malo pohybu-znizenie davky?

Inzercia psov, forum o psoch Diskusné Fóra Kŕmenie a potrava malo pohybu-znizenie davky?

  • This topic has 2 hlasy and 6 odpovedí.
Zobrazuje sa 7 príspevkov - 1 až 7 (z celkového počtu 7 )
  • Autor
    Príspevky
  • #48960
    heny
    Člen
    Ahojte,viete mi poradit?

    Rocky ma od operacie ovela menej pohybu-kedze musi byt na kratkom voditku,musi ist pomaly,behat nesmie.
    Obcas dame taku pol hodinovu prechadzku,ale teraz je hrozne uprsane pocasie,takze ani to sa neda-som rada ked ho doslova vytiahnem von v dazdi:(
    Pri schrankach sa zatne a nie a nie ist.bez tahania to nejde…

    Ale k veci:

    V piatok sme boli na kontrole,vse je ok, ale dalsie 3tyzdne nesmie behat,cize nadalej kratke voditko,pomala chodza,za hrackami lietat nesmie takze jeho denny rezim je 3-4krat cikanie, jedenie a spanie:(
    Od operacie pribral ,, len,, 100gr, ma teraz 4,8kg.

    Chcela by som vediet vas nazor,ci mam znizit krmnu davku terz ked ma malo pohybu.

    Inak som citala,ze pes na diete-barfe by mal jest menej zeleniny,nie masa, ze to neni pravda ze zeleninu a ovocie moze jest kolko chce lebo obsahuje cukry atd……som myslela ze davku neznizit,len zeleninu,ovocie zatial vynechat.len maso dat..?
    ryzu,cesroviny neje vobec(pes ich nepotrebuje)

    Dakujem za vasu radu popr nazor

    #64470
    katarina2
    Člen
    On teraz potrebuje, vitamíny, minerály, tak stačí vynechať ryžu a cestoviny, lebo len s toho sa priberá a mäso a zeleninu môže bohate aj musí v rekonvalencii dobre jesť. Aj mäso, aj barf dávaš diétne, ak predsa trošku priberie, aj schudne neskôr keď už bude môcť lietať.
    #64471
    heny
    Člen
    Dakujem za nazor….ja som si len myslela ze ked nema vela pohybu tak nepotrebuje tolko jest:)
    #64472
    katarina2
    Člen
    No ja si tak myslím že teraz nie je prioritou jeho výzor ale zdravie a schudnúť môže akonáhle je nôžka v poriadku a už veterinár dovolí behať. Asi to nebude dlho trvať a už behať môžete, tak ja dúfam, že nepriberie zatiaľ toľko, že by mu zase jeho váha vadila na nôžku, zvlášť keď mu budeš dávať diétnu stravu, chudé mäsko a zeleninu. Môj sa takto stravuje vždy, chudé, diétne a zelenina, pretože aj mi sa málo hýbeme, vďaka mne – on by lietal, ale už dnes bolo pekne, síce letné búrky s lejakom ale pomedzti to slniečko, takže sme už stihli 2 prechádzky, musím sa premôcť ale pre neho to urobím, lebo ho mám veľmi rada.No nie je pes ako pes ale tento môj si napriek tomu že sa menej hýbe a to hlavne v zime drží vždy rovnakú váhu má 10kg, je to síce 2kg nadváha ale veterinár vravel že to je u neho nie veľa. Aj tu má 10kg, tak mal aj v zime aj teraz.
    benik_dscf0309.jpg
    #64473
    heny
    Člen
    Na fotke vyzera dobre:)

    tu je hrozne uprsane pocasie:(((
    Dnes sme sa trosku doma hrali,skor sa pretahujeme o hracku,nechcem aby behal,nieze sa smykne na plavacke a nieco sa mu s kolenom stane…ozaj ma droty v nom,ale nebudu sa vyberat….
    A veto mu uz vlastne na 8mi den stehy vybral,to musime davat tiez pozor aby si to neroztrhol….na jednom mieste to ma dost skarade,a chrasticky ma lize sa vela…..

    No ja som sa rozhodla po porade s matom takto:)
    Zeleninu s ovocim vynecham….na tyzden a uvidim.
    Maso necham v jeho davke plus klbova vyziva plus bylinky.klbovu vyzivu potrebuje teraz tu davam obden za pol cajovej lyzicky.

    Maso potrebuje vraj,maso dava energiu.

    Jasne ze mi je jeho zdravie najdolezitejsie, ale ked ma nieco navyse,pre,, zdrave,,koleno to neni to naj…a dost beha na troch.takze zdrave sa mu dost zatazuje:(

    vcera som s nim bola dole,isiel pekne po 4och….potom akoby si to uvedomil a sup po troch:)
    mam pocit ze obcas klame a hra sa na choreho:)

    #64474
    katarina2
    Člen
    rozosmiala si ma vraj hrá chorého, chudáčik ved on ešte je choručký, nemusí to hrať, alebo že by bol taký šibal? No on už asi skúša aj na 4 a keď ho to zabolí tak sa vráti na trojkolku.
    #64475
    heny
    Člen
    No dnes si myslím že mal bolesť . . Boli sme dnes 2x vyše pol hodiny vonku-pre neho momentálne veľa a potom spal od 18tej do 22hej kebyže ho nezobudim že ideme cikat tak asi spí do rána. Už pred 17tou isiel spať,keď prišla petra ani len zo spálne nevyšiel:-(
    Musela som ho budit. . Také,, dlhe,, prechádzky musíme ešte obmedzit. .
Zobrazuje sa 7 príspevkov - 1 až 7 (z celkového počtu 7 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.