Inkogruita a skleroza subchondralnej kosti

Inzercia psov, forum o psoch Diskusné Fóra Veterinárna poradňa Inkogruita a skleroza subchondralnej kosti

  • This topic has 2 hlasy and 3 odpovede.
Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)
  • Autor
    Príspevky
  • #47907
    wendy1
    Člen
    Dobry den pan doktor,
    chcela by som Vas poprosit ci by ste nemohli napisat ako by ste postupovali Vy pri liecbe inkogruity a subchondralnej kosti a ake su prognozy do buducna. Ci je nutna operacia, prip. aj aka je cena ( co ma az tak netrapi, len aby som mala prehlad ). Viem ze nemate RTG snimky, ale mozno ste sa v praxi s tymto stretli. Jedna sa o 2- rocnu labradorku, ktora mala robeny RTG v okotobri na DBK A/B a DLK 0/0. 2 mesiace dozadu pri aportovani zrejme zle doslapla a odvtedy mame da sa povedat take neviditelne krivanie. Mesiac dozadu brala ALAVIS s MSM ( 14 dni ), potom sme isli na veterinu kde jej bol robeny RTG kedze sa mi to nepozdavalo, RTG bol robeny bez narkozy, na zaklade RTG urcili tuto diagnozu. Teraz 14 dni uzivala norocarp 50 mg 1,5 tbl. denne. Zda sa mi ze sa to zlepsilo, ale stale to nie je 100%. Dnes sme boli na kontrolu, ale nebol tam pan doktor, takze az buduci tyzden ideme opat. Zatial ma dobrat tie lieky. Coho sa najviac bojim je to ze som prave citala ze inkogruita je tzv. štarér rozvoja osteoartrozy klbu. Chcela by som tomu zabranit. AKo by sa dalo? Ake su moznosti? Dakujem velmi pekne za odpoved.

    #55572
    wendy1
    Člen
    Pan doktor pri uraze mohlo dojst ku dysplazii? Mohlo sa stat ze v 19. mesiacoch mala DLK 0/0 a teraz je ta inkogruita? Vraj kostra sa uzatvara do 18. mesiacov, vsetci chovatelia utekaju robit RTG akonahle psik dovrsi 12 mes., ja som cakala dost dlho, RTG bol ok a teraz toto? Nemozu sa mylit? Vraj operaciou sa to nemusi odstranit to krivanie, tak potom ako to viem riesit? Kolko asi stoji takato operacia a komu by som mohla dat do ruk svoju podla Vas? Dedicne by to uz podla mna nemalo byt sposobene? Skor tym urazom alebo sa mylim? 2 RTG neukazali nic, az treti RTG ukazal nieco. Pan doktor budem rada ak sa k tomu vyjadrite. Nechcela by som len necinne sediet a nic pre nu neurobit, aby som predisla osteoartroze. Uvazujem aj nad kolafitom, jeden vet mi doporucil aj melaxicam. Dakujem este raz.
    #55573
    Dobrý deň myslím že k všetkému tomu by sa mal vyjadriť komplexne lekár ortopéd ktorý by následne možnu operáciu robil…. inkongruita a skleroza subchondralnej kosti sú RTG nálezy ktoré sú spojené s dysplaziou lakťového klbu….nevidel som snímky ani pred tým ani teraz takže nedokážem to posúdiť…. po traume sa skôr poškodí chrupavka alebo ulomí výbežok prípadne natiahne šlacha sval…. všetky lieky čo dávate sú OK len ak nefunguju bude asi potrebná operácia….skúste sa objednať na vyšetrenie k Prof. Ledeckému myslím že Vám pomože s Vaším problémom….Pekný deň
    #55574
    wendy1
    Člen
    Dakujem pan doktor, prave prof. Ledecky posudzoval RTG predtym aj teraz, cize on nas dufam da dokopy. Tak ci tak jej dam ale urobit RTG este jeden v narkoze. Tie prve bez nalezu boli v narkoze ako som pisala, tieto druhe nie. Pekny den.
Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.