Náladový pes

  • This topic has 2 hlasy and 1 odpoveď.
Zobrazujú sa 2 príspevky - 1 až 2 (z celkového počtu 2)
  • Autor
    Príspevky
  • #46941
    Môj psík MAX ma asi rok a pol.Zobrali sme si ho s manželom z útulku. Doteraz sa správal veľmi milo a prítulne,ale asi pol roka u neho prevládajú “zúrivé chvíľky”.Je to napríklad keď je ospalý a my ho zavoláme a pohladkám ho,začne bezdôvodne zúriť.Zdá sa,akoby to robil práve vtedy keď jemu sa nechce robiť to,čo mu povieme.Je náladový?Má nejakú psychickú poruchu?Inak je maznáčik a rád sa túli, môže to byť z rozmaznanosti? Prosím,poraďte mi, dosť ma tie jeho nálady trápia.Ďakujem.
    #50712
    Natália
    Člen
    Zdravím,
    napísali ste málo. Skúste sa zamyslieť a napíšte, či ste pred tým polrokom neurobili niekde chybu. Podľa popísaného správania môže ísť (ale nemusí) o dominantného psíka a Vy ste mu možno toto správanie v minulosti dovolili, keď ste upustili od svojich zásad a dovolili mu to, čo chcel. Neťahá náhodou pri prechádzke? A nejdete náhodou vtedy tam, kam chce ísť on, keď potiahne?
    Takže to môže byť z rozmaznania, ktoré on pochopil tak, že ste mu dali možnosť dostať sa vyššie v hodnostnom rebríčku.
    To, že sa nedá pohladiť vtedy, keď chcte Vy, ale keď chce on, je pravdepodobne tým, že ho pohladkáte zakaždým, keď o to požiada. Ale to nie je jeho chyba, skúste to nerobiť a dajte mu najavo, že ho, samozrejme, máte radi, ale on sa bude riadiť podľa Vašich pravidiel.

    Prajem všetko pekné

Zobrazujú sa 2 príspevky - 1 až 2 (z celkového počtu 2)
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.