Dajte mi niekto odpoved- neverila som aka je to bolest ale takto som stratila uz 2 psika

Inzercia psov, forum o psoch Diskusné Fóra Veterinárna poradňa Dajte mi niekto odpoved- neverila som aka je to bolest ale takto som stratila uz 2 psika

  • This topic has 9 hlasov and 39 odpovedí.
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 40 )
  • Autor
    Príspevky
  • #47805
    jankask
    Člen
    Vcera dna 26.2.2011 som odniesla moju drahu Stelu k veterinarovi na kastraciu, bola zdrava, cula hrava bola moj anielik, mala len 9 mesiacov. Zial vo svojom kratkom zivote uz predtim postupila operaciu pruhu a nastastie vsetko dopadlo ok lebo anestetika jej boli podane po malich davkach. Tentokrat jej bolo podane anestetikum naraz a ani nie po minute uz prestala dychat. Podarilo sa ju ozivit na par secund a znova prestalo srdiecko bit.Pri masazi srdca sa dava aj umele dychanie a to zverolekar neurobil, pokusil sa to az po 20 minutach ked uz naozaj sa nedalo nic urobit. Po 20 minutovej snahe ozivit ju lekar konstatoval ze zomrela, my v tej nestastnej chvili sme sa zrutili moja dcere place este dnes a vsade vesia fotky nasej Stely, ja v tom zufalstve som hned po navrate domov (asi 20 min) som poziadala suseda aby mi pomohol ju pochovat u nas na dvore, ale stale bola tepla. A teraz ma mata podozrenie ci naozaj bola mrtva ci nahodou sa nemohla prebrat z narkozy. Prosim Vas poradte mi ci uz naozaj nebola moznost ze by sa prebrala a preco jej zlihalo srdiecko a prestala dychat, ved bola zdrava nemala ziaden problem, je mozne ze urobil chybu veterinar, ja som mu slepo doverovala a verila som ze je dobry odbornik, nechcem ho obvinit lebo neviem kde nastala chyba ale pri ozivvovani a masaze sa dava aj umele dychanie a on to neurobil. Prepacte ale moja bolest je silna a neviem sa stim zmierit. Poradte mi prosim Vas ci naozaj sa nemohla este prebrat a co sa mohlo stat.Pri takichto operaciach by mal mat veterinar aspon setru ktora mu v pripade potreby pomoze on nema nikoho, skoda pri prvej operacii som si to neuvedomila lebo slo vsetko ok, ale teraz sam toho vela urobit nemohol.Mam podozrenie ze jej bolo podane silne anestetikum na jej vahu. Dakujem janka

    #54925
    Tchor
    Člen
    a hlavne tých narkoz som sama prežila za život 8 a som tu

    No vidis ja za dobu co jsem delal na operacnich salech videl desitky narkoz kde se neco zvrtlo – kromne jednoho pripadu to vsichni prezili – ale nekteri jen diky zazemi vybaveneho ARO oddeleni. Kromne toho vybaveni lidskeho operacniho salu je na trochu jine urovni nez salku na beznea veterinarni ordinaci.

    #54912
    Tchor
    Člen
    Pane doktore mate urcite pravdu, ale sam moc dobre vite, ze to zazemi se projevi prave v okamziku kdy nastane nepredvidana situace. Samozrejmne ze nejde zvladnout vsechno, ale ty procenta toho co zvladnout jde se docela mneni.

    Pokud zkutecne doslo “jen” k utlumu dechu, mela by stacit intubace a dobu pusobeni anestetika se psem prodychat treba “jen” na ambuvacu. Jenze nikdo z nas nevi k cemu tam vlastne doslo.

    Nejsem lekar jen “stredni zdravotnicky pracovnik” s praxi na operacnich salech a patolce. Psy mam uz opravdu dlouho a u nekolika veterinarnich operaci jsem u svejch psu asistoval trochu si umim predstavit k cemu vsemu muze dojit (ale samozremne ne vsechno). Vim ze tam mohlo dojit k pochybeni doktora, ale taky vim ze v tom muze byt zcela nevine. Co vim ale zcela s jistotou ze se to nevyresi na netovem foru a ze to nikdo nevyresi bez konkretnich informaci o prubehu.

    #54910
    Tchor
    Člen
    Mi si stale nerozumime. Ja nerikam ze tam nemohlo dojit k pochybeni, ja jen rikam ze to zda k nemu doslo nemuze posuzovat laik neb nema dostatecne znalosti k tomu aby mohl posoudit co z cim souvisi.

    Pokud mate k dispozici presny zaznam toho jak cela oprerace probikala vcetne casu kdy, jake mnozstvi a jakeho anestetika bylo psovi podano (na pozadani by vam to mel veterinar vypsat). Muzete postup nechat prozkoumat odbornikem na anestezii. Pokud tenhle zaznam nemate je cokoli vesteni z kavove sedliny. Vubec nejde o to jestli je to “jenom” pes nebo “jenom” clovek.
    Veterinarni ordinace jsou samozrejmne ruzne vybaveny ale taky ruzne drahy. Velka klinika ktera ma zazemi pomalu jak lidska nemocnice bude mit sluzby taky vyrazne drazsi – rozdil poznate az pri tom kdyz se neco zacne vyvijet jinak… Anestezii muzete mit za stovky, ale taky za pet tisic. (u velkeho psa)

    Memu kamaradovi se kdysi neco podobneho stalo se stenetem taky, tam ten zaznam byl a zkutecne doslo k predavkovani aneztetika a utlumu dechu psa – tam to bylo okoreneny jeste tim ze anestetikum pripichovala sestra bez konzultace s lekarem.

    #54906
    Tchor
    Člen
    Ano ti odbornici s veskerymi informacemi o predesle lecbe a pitevni zpravou to obvineni vznest muzou – laik rozhodne ne – nikdy nebude schopnej posoudit jednotlivy souvislosti ani to zda lekar mel nebo nemel sanci vcas problem diagnostikovat. Po bitve je general kazdy.
    pracuju na patologii – kdyby jste videla kolik lidi umre proto ze nebylo mozny vcas urcit diagnozu pripadne ze byla z danych informaci urcena spatne asi by jste radikalnost svych tvrzeni znacne redukovala. Tady se potom posuzuje zda lekar postupoval v souladu s beznymi normativy a zda mohl nebo nemohl reagovat jinak – vy, ja, nebo jakykoli jiny laik tohle nema sanci posoudit.

    Bezny veterinar nema ani zdaleka takovy moznosti jako jsou v lidskem zdravotnictvi a ikdyby je mnel tak by je zakaznik vetsinou nebyl schopnej zaplatit.

    #54904
    Tchor
    Člen
    Bez zaintubovani nemas v podstate sanci udrzet dostatecne prokisliceni krve dele nez par minut, rikam pokud by pes byl zaintubovanej a byl pripojeny na pretlakovou ventilaci mozna, opakuju mozna, by to pomohlo. Jenze to jsou dohady co by bylo kdyby.

    Investice do tehle pristroju jsou v radech milionu korun – to si zkutecne mala veterinarni ambulance dovolit nemuze. Neni to tak davno kdy jedina veternarni inhalacni anestezie byla v Brne na fakultni klinice a operovalo se bez ni vsude. posledni dobou se zacina tohle vybaveni objevovat i na tech mensich pracovistich, ale rozhodne to neni jako koupit nekde vysavac.

    #54900
    Tchor
    Člen
    Pohybuju se ve zdravotnictvi uz nejakou dobu (delam na patologii) neco malo o tom celem vim, ale v zivote bych si netroufnul napsat ze nekdo umrel kuli doktorovi. Co o tom vite? Kazdy organizmus reaguje jinak veterinar nema za sebou specializovany ARO ktery dokaze vetsinou vykyvy reakce organizmu na leky zvladnout. (za cenu pro vetsinu lidi nepredstavitelnou)

    Vubec netusim k cemu tam doslo – zada k utlumu dechove funkce po podani anestezie, nebo k selhani srdce. v prvnim pripade by asi pomohlo kdyby pes byl zaintubovany a na dychacim pristroji. jenze inhalacni anesteziologicky pristroj jeste zdaleka vsichni veterinari nemaji.

    #54896
    Tchor
    Člen
    Po dvaceti minutove resuscitaci by, v pripade ze by se ji podariro nahodit, pravdepodobne byl velmi poskozeny mozek nedostatnekm kisliku. Chapu ze je to pro vas tragedie, ale tyhle veci se bohuzel obcas stavaji.
    Zda lekar pochybil nebo ne vam bez presnych informaci o postupu anestezie nikdo nerekne.
    Lekar by mnel byt schopen zjistit smrt spolehlive – nepopisujete jakym zpusobem to zjistoval, ale pochybuju o tom ze by prohlasil zvire za mrtve bez toho aby si to overil.
    Telo zustava teple pomerne dlouhou dobu po smrti takze to ze bylo teple jeste po cca pul hodine nic neznamena.

    #54901
    Scylla
    Člen
    Já bych se snažila u psa vyhnout zbytečným narkozám a zbytečným operacím, jako je třeba zrovna kastrace z jiných než zdravotních důvodů.
    #54897
    jankask
    Člen
    Dakujem pekne za odpoved,lekar po 20 minutach ozivovania a to uz mala brusko otvorene a vsetky vnutornosti uz boli vonku tim co ju sa snazil ozivit. Ale pri prvom pokuse sa mu srdiecko podarilo nastartovat co myslite ak by jej davam umele dychanie pomohlo by to? Viete teraz z odstupom casu nachadzam vela nedostatkou u toho pana doctora, ako napr. nemal by operovat sam mal by mat zdravotnu sestru v pripade potreby, potom nieaki pristroj na umele dychanie. A anestezu by mal podavat postupne, no to uz ale nasu Stelinku nik navrati. Mam este 1 psika a budem si davat vecsi pozor pri vybere lekara. Dakujem pekne Janka
    #54898
    Dobrý deň

    Janka čítala som váš príbeh a prajem úprimnú sústrasť.Ja som Gabriela Bučencová a písala som ako mi teraz vo štvrtok zomrel 5mesačný Amorko.Keby som neprežila tú bolesť,tak vám
    nepíšem.Verím vám každé slovo,lebo aj Amorko mal veterinára kvôli ktorému asi zomrel,lebo neurobil žiadne vyšetrenia a správna liečba sa začala neskoro.
    Viem,že to hrozne bolí a nebudem hovoriť,že to prebolí hneď.Je smutné,že kvôli veterinárom,ktorým nezáleží na zvieratkách,naši miláčikovia zomierajú a už sa nevrátia.
    Držte sa
    Gabriela Bučencová

    #54899
    jankask
    Člen
    Dakujem Pani Gabika, je to naozaj smutne, clovek by neveril ale je to clen rodiny aj ked bola s nami kratko len tich 9 mesiacov doniesla nam do zivota radost a teraz nam ostala len prazdnota po nej, je to naozaj smutne. Bola to naozaj krasna zdrava a vesela fenka. Uprimnu sustrast aj Vam a dakujem Janka
    #54902
    jankask
    Člen
    Ved to je na tom ze prv sa jej zastavilo dychanie a napokon srdiecko, lekar nemal pristroj na dychanie ale ani sa nesnazil jej davat umele dychanie(asi sa mu to hnusilo) a ja v tom soku, ma to ani nenapadlo ale urciete pre zachranu nasej Stely keby ma zavolal by som to ja alebo moja dcera urobili. Pisete ze malo ktory lekar to ma, ano ale za tie peniaze co beru za osetrenie zvieratok by ho mali mat a nie hoci kto v dome si moze otvorit veterinarnu ambulanciu. Bola som pri viacerich operaciach a lekar vzdy dava anesteziu po malich davkach a v tomto pripade to tak nebolo. Aj mne je tazko povedat ze to bola chyba lekara, ale ona bola zdrava nemala ziaden problem a je to aj moja chyba ze som chcela jej dat tu operaciu urobit. Vysledok? ze uz viac nechcem ziadneho psika, nie preto lebo ich nemam rada prave naopak a potom ma to boli, viete to uz je 2 psik zeby to bola nahoda? ha hha kruta nahoda ale.
    #54903
    jankask
    Člen
    Mate pravdu!!!! je to moja chyba zial ale chcela som len dobre pre nu aby sa netrapila lebo bola velmi malinka a plus moje zamestananie ale to uz je neskoro. Vinim sa za to este dlho budem, keby som sa vedela vratit v case uz nikdy by som to neurobila. Tak nam chyba doma je tu smutno a prazdno.
    #54905
    Dobrý deň

    Vy čo ste písali,že sa pohybujete nejaký čas v zdravotníctve vás srdečne zdravím.
    Ako si vôbec dovoľujeme obviniť lekárov?
    Komunizmus sa už skončil a ja mám právo vysloviť svoj názor a hlavne keď mám pravdu.
    To,že môj Amorko zomrel na neskorú liečbu mám potvrdené od odborníkov,ktorí sú špecialisti vo veterine.Stálo ma to peniaze,ale to potvrdenie mám.
    Tak čo teraz pán múdry?

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 40 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.