim z voditka a on si beha po lukach a tak
    #56800
    Renatus
    Člen
    …sa divíš, že zdrhá? Veď je mu tam vonku , na lúke, bez vodítka tak krááááásne volno…

    Musíš aj ten čas, čo ste krásne volní vonku využiť na cičenie – privolanie, odloženie…a tak! Aby si unavil aj myseľ!

    #56801
    heny
    Člen
    chodenie medzi ludi a rusne miesta so stenatom je velmi dolezite !!!!!!!!!!!! my byvame v tichej lokalite bola som s nim v nakupnom centre ale tam neni az tolko ludi… teraz som mala tyzden dovolenky boli sme kazdy den ca 3 hodiny v centre plnom ludi, ruchu. prvy den bol akoby ,,dezorientovany,,lakal sa, tahal na vsetky strany sveta:) tolko ludi a hluku este nezazil, zbytne dni v poho. a zda sa mi ze sa aj jeho spravanie zmenilo- k dobremu.
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 39 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.