hyperaktivita -retriever

Inzercia psov, forum o psoch Diskusné Fóra Výcvik psa hyperaktivita -retriever

  • This topic has 3 hlasy and 3 odpovede.
Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)
  • Autor
    Príspevky
  • #47128
    bejatka
    Člen
    velmi by som chcela poprosit o radu. mame 1, 7 rocnu fenu zlateho retriviera, ktora dokonale vsetko chape a rychlo sa dokazala naucit. Genialne je to len v pripade, ak je v miestnosti alebo vonku vsetko zname, malo ludi, malo pozornosti, vzruchov a tym padom vnima nase slova alebo gestikulaciu. (je taka od malicka). Akonahle vsak vonku preleti nejaky vtak, prebehne macka, auto, prejde clovek alebo pes, dokonca nahana auta – tak mozeme robit, co chceme. Chyba pozornost resp. sustredenost, prepne program v hlave a nas nevnima, vsetko chce rychlo, vsade chce byt. Ked ju dame sadnut, za par sekund sa postavi, je velmi netrpezliva. Aj trening v mladosti bol fajn, pokial nemala vzruchy, ale akonahle bol iny podnet, ktory ju viac zaujimal, nepomahala ziadna dobrota na svete. Na ludi reaguje tak, ze 5 minut ich nevidi a tesi sa ako male dieta, ked ich potom zbada. Vonku, ked je na voditku v pohode. akonahle ju pustime, prepne program a vobec ju nezaujimame. Snazili sme sa ju milionkrat ustvat (hora, vybeh, tury, dlhe prechadzky, kontakt s ludmi), aby tu prebytocnu energiu dostala von, ale stale ju odniekal berie. Toto nas asi najviac trapi, pretoze je to nebezpecne, ked ujde…nechce si dodrziavat ani primeranu vzdialenost, stale sa chce spoliehat len na seba. Skusali sme to podobrotky s odmenami, so sunkou a kde cim, nepomahali ani bitky, hoci viem, ze toto sa nerobi…uz sme zufali, pretoze toto plemeno je neskutocne oddane a verne, no u nasej feny je asi vynimka. Mam za sebou vychovu 2 psov, ale toto akosi nedokazem spracovat, neviem, kde robime chybu. Da sa s tym nieco robit, alebo sa len zmierit s tym, ze si ludia budu mysliet, ze je nevychovana a my s tym, ze sa budeme stale o nu bat, ked ujde. Dakujem za akukolvek pomoc, radu. Beata
    #51520
    Scylla
    Člen
    Chtělo by to nejenom jí utahat nohy, ale také hlavu. Mám pejska, který je také hyperaktivka, a nám na to nejlépe zabírají stopy, hledání předmětů, případně schovaného člověka, jiného psa. Prostě, aby musel u toho přemýšlet. Určitě to chce také hodně pohybu. A chce to určitě kompletní změnu u vás.
    Chce to důslednost. Odměny ve formě pamlsků – proč ne? Ale také to chce umět s nimi pracovat. Pamlsek není důvod příchodu psa, ale odměna za splnění vašeho požadavku. Začala bych tím, že fenka bude mít trvale nestahovací kožený širší obojek a na něm venku stopovačku a doma hladké vodítko dlouhé asi tak 2,5 délky psa. Bez oček, aby se moc nezachytávala o nábytek. Neopakujte povely. Oslovte jí, dejte jí povel, počkejte vteřinu a se splněním povelu´jí poraďte, přitáhněte si jí stopovačkou nebo vodítkem, v jejím případě bych trvala na předsednutí. Pochvala. Povel platí do té doby, než jí propustíte – povel zrušíte. Píšete – dám sedni, ale ona se postaví…, to nejde. Ona se může pokusit postavit, ale od toho máte vy dvě ruce, abyste jí upravili zpátky do polohy sedni. Nebude po jejím, bude po vašem, v klidu a bez bití a hlavně bez křiku. Ale bude po vašem.
    Uberte také na emocích kolem ní, to znamená – nevolila bych jásavé přehnané pochvaly, netrestala jí křikem a určitě né bitím, nevítala se s ní. Ona se pak nebude tolik přetáčet a zklidní se.
    #51521
    bejatka
    Člen
    chcem velmi pekne podakovat, vcera som nasla na internete vyborny clanok od psychologa psov, kupila som stopovacie voditko a dala sa do cvicenia presne, ako ste to popisovali. aj vdaka tomu clanku som si uvedomila, kde robim chybu. Je to neuveritelne, retriever sa v poslusnosti nezaprie a hned to zabralo. zo zaciatku chcela ist po svojom…ale ak som dodrzala zopar krat min. 20 sekund, ostala neskor na mieste a cakala, kym jej dam dalsi povel. preto vrela vdaka za potvrdenie spravneho pristupu k psom bez nasilia a zbytocnych zlych navykov.
    #51522
    Mozem sa spytat kde na internete by som si mohla precitat ten clanok?aj mne by sa mozno zisiel 🙂
Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.